Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Tuo koirakaverisi nauttimaan Levin luonnosta!

11.02.19

Monen koiranomistajan lomakokemus olisi entistä rentouttavampi jos ei tarvitsisi huolehtia kotiin jääneestä lemmikistä. Miksi et siis ottaisi lemmikkiä mukaan lomalle Leville? Kokosimme vinkkejä koiran kanssa Levillä lomaileville.

Koiran kanssa Levillä

Levillä lomailusta voi nauttia myös ihmisen paras ystävä. Tiesitkö, että levi.fi sivuston kautta voit varata 165 koirat sallivaa huoneistoa? Myös jokaisesta hotellista löytyy lemmikkihuoneita, yhteensä lähes 100 kappaletta. Muistathan tiedustella lemmikkikohdetta heti varauksen yhteydessä!

Koirat ovat Levillä tervetulleita kaikille patikointi – ja kävelyreiteille ja koiran saa ottaa myös Gondolihissiin. Myös alueen kodat ja laavut ovat koiraystävällisiä.

Hiihtolatuja koiran kanssa hiihtäville Levillä on 35,5 kilometriä, sekä perinteisellä että luistelutyylillä. Varmistathan kuitenkin, että koirasi ei tallo perinteisen uraa.

Otathan koiran kanssa liikkuessasi huomioon myös muut liikkujat ja eläimet, ja pidät koirasi kytkettynä.
Myös koiran jätökset tulee kerätä. Keskustan alueelta ja kävelyteiden varsilta löytyy roska-astioita joihin pussin voi jättää.

Kylmän ja nälän yllättäessä karvakaverin kanssa voi poiketa lämmittelemään ja nauttimaan kupin kuumaa vaikka Pannukakkutaloon tai Kafétiin! Pizzanhimon yllättäessä koiran kanssa pääsee nauttimaan pizzasta Classic Pizzaan tai Pub Sohvaan. Koirien omaa olutta mahdollisuus maistella Pub Hölmölässä ja King Crab Housen baarin puolella pääsee ruokailemaan myös lemmikin kanssa. Koirahiihtolatujen varrella koira-asiakkaat ovat tervetulleita Tonttulan latukahvilaan.

Koirat sallivia ravintoloita ja kahviloita löytyy Leviltä useita

• Lapland Hotel Sirkantähti aula
• Hotelli K5 aula
• Break Sokos Hotel Levi aula
• Kafét
• Pub Sohva
• Classic Pizza (Levi Hotel)
• Pannukakkutalo
• Hölmölä
• Tonttulan kahvila
• Ämmilän ulkoterassi
• Rock Cafe Wanha Poro ulkoterassi
• King Crab House
• Pub Old Mates
• Cafe & Bar Kota

Lemmikin ruoka ja tarvikkeet

Jos loman aikana tulee tarve koiratarvikkeille tai ruoalle, Erä- ja Lemmikkitarvike Aihki palvelee Kittilässä. Valikoimasta löytyy koiranruokaa ja tarvikkeita, tietenkään herkkuja unohtamatta.
Myös alueen supermarketeista löytyy valikoimista koiranruokaa ja tarvikkeita.

Eläinlääkäri Kittilässä

Joskus karvakuonolle sattuu tapaturma tai se sairastuu äkillisesti ja kaivataan lääkärin apua.
Kunnan eläinlääkärin praktiikkatilat sijaitsevat osoitteessa Sairaalantie 2 D, 99100 Kittilä. Tilat sijaitsevat terveyskeskuksen alueella. Ajanvaraukset otetaan vastaan arkisin 8.00 – 9.30 välisenä aikana, puhelin 0400 393 503.

Päivystävä eläinlääkäri

Enontekiön, Kittilän, Muonion ja Sodankylän kuntien yhteinen eläinlääkäripäivystys toimii yhtenä päivystysalueena sekä arkisin että viikonloppuisin. Päivystävä eläinlääkäri tavoitettavissa numerosta 020 692 699 arkisin klo 16.00 - 8.00, viikonloppuisin perjantaista klo 16.00 - maanantaihin klo 8.00

Päivystysnumeroon ei voi lähettää tekstiviestiä.
Lisätietoa eläinlääkinnästä Kittilässä

Kadonneet ja löytyneet lemmikit

Joskus koira päättää lähteä tutustumaan Levin luontoon omin päin ja silloin omistajan hätä on tietysti suuri. Kittilän alueella toimii löytöeläin koti, jonne ilmoitus kadonneesta tai löytyneestä kaverista kannattaa tehdä välittömästi.

Löytyneet lemmikit
Ilmoita löytyneestä eläimestä puhelimitse Kittilän löytöeläinkotiin, puh 040 413 9248 (ma-su klo 8-18). Ensisijaisesti löydetty lemmikki tulisi olla talteenotettuna kun soitat löytöeläinpalveluun. Voit myös ilmoittaa havainnostasi irrallaan olevasta eläimestä. Yöaikaan yhteydenotot vain kiireellisissä tapauksissa. Mikäli puheluun ei soittohetkelläsi vastata, lähetä tekstiviesti numeroon 040 413 9248 ja kerro viestissäsi missä olet, minkälaisen kaverin olet löytänyt ja jätä omat yhteystietosi.

Kadonneet lemmikit
Voit ilmoittaa kadonneesta lemmikistä puhelimitse puh. 040 413 9248 (klo 8-18). Muina aikoina ja tarkempien tietojen antamiseksi voit jättää ilmoituksen sähköpostitse info(at)polarlightstours.fi tai tekstiviestillä puhelinnumeroon 040 413 9248.

Liitä mukaan seuraavat tiedot:
- mikä lemmikkieläin on kateissa (rotu/kuvaile ulkonäkö, väri, sukupuoli, koko, onko tunnistusmerkitty, onko panta)
- lemmikin katoamispaikka ja osoite
- katoamispäivä ja -aika
- kuva / kuvia
- omistajan yhteystiedot (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite)

Haluaako koirasi Leville lomalle? Nyt se on helppoa!

  • Nappaa koirat salliva majoitus levi.fi tai levi@levi.fi
  • Karvakaverille hihna, oma peti ja ruokakupit mukaan
  • Nauti Levin lumoavasta luonnosta parhaan kaverisi kanssa hiihtäen tai patikoiden!

Varaa majoitus nyt!