Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi 2018 -hiihdon ohjelma ja aikataulut

11.04.18

Pitkien hiihtomatkojen Visma Ski Classics –kiertue huipentuu 14.4.2018 hiihdettävään Ylläs-Levi –hiihtoon.

Maratonhiihtojen epävirallinen maailmancupkiertueen Visma Ski Classicsin finaali hiihdetään lauantaina.

Kilpailun noin 70 kilometrin pituinen reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat ja helpommat osuudet vauhdittavat matkantekoa. Kilpailureitti eroaa muista vastaavista pitkän matkan massahiihdoista erityisesti yhteensä yli 1000 korkeuserometrin nousujen vuoksi. Pitkät nousut ja nopeat laskut vaativat kuntoa ja tarkkaavaisuutta. 

Kauden uutuutena on uusi, tavallisille kuntohiihtäjille tarkoitettu lyhyempi 55 kilometrin reittivaihtoehto Äkäslompolosta Leville. Lyhyempi reitti  seuraa pidemmän reitin rataa jättäen väliin rankan alkuosuuden sekä viimeisen Pyhätunturin nousun. Kukastunturin näköalapaikka säilyy sääolosuhteiden salliessa, joten Lapin huikeat maisemat palkitsevat takuulla myös leppoisemman tahdin kuntohiihtäjät.

TÄRPIT YLLÄS-LEVI –HIIHDON KATSOJILLE

Visma Ski Classics Ylläs-Levi kisataan lauantaina 14.4.2018 kello 9.25 alkaen. YLE televisioi tapahtuman.

Parhaat paikat kilpailun seurantaan

1) 70km lähtöpaikka, Ylläsjärvi

Eliittihiihtäjien 70 kilometrin lähtöpaikkana toimii Sport Resort Ylläksen alue Ylläsjärven puolella. Massalähtöä on mahdollista tulla seuraamaan aivan lähtöalueen viereen ja alueen yrityksillä on tarjolla erilaisia purtavia, tuote-esittelyjä ja tarjouksia.

  • Lähtö: Ylläsjärvi 70 km naiset eliitti kello 9.25, muut kello 10.00

2) 55 km lähtöpaikka ja 70km 1. sprintti, Äkäslompolojärven jää

Äkäslompolon jäällä sijaitsee 55 kilometrin lähtöpaikka ja 70 kilometrin ensimmäinen sprintti. Jäällä on runsaasti tilaa levittäytyä reitin varrelle kannustamaan kilpailijoita huippusuorituksiin. 70 kilometrin 1. sprintissä hiihtäjillä on matkaa takana jo 15 kilometriä ja eliitti pyyhältää tänne vauhdilla, joten saavu paikalle riittävän ajoissa, jos haluat todistaa maailmanluokan hiihtäjien vauhtia.

  • Lähtö: Äkäslompolo 55 km kello 12.00

3) Maali Levin keskusta

Kuka vie voiton, miten pärjää Iivo? Koko Ylläs-Levi-hiihto huipentuu maaliintuloon Levin keskustassa. Sääennusteiden mukaan kevätaurinko siivittää lauantaina niin hiihtäjät kuin yleisön kansainvälisen urheilujuhlan ja ikimuistoisen massahiihtotapahtuman tunnelmaan. Levillä samaan aikaa myös Ylläs-Levi hiihdon tapahtumatori kello 10 -19 välillä sekä Visma Ski Classics -kauden päätöstapahtuman yhteydessä järjestettävä juhlagaala ja kauden parhaiden hiihtäjien ja joukkueiden palkitseminen. 

  • Maali: Levin keskusta arvioitu maaliintulo eliitti kello 12.45 alkaen, voittajien kukitus arviolta kello 13.15

Seuraa tapahtuman etenemistä Facebookissa. Huomioi muuttuneet liikenne- ja latujärjestelyt kisan aikana - Levillä pysäköintipaikkoja käytössä rajoitetusti, gondolihissin ja Etelärinteen parkkipaikoilta skibussilla pääsy Levin keskustaan. 

Myös paljon muuta oheisohjelmaa

Tapahtuman aikaan Ylläksellä ja Levillä on tiedossa myös paljon muuta oheisohjelma.

Torstai 12.4.

Levillä torstaina kello 10.00 alkaen Eturinteellä 24 tunnin hiihdon maailmanennätysyritys. Kello 16.00-17.00 Iivo Niskanen kirittää maailmanennätyksen yrittäjiä hiihtämällä mukana tunnin ajan. 

Perjantai 13.4.

24 tunnin hiihdon maaliintulo kello 10.00 ja tulosten julkistus. 

Lauantai 14.4.

Levillä Ylläs-Levi -hiihdon tapahtumatori avoinna yleisölle kello 10.00-18.00. Paikalla Lapin Kaamosliha Oy, Levin Gourmetkokit ja Lapin marjat, Visma Finland, jossa onnenpyörä-arvontaa ja ilmaista letunpaistoa kello 10.00-15.00 välisenä aikana, Käsityö Suutari, jossa lappilaistakäsityötä myytävänä sekä Agnico Eagle esittelee kaivostoimintaa. Juha Miedon ja Iivo Niskasen haastattelut hiihdon jälkeen tapahtumatorilla noin kello 13.30-14.00. Ylläs-Levi -hiihdon viralliset jatkobileet illalla Hulluporo Areenalla, esiintyjänä Jukka-Poika.

Ylläksellä huskyajelutusta Äkäslompolon jäällä 55kilometrin reitin lähdön vieressä kello 10.00 lähtien. Oheistekemistä tarjoaa myös Ylläs24h-laskukisa lauantaina kello 14.00 alkaen.

Kuva: Magnus Östh