Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Uusi matka Ylläs-Leville 14.4.2018

18.10.17

Tulevan talven Ylläs-Levi -uutuutena on kevyempi ja lyhyempi noin 50km reitti.

Ylläs-Levi oli viime talvena Visma Ski Classics-hiihtosarjan päätöskisa ja sama toistuu myös tulevana keväänä. Viime talvena kyseinen kiertue koostui 13 eri osakilpailusta Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa ja yksi kilpailu pidettiin peräti Kiinassa asti. Visma Ski Classics on pitkän matkan hiihdon maailmanmestaruussarja ja tuleva kausi on kahdeksas järjestyksessä ja kilpailuja on yhteensä 11. Ylläs-Levi päättää 14.4.2018 tiiviin kauden ja tapahtuman yhteydessä pidetään myös juhlagaala, jossa palkitaan kauden parhaat hiihtäjät ja joukkueet.

Viime talven Ylläs-Levi onnistui loistavasti mahtavissa olosuhteissa ja palaute sekä ammatti- että harrastajahiihtäjiltä oli lähes poikkeuksetta positiivista. Yksi pyyntö tuli kuitenkin usein esille eli moni kuntohiihtäjä toivoi hieman helpompaa ja lyhyempää reittiä.

Tapahtuman järjestäjät vastaavat nyt huutoon ja tulevan talven hiihdossa on mukana myös lyhyempi ja kevyempi noin 50 ilometrin reitti, josta puuttuu alun haastava nousuosuus ja viimeinen kova Pyhätunturin nousu ennen Leville tuloa. Lähtö tapahtuu Äkäslompolosta ja maali sijaitsee Levin keskustassa kuten myös päämatkan hiihdossa (67 km). Kukastunturin näköalapaikka säilyy, jos sääolosuhteet sen vain sallivat.

- Pääreitti tarjoaa todella haasteellisen kisan kovakuntoisille hiihtäjille,” kilpailujohtaja Juha Vanhanen toteaa.

- Ja meille on erityisen tärkeää, että sitä reittiä kehitetään Visma Ski Classics-sarjan standardien mukaisesti, mutta haluamme myös tarjota mukavan hiihtoelämyksen niille, jotka eivät välttämättä halua itselleen liian kovaa haastetta. Tuleva pikku-Ylläs-Levi, jos niin voidaan sanoa, on kuitenkin yhä hiihto Ylläkseltä Leville ja noudattaa pääsääntöisesti samaa reittiä kuin pidempikin matka jättäen pois vain ne pahimmat kohdat. Näin osallistujat voivat sanoa hiihtäneensä Ylläkseltä Leville ja ehkä seuraavana vuonna he ovat valmiita pitkälle matkalle.

Tarkemmat tiedot lyhyemmästä matkasta tulevat pian julki Ylläs-Levin nettisivuille, jolloin myös ilmoittautuminen kyseiseen tapahtumaan avataan.

Tuleva pitkän matkan hiihtokausi avataan Levillä jo Alppihiihdon maailmancupin avauksen yhteydessä kun nykyinen Guinnessin virallinen 24 tunnin hiihdon maailman-ennätysmies Teemu Virtanen viettää “työpäivän” suksilla. Tempauksessa häntä vastaan hiihtää Visma Ski Classics -sarjan suomalaistallin, Team Mäenpään, vahva edustaja Hans Mäenpää. Hiihtäjät suksivat työpäivänsä lauantaina 11.11.2017.

Lisätietoa:

Ylläs-Levi -hiihto