Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Lumensäilömisestä pysyvä perinne Leville

20.11.17

Levin maailmancup on löytänyt paikkansa katsojien sydämiin ja tunturi oli täynnä alppihiihtofaneja ympäri maailman.

Levin talvikausi avattiin näyttävästi. Talvikauden avajaisiin yhdistetty Levin maailmancup sekä Levi Suksee –yritysseminaari loivat lappilaista eksotiikkaa henkivään tunturiin loistavan avajaistunnelman. Maailmancupin kisa-alueilla vieraili noin 17 000 kävijää viikonlopun aikana.

Tänä vuonna Levillä ei oltu huolissaan maailmancupkisan läpiviennistä, sillä lunta oli varastoitu monta kymmentätuhatta kuutiota rinteeseen. Lumivarmuus kilpailulle antoi myös Levin hiihtokeskukselle varmuuden siitä, että säilömisestä tulee pysyvä perinne.

- Meillä oli tänä vuonna enemmän väkeä paikan päällä kuin viime vuonna. Siihen varmasti vaikutti lumivarmuus sekä osaltaan myös yhdistetty avajaisviikonloppu eri ohjelmineen. Voimme nyt jo sanoa, että lumensäilömisestä tulee tänne Leville pysyvä perinne, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levin maailmancup on löytänyt paikkansa katsojien sydämiin ja tunturi oli täynnä alppihiihtofaneja ympäri maailman. Tapahtuma kiinnostaa myös yrityspuolella, sillä maailmancupin VIP-Tokka myytiin loppuun jo varhaisessa vaiheessa. Levin maailmancup on merkitty kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailukalenteriin vuoteen 2020 saakka.

- Yhdestoista sekä naisten että miesten pujottelukauden avaava Levin maailmancupviikonloppu oli kaikin puolin onnistunut ja kansainvälinen hiihtoliitto FIS antoi pelkästään ylistäviä kommentteja kisan jälkeen, kertoo Palosaari.

Levin eri ohjelmapalvelutuottajat ja yritykset olivat näyttävästi mukana ja esillä talvikauden avajaisissa. Lapland Avenue sekä Joulutori huokuivat pohjoisen mystiikkaan.

- Kausi on saatu nyt uudella tavalla käyntiin kolmen tapahtuman yhdistymisen kautta. On ollut ihana nähdä miten kansainvälinen media ja matkailijat ovat saapuneet tunturiin ja tunturissa oli hyvin kansainvälinen tunnelma läpi viikonlopun eri tapahtumissa. Meidän kausi näyttää jo tässä vaiheessa myynnillisesti erittäin hyvältä ja odotammekin tämän talven olevan vähintään yhtä hyvä kuin viime kausi, kertoo markkinointijohtaja Jenni Ihatsu.

Alppihiihtofanien lisäksi tunturissa nähtiin myös Levi Suksee –yritysseminaarivieraita sekä hiihtokansaa. Ensilumenladulla kävi vilinä koko viikonlopun ajan ja Eturinne avattiin sunnuntaina laskettelijoille. Hullu Poro Areena veti iltaisin tuvan täyteen iloisia avajaisvieraita. Ja niin kuin napapiirillä kuuluukin, sää vaihteli viikonlopun aikana pakkasesta auringonpaisteeseen ja pieneen lumisateeseen.

Lisätietoa: 
Levin avoimet rinteet ja ladut

Kuva: Victor Engström