Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Ylläs-Levin uuden 50 km matkan ilmoittautuminen alkaa perjantaina 1.12.2017

27.11.17

Kuntohiihtäjille erinomaisesti sopiva matka on kauden uutuus Visma Ski Classics -massahiihtotapahtumassa.

Ylläs-Levi on uusi massahiihto kotimaan kentällä ja samalla myös kansainvälisen Visma Ski Classics-sarjan viimeinen osakilpailu. Viime talvi oli ensimmäinen virallinen kerta kun hiihto hiihdettiin molempien hiihtokeskusten yhteistyönä. Kyseinen sarja on ammattitallien maailmanmestaruuskilpailu ja kauden parhaat pitkän matkan hiihtäjät palkitaan Ylläs-Levin jälkeen mittavassa palkintogaalassa Levillä.

Kyseinen ammattihiihtäjien vaativa 67 km matka Ylläkseltä Leville saa ensi talvena rinnalleen lyhyemmän ja helpomman vaihtoehdon, joka on suunnattu kunto- ja sunnuntaihiihtäjille. Matkana on 50 km Ylläksen Äkäslompolosta Levin keskustaan ja reitti noudattaa suurimmalta osin samaa reittiä kuin pitkä matka jättäen pois alun vaativan tunturiosuuden ja lopun kovan Pyhätunturin nousun.

Ylläs-Levi 50 km reitti.

- Tästä on puhuttu pitkään, kilpailujohtaja Juha Vanhanen toteaa.

- Viime vuoden hiihto oli loistava menestys ja hiihtäjät todella nauttivat tapahtumasta. Saimme kuitenkin paljon toiveita lyhyemmästä ja hieman helpommasta reitistä ja nyt haluamme antaa myös leppoisille kuntohiihtäjille mahdollisuuden nauttia Lapin huikeista maisemista. Koska hiihto tapahtuu samana päivänä kuin itse Visma Ski Classics-kilpailu, on myös lyhyemmän matkan hiihtäjillä mahdollisuus kokea aito kansainvälisen hiihtojuhlan tunnelma. Organisaatiomme on valmis toteuttamaan molempien matkojen vaatimukset ja uskon, että Ylläs-Levi on jälleen kotimaisen massahiihdon ykköstapahtuma ja miksi ei vaikka koko maailmassa!

Ilmoittautuminen Ylläs-Levin 50 km matkalle alkaa klo 10 perjantaina 1.12.2017. Toimi nopeasti, koska kahden ensimmäisen viikon aikana saat “early bird” edun. Mukaan pääsee tapahtuman nettisivuilla www.yllaslevi.com. Seuraa aktiivisesti tapahtuman Facebook- ja nettisivuja, joiden myötä pääset pitkän matkan hiihdon kulissien taakse.

Tapahtuman kotisivut:

www.yllaslevi.com

Kuva: Visma Ski Classics / Magnus Östh