Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Ylläs-Levi maratonhiihto kasvoi uusiin mittapuihin

16.04.18

Järjestyksessään toinen kansainvälinen Visma Ski Classics Ylläs-Levi hiihtomaraton oli menestys.

Yli 1000 hiihtäjää otti tänään 14.4. osaa eliitti- ja harrastesarjoissa 70km sekä 55km matkoilla ja he saivat hiihtää upeassa kevätsäässä monituhatpäisen yleisön hurratessa ladun varrella.

Ylläs-Levin 70km matkan voittajaksi kruunattiin Norjan Andreas Nygaard ja naisten eliitin voittajaksi hiihti Norjan Astrid Øyre Slind.

Olympiavoittaja ja Ylläs-Levin suurlähettiläs Iivo Niskanen tuli 70km kilpailussa viidenneksi.

- Tämä on hyvin erilainen kuin World Cup -hiihto, sillä täällä mennään niin monta ylämäkeä ja tasamaata tasatyönnöllä. Voin hiihtää Ylläs-Levin ensi vuonna jälleen, mutta Visma Ski Classics -kiertue saa vielä odottaa muutaman vuoden, sanoi Iivo Niskanen maalissa.

55km sarjassa miesten voittoon hiihti Venäjän Andrey Krasnow ja naisten kisan voittaja oli Norjan Heidi Rognli Heimdal.

Ylläs-Levi hiihto on kahden suuren hiihtokeskuksen yhteistyössä järjestämä kansainvälinen hiihtomaraton, jolle on selkeästi tilausta ja tarvetta Lapin kevätkauden tarjontaan. Osallistujamäärä kasvoi viime vuotiseen 49%, mikä tarkoitti samalla noin kymmentätuhatta lisäyöpymistä alueiden majoituspaikkoihin.

- Suomesta, Ruotsista ja Norjasta oli eniten hiihtäjiä. Todella hieno nähdä, että uusi matka 55km keräsi lähes 300 osallistujaa. Toinen vuosi järjestäjänä kertoo, että olemme tehneet asioita oikein, kun hiihtäjämäärä on noussut yli 49% ja tästä on hyvä jatkaa tapahtuman kehittämistä eteenpäin, kertoo Levi Events Oy:n tapahtumajohtaja Otto Lintunen.

Ylläs-Levi tarjosi hiihtäjien lisäksi myös yleisölle upeaa seurattavaa hienossa kevätsäässä niin Ylläksellä, Levillä kuin myös matkan varrella.

- Olemme äärimmäisen tyytyväisiä koko kisasta, sää ei olisi voinut olla parempi. Ylläs sekä Levi näyttivät maailmalle parhaat puolensa. Visma Ski Classicsin-kisojen jatkuminen Lapissa on destinaatioille tärkeä jatkossakin. Upea nähdä, että hiihtäjät sekä yleisö nauttivat tapahtumasta, kertoo Levin Matkailu Oy:n markkinointijohtaja Jenni Ihatsu.

> Kisan tulokset

Kuva: Levin Matkailu Oy / Aleksi Kylmälahti