Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Ylläs-Levi -maratonhiihto hiihdetään lauantaina 4.4.2020

27.05.19

Visma Ski Classics -sarjan finaali hiihdetään myös ensi vuonna Levillä.

Lapin keväthangilla on hiihdetty Visma Ski Classics -sarjan päätösosakilpailu Ylläs-Levi vuodesta 2017 alkaen. Kansainvälinen hiihtosarja tulee jälleen ensi vuonna päättymään Tunturi-Lappiin, kun päivämääräksi valikoitui 4.4.2020.

Hiihtäjillä on jälleen ensi vuonna mahdollisuus nauttia Lapin tuntureista ja niiden henkeäsalpaavista maisemista, kun tarjolla on kaksi tuttua matkaa perinteisellä tyylillä; 70 ja 55 km. 70 kilometrin kisa on osa kansainvälistä, pitkien matkojen Visma Ski Classics -maailmancupsarjaa ja kiertueen ikimuistoinen finaali myös vuonna 2020.

Tämän vuoden kilpailussa oli mukana ennätysmäärä osallistujia, 1357 hiihtäjää. Tapahtuma on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta ja ensi vuodelle odotetaan jälleen uutta osallistujaennätystä.

- Ylläs-Levi -tapahtuma on tärkeä meille sekä alueellisesti että kansainvälisesti. Ylläs ja Levi ovat molemmat hiihtäjien paratiiseja ja tapahtuman avulla pystymme sen osoittamaan niin osallistujille kuin TV:n välityksellä myös miljoonille katsojille ympäri maailman. Toki myös tapahtuman taloudellinen merkitys on suuri, sillä hiihtäjät viihtyvät Lapissa monta päivää jo ennen kilpailua nauttien eri aktiviteeteistä ja erinomaisista palveluista, kertoo Ylläs-Levin tapahtumajohtaja Satu Pesonen.

Yksi tapahtuman vetovoimista on sen ajankohta. Kun muualla maailmassa pakataan hiihtovehkeitä jo talviteloille, pääsee Lapissa vielä hiihtämään parhaiden kevätkelien aikaan hyvin huolletuilla latuverkostoilla. Monelle osallistujalle Ylläs-Levi on talven ja hiihtokauden päätöstapahtuma, kuten myös koko Visma Ski Classics –sarjalle.

Pro-hiihtäjät sekä tavoitteellisesti harjoittelevat hiihtäjät osallistuvat 70 km kilpailuun. Lyhyempi matka, 55 km, on tarkoitettu harrastehiihtäjille ja nousukäyrä osallistujien suhteen on ollut hyvä, kuten myös naisten osallistumisinto.

- 55 km on matalan kynnyksen kilpailu. Matkassa on vähemmän nousumetrejä ja aikaa on noin kahdeksan tuntia sivakoida Ylläkseltä Leville. Haluamme tavoittaa jatkossakin enemmän naisia sekä harrastajia, sillä tämä tapahtuma sopii myös maratonhiihdon vasta-alkajille oikein hyvin, sanoo Satu Pesonen.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen