Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Päivämäärät vahvistettu ja lumet valmiina Levin maailmancupiin

10.05.19

Levin maailmancup avaa tuttuun tapaan alppihiihdon maailmancupin pujottelukauden niin miesten kuin naistenkin puolella. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vahvisti Levin maailmancupin uudet kisapäivät, jotka ovat 23.-24.11.2019. Levin osakilpailu siirtyy siis viikolla eteenpäin viime vuotisesta. FIS perusteli ratkaisua kansainvälisen TV-näkyvyyden optimoinnilla.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vahvisti Levin maailmancupin uudet kisapäivät, jotka ovat 23.-24.11.2019.

Lapin eksotiikkaan saapuva kansainvälinen valkoinen sirkus tuo jälleen mukanaan maailman parhaat alppilaskijat, suuren määrän yleisöä sekä medianedustajia ympäri maailman. Levillä kisavalmistelut aloitettiin jo tämän vuoden alussa, kun kovien pakkasten aikaan tehtiin 40 000 kuutiota lunta, jota parhaillaan kerätään Levi Black sekä muista rinteistä säilöön. Lunta tulee jälleen olemaan enemmän kuin riittävästi kisan läpiviemiseen marraskuun viimeistä edeltävänä viikonloppuna.

- Kahden vuoden kokemuksella olemme oppineet lumensäilönnän tekniikan. Ensimmäinen kesä oli hyvin sateinen ja edellinen kesä taas erittäin kuuma ja kuiva, mutta onnistuimme silti säilömään lunta kisan tarpeiksi ja hieman ylikin. Tänä vuonna lumetusta tullaan tehostamaan Levi Black-rinteen yläpäähän, jotta kulkuosuus Gondolilta kisan starttiin olisi mahdollisimman helppo ja hyvä, kertoo Levin maailmancupin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Kilpailun siirtäminen viikolla eteenpäin takaa entisestään paremman lumivarmuuden ja luo näin ollen myös paremmat treeniolosuhteet kilpailijoille ennen tapahtumaa. Levin hiihtokeskuksella on lumensäilöntävarasto myös Eturinteellä ja rinnekeskuksen tavoitteena on avata Eturinne jo 11.10.2019 laskettelukansalle.

Viime vuonna Levillä nähtiin ennätyssuuri yleisö, kun 20 000 katsojaa seurasi paikan päällä huimaa urheiluspektaakkelia sekä nauttivat lappilaista eksotiikkaa sykkivistä oheistapahtumista ja tarjonnasta. Levin maailmancupin kisaorganisaation tavoitteena on kasvattaa jälleen tapahtuman yleisömäärää sekä nostaa tapahtuman tasoa että tarjontaa entisestään.

Levin maailmancupiin on aikaa 226 päivää, jolloin tarjolla on pujottelunkauden ensimmäiset maailmancup-pisteet niin miehille kuin naisillekin.


Varaa majoituksesi Levillä maailmancup viikonlopuksi tästä