Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Lumoudu revontulten loimusta Levillä

10.12.19

Levillä revontulia voi nähdä elokuun loppupuolelta huhtikuulle asti, eli käytännössä koko ajan, kun yöt vain ovat riittävän pimeitä. Keskimäärin vuoden aikana on noin 111 yötä kun Levillä nähdään revontulia, eli lähes joka kolmas yö vuoden aikana, tämä on aika paljon, kun vuodesta on noin 2 kuukautta aikaa, jolloin aurinko ei laske ollenkaan eikä pimeäkään näin ollen laskeudu.

Revontulia voi nähdä pimeinä ja pilvettöminä öinä lähes missä tahansa Levillä ja lähialueilla, kunhan pääsee hieman katuvaloista kauemmas. Leviltä löytyy useita opastettuja retkiä, joilla saat hyvät mahdollisuudet nähdä revontulet paikallisten oppaiden seurassa.

Revontuliretkiä toteutetaan niin lumikengillä, autolla, moottorikelkoilla, lumikissalla, hevosilla, poroilla kuin huskyillakin, joten jokainen varmasti löytää itselleen sopivan retken revontulien etsimiselle.

Valokuvauksesta kiinnostuneille löytyy myös omia revontuliretkiä, jossa revontulia lähdetään etsimään ammattivalokuvaajien kanssa, retkelle saa osallistua, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta valokuvauksesta, oppaat jakavat parhaat neuvonsa täydellisten yö- ja revontulivalokuvien ottamisesta. Valokuvausretkille voi osallistua myös vain nähdäkseen revontulet, ja saadakseen itsestään kuvan pimeässä yömaisemassa luonnon keskellä, mahdollisesti jopa revontulten alla! Myös apua kuvien editointiin ja jälkikäsittelyyn on mahdollista saada, kysy retkistä lisää Levin Matkailuneuvonnasta!

Talven 2019-2020 uutuutena Levillä on pelkästään naisille suunnattu revontuliretki! Retkellä etsitään revontulia autolla ja mahdollisesti myös lumikengillä. Retkellä tarjotaan pieni vegaaninen herkkupala ja kuumaa juomaa. Opas tietää parhaat paikat, joissa revontulia voi nähdä ja vie sinut sinne. Retki toteutetaan pienille ryhmille, tai jopa vain yhdellekin henkilölle. Tämä siis vain naisille, mutta miehet älkää huoliko, teille voidaan myös toteuttaa oma revontuliretki toiveidenne mukaisesti.Toisena uutuutena 2019-2020 talvelle Levillä on muutaman tunnin iltaohjelma, jossa sinut viedään autolla kansallispuiston kupeeseen, järven rannalle, nauttimaan luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta, sekä toivottavasti myös revontulista. Ihan täysin ulkosalla ei koko iltaa tarvitse viettää, vaan voit nauttia myös kodikkaan hirsimökin lämmöstä ja herkullisista mokkapaloista kuuman mehun kera. Retki sopii kaikenikäisille.

Lisäksi ohjelmassa totta kai tutut suosikit, vaellus- ja lumikenkäilyretket tunturiin illalla, poroajelut illan hämärässä, vauhdikkaat huskyajelut pimeässä metsässä, rauhalliset rekiretket hevosen vetämän reen kyydissä, moottorikelkkasafarit yön pimeyteen sekä tunnelmallinen ilta-ajelu Levitunturin huipulle SnowCatin kyydissä kuten myös revontulien metsästysreissut autolla ja valokuvausretket Levin lähimaastoon paikallisten oppaiden seurassa.

Tutustu ohjelmiin tästä tai kysy lisää Matkailuneuvonnasta!
Talven ohjelmat

Levin Matkailuneuvonta, puh. 016 639 3378, sähköposti info@visitlevi.fi

Huomaathan, että retkillä ei ole takuuta revontulten näkemisestä koska revontulet ovat luonnonilmiö, jota ei voi hallita.