Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi 14.4. hiihtomaratonilla tärkeä vaikutus alueelle

13.04.18

Toista vuotta peräkkäin hiihdettävä kansainvälinen Visma Ski Classics Ylläs-Levi –kilpailu kehittyy positiivisesti. Tapahtuma tuo tuntureihin kansainvälisen tuulahduksen ja sillä on suuri taloudellinen vaikutus niin Leville kuin Ylläksellekin.

Levin ja Ylläksen kevätkausi huipentuu lauantaina 14.4., kun reilu tuhat hiihtäjää ottaa osaa Ylläs-Levi maratonhiihtoon eliitti- ja harrastesarjoissa 70km sekä 55km matkoilla. Tapahtuma kasvaa joka vuosi sekä kilpailijamäärältään että tapahtumana. Kilpailijamäärässä kasvua tulee olemaan noin 40%, josta syntyy merkittävä aluetaloudellinen vaikutus alueelle. Tapahtuma on selkeästi toivottu lisä Lapin kevätkauden kilpailutarjontaan.

- Vaikka viime vuonna meillä oli erinomainen kilpailu, tämä vuosi tulee nostamaan rimaa entisestään. Meillä on oheistapahtumia, kuten 24 tunnin maailmanennätysyritys maalialueella jo torstaina sekä tapahtumatori lauantaina unohtamatta päätösgaala. Hiihtäjille olemme kehittäneet reittiä ja varmistanut, että kaikki on huippuluokkaa, kertoo Levi Events Oy:n tapahtumajohtaja Otto Lintunen.

Kevät on ollut Levillä ja Ylläksellä kasvun aikaa. Molemmissa keskuksissa kysyntä on kasvanut hienosti ja Ylläs-Levin sekä muiden tapahtumien ansiosta kauden odotetaan jatkuvan vilkkaana vappuun asti.

- Olemme iloisia ja ylpeitä saadaksemme järjestää yhteistyössä Levin kanssa hienon maastohiihtotapahtuman. Kilpailijat ja yleisö tulee varmasti nauttimaan kilpailusta, kertoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi tuo Leville ja Ylläkselle yhteensä noin kymmenentuhatta lisäyöpymistä majoitusliikkeisiin, mikä on erinomainen lisä pitkittyneelle kevätkaudelle. Ylläs-Levi hiihtomaraton on osoitus siitä, kuinka tärkeitä kansainväliset tapahtumat ovat alueille ja niiden myynnille, kansainvälistä ja kansallista näkyvyyttä unohtamatta.

- Hurja työnnäyte meidän tapahtumajärjestäjiltä ja talkooväeltä, jota on mukana runsaasti. Kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille jo etukäteen. Levin alueelle tapahtumat ovat tärkeä osa destinaation kokonaistarjontaa. Visma Ski Classic -konseptia testataan nyt toista vuotta, kertoo Levin Matkailun toimitusjohtaja Mika Laasonen.

Ylläs-Levin lähtö tapahtuu lauantaina Ylläsjärveltä klo 09.25, kun naisten eliitti lähtee liikkeelle. Miesten eliitti starttaa samasta paikkaa klo 10.00. Harrastesarja starttaa 12.00 Äkäslompolosta. Ensimmäistä hiihtäjää odotetaan maaliin Levin keskustassa noin klo 12.30.

Kilpailussa on mukana mm. olympiavoittaja, 70km matkan lähettiläs Iivo Niskanen, jolle kilpailu on tämän kauden viimeinen.

Ylläs-Levi -hiihto televisioidaan ja lähetys on lauantaina 14.4. TV2 klo 12.40. Katso tarkemmat ohjelma- ja aikataulutiedot täältä.

Kuva: Magnus Östh