Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Ylläs-Levi Ski Marathon 9.4.2016

15.02.16

Ylläs-Levi Ski Marathon aikoo kasvaa kansainväliseksi tapahtumaksi

 Lehdistötiedote 15.2.2016

Huhtikuun yhdeksäntenä näkee päivänvalon uusi suomalainen massahiihtotapahtuma, kun Ylläs-Levi Ski Marathon starttaa Äkäslompolosta kohti Levin etelärinnettä. Huikea maisemareitti kulkee Hangaskurun kautta Kotamajalle, sieltä Pyhätunturille ja Pyhäjärvelle, mistä se suuntaa Aakenuspirtin, Hirvikämpän ja Hanhipirtin kautta Levikeskukseen.

- Pohjois-Suomesta puuttuu korkean profiilin massahiihtotapahtuma, ja Suomesta ylipäänsä keväällä järjestettävä perinteisen hiihtotavan massahiihto. Tarjoamme kansainvälisestikin ainutlaatuiset puitteet maastohiihtoon, ja voimme antaa sataprosenttisen lumitakuun, kertoo kilpailunjohtaja Risto Ponkala.

Tapahtuman taustavoimaksi on perustettu Ylläs-Levi Hiihtotapahtuma ry, joka luottaa kahden laadukkaan hiihtokeskuksen vetovoimaan.

- Haluamme tällä tapahtumalla tukea Ylläs-Levi alueen markkinointia massahiihdon paratiisina myös ulkomaalaisille turisteille. Ensimmäisen vuoden päätavoitteemme on järjestää mahdollisimman laadukas hiihtotapahtuma, joka voi tulevaisuudessa kasvaa merkittäväksi kansainväliseksi tapahtumaksi. Tähän uskomme siksi, että Ylläs-Levi alue tarjoaa hiihto-olosuhteiden lisäksi riittävän majoituskapasiteetin ja muun infran suurenkin tapahtuman puitteiksi, sanoo Risto Ponkala.

Neljän hiihtomiehen unelma

Ylläs-Levi Ski Marathon on syntynyt neljän innokkaan hiihtomiehen toimesta. Risto Ponkala, Tero Kasala sekä Martti ja Pekka Alakuijala ovat ovat kiertäneet ympäri maailmaa harrastuksensa parissa. Matkoilla on pitkään itänyt ajatus oman hiihtotapahtuman järjestämisestä Ylläksen ja Levin välillä, joka on miehille tuttu reitti. Esimerkiksi Martti Alakuijala on hiihtänyt sitä 1980-luvulta saakka.

- Hiihdosta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne. Kuka tietää, vaikka siitä joskus tulisi Ski Classics -osakilpailu. Puitteet siihen ainakin riittävät, sanoo Ponkala.

- Tulevina vuosina ohjelmaan tulee myös lyhyempiä matkoja. Ylläksen ja Levin välisiä valmiita latupohjia hyödyntävä reitti on maisemallisesti elämyksellinen ja käy hyvin myös kuntohiihtäjille, päättää Ponkala.

Ylläs-Levi Ski Marathon on saavuttanut suurta mielenkiintoa, joten tapahtumalle näyttää olevan tilausta. Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan helmikuun lopulla.

 

Lisätietoja: Risto Ponkala, kilpailunjohtaja, puh. 040 766 6165

Email: info(at)yllaslevi.com ja www.yllaslevi.com