Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

31.05.17

Lapin suurin ja suosituin talvimatkailukohde Levi on monipuolinen myös kesällä. Kokosimme tärpit unohtumattomaan aktiivilomaan erämaamaisemissa!

Lapin kesä, puhdas luonto, valo ja yötön yö – loma Levillä rauhoittaa ja energisoi sekä kehon että mielen. Tarjolla on kiireetöntä rentoutumista ja yhdessäoloa perheen ja ystävien kera, luontoa ja rauhaa, mutta myös paljon harrastusmahdollisuuksia ja aktiviteetteja, tapahtumia ja ohjelmaa. Unohtamatta erinomaisen monipuolisia majoitusmahdollisuuksia.

Ikimuistoinen loma Levillä – 9 vinkkiä kesään

Kauniita maisemia ja mieluisaa tekemistä, koe kesällä Levillä ainakin nämä!

1. Elämykset tunturiluonnossa

Levin henkeäsalpaavan kaunis luonto on elämys itsessään. Vaella yksin tai oppaan kanssa. Poimi käsin luonnon superfoodeja, hengitä maailman puhtainta ilmaa. Pysähdy kuulemaan hiljaisuutta ja koe yöttömän yön taika. Valloittamaan houkuttelevat kuvaukselliset tunturimaisemat ja ainutlaatuiset luontoelämykset odottavat Levin monipuolisten palveluiden välittömässä läheisyydessä. Isompia seikkailuja kaipaavat suuntaavat kulkunsa Suomen suosituimpaan kansallispuistoon. Ylläs-Pallastunturin kansallispuiston erämaa ja tunturit alkavat nimittäin aivan Levin vierestä.

2. NAUTINNOLLISIA HETKIÄ VESILLÄ

Levillä ja sen läheisyydessä sijaitsee paljon järviä, lampia, jokia ja pikkupuroja, joiden avulla avautuu aivan uusi kiehtova maailma ja näkökulma ympäröivään luontoon. Laske tyrskyävä koski, lähde yöttömän yön veneretkelle tai rentouttavalle jokilauttaristeilylle. Kokeile renkaalla laskua, melontaa, osallistu vesijetti- tai SUP-safarille. Narraa kaloja ja koe elämäsi kalastusretki – heitto- tai perhokalastusta Ounasjoella, lohimatka Tenolle tai unohtumaton kuningasrapusafari Jäämerelle.

3. Pyöräily monissa muodoissaan

Polkupyörä on kesällä Levillä oiva menopeli, vaihtoehtoja ja reittejä on moneen makuun. Ilmaiset kyläpyörät sekä erilaiset vuokrapyörät helpottavat ja monipuolistavat lomailua, voit esimerkiksi suunnata maantietä pitkin tunturin ympäri, vauhdilla alamäkeen tai poluille koko perheen voimin. Seikkailla kansallispuistossa omatoimisesti tai ohjatusti – maastopyöräillä Leviltä aina Ylläksellä asti ja yöpyä matkalla aidossa tukkilaiskämpässä. Takuulla ikimuistoinen elämys!

4. Hiihtokeskuksen kesäaktiviteetit 

Erityisesti aktiivista lomaa etsivät kokeilunhaluiset matkailijat sekä perheet suuntaavat kesällä Levin lomallaan tunturin länsipuolelle. Frisbeegolf, lasten liikenne- ja leikkipuisto, seikkailupuisto, minigolf, tennis, skeittailu ja kesävälineiden vuokraamo takaavat monipuolista toimintaa koko kesälle. Gondolihissi nostaa Levitunturin huipulle ihailemaan mahtavia maisemia. Tunturin maisemista on helppo nauttia myös Eturinteillä kesäkelkkaradan ja Express-näköalahissin kyydissä.

5. Tonttulan Elämyskeskus

Vain kahdeksan kilometrin päässä Leviltä Ounasjoen rauhallisesta rantamiljööstä löytyy Tonttulan Elämyskeskus. Talvikaudella avattu Tonttula on ollut äärimmäisen suosittu tutustuttaen kävijänsä Keltaisen Tontun tarinaan sja hurmannut niin siellä vierailleet lapset kuin aikuisetkin. Alueella sijaitsee myös hotelli Taivaanvalkeat sekä monipuolisesti muita aktiviteetteja.

6. Viikko-ohjelman aktiviteetit

Valokuvausta kansallispuistossa, melontaa Levijärvellä, veneretki mökille, kävellen metsään, retki Saanatunturille ja Jäämerelle tai fatbike-pyöräily. Levillä voit kokea helposti kesäelämyksiä vaikka lomasi jokaisena päivänä. Alueen yrittäjät tarjoavat valmiita safareita ja ohjelmia, joista voit valita itseäsi kiinnostavan mieleenpainuvan kokemuksen.

7. Golfia kolmella tapaa

Suomen pohjoisin 18-väyläinen golfkenttä sijaitsee Levillä upeissa tunturimaisemissa. Lapin olosuhteet ja yötön yö antavat golfaamiseen oman pikantin mausteensa, kentällä voit törmätä esimerkiksi poroihin, palloja varastelevaan kettuun tai vaikkapa pöllöön poikasineen. Golfkentän lisäksi arjen huolet häviävät myös 18-väyläisen frisbeeradan ja 18-väyläisen minigolfradan varrella.

8. Monipuoliset tapahtumat

Kokeile monipuolisia aktiviteetteja, opi ja kehitä taitojasi tai haasta ja voita itsesi eri lajien kilpailuissa. Levin kesän monipuoliset tapahtumat sopivat erinomaisesti koko perheen liikunnallisiksi aktiivilomiksi. Kesäkuussa esimerkiksi maastopyöräillään Levi24-tapahtumassa ja heinäkuussa tunturi täyttyy muun muassa polkujuoksijoista, golffaajista ja monien muiden lajien harrastajista Levi Outdoor Festin aikana.

9. Räätälöidyt palvelut

Levin monipuolisten ohjelmapalveluiden ja aktiviteettien lisäksi, voit räätälöidä juuri sinulle sopivan itsesi näköisen loman. Alueen yrittäjät tarjoavat räätälöintejä niin lyhyisiin patikkakierroksiin kuin erinäisiin kalastusretkiin tai yöttömän yön ratsastusvaelluksiin läpi Lapin jylhien maisemien. Vaihtoehtoja on saatavissa niin kokeneille luonnossa liikkujille kuin uusia kokemuksia janoaville. Valkeiden lakanoiden suojaa tai kerran elämässä –elämyksiä.

Tutustu tarkemmin Levin kesään