Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Yöttömän yön triathlonkilpailu starttaa pian Levillä

22.07.19

Suomen pohjoisin triathlonkilpailu järjestetään pian Kittilässä, kun Levi Extreme Triathlon-tapahtuma starttaa 27.7.2019.

Levi Extreme Triathlon -kisa on kittiläläisen seuran Lapland Triathlon Levi Ry:n suuri ponnistus, jota tukemassa on useita paikallisia yrityksiä. Lappilainen taidonnäyte tuo uusia haasteita ja kokemuksia lajinharrastajille. Tänä vuonna kilpailu käydään taianomaisessa yöttömässä yössä, sillä kilpailut starttaavat iltapäivällä ja maaliin pitkältä matkalta tullaan puolen yön aikaan auringon vielä paistaessa. Uintimatkalla päästään nauttimaan puhtaasta lähdeperäisestä Immeljärvestä, kiitämään pyörällä läpi tuntureiden ja kiipeämään lopuksi vielä Levin maailmancuprinnettä ylös.

– Meillä oikeasti voi nauttia keskiyöllä auringosta, ja jos kilpailun aikana näkee jopa kymmenen tunturia, se jää varmasti mieleen, tapahtuman järjestäjät kertovat.

Valittavana löytyy pitkä matka, sprintti ja joukkuesprintti:

  • Pitkä: uinti 1900m, pyöräily 130km ja juoksu 21km.
  • Sprintti: uinti 400m, pyöräily 20km ja juoksu 6km.

Sprintin voi suorittaa myös joukkuekilpailuna. Joukkueessa on kolme jäsentä, joista kukin suorittaa yhden osuuden.

– Tiimin voi koota esimerkiksi työkavereista, tai ystäviä voi haastaa mukaan. Kisaan osallistuakseen ei tarvitse olla teräsmies, vaan kilpailu sopii ihan kaikille. Tässä yhdistetään kolme erinomaista kuntoilumuotoa, joita voi tehdä ihan omaan, mukavaan tahtiin, Kittilän triathlonseuran valmentaja rohkaisee.

Palkinnot jaetaan naisten/miesten kolmelle parhaalle ja joukkuekisan kolmelle nopeimmalle joukkueelle. Lisäksi kaikkien 21.7 mennessä ilmoittautuneiden kesken arvotaan Felt B16 -triathlonpyörä.

Levi Extreme Triathlon kilpailu on suoraa jatkoa kolmen edellisen kesän Finntriathlonin järjestämille kilpailuille.

– Parhaita paikkoja seurata kisaa ovat Immeljärven ranta klo 15 ja 16. Myös vaihtoalueella Levi Hotel Span pihassa on säpinää. Sprintin pyöräosuutta kannattaa mennä katsomaan Utsuvaaran mäkeen noin kello 16.30–17.30. Juoksuosuudella kilpailijat tarvitsevat kannustusta ehdottomasti Levi Black rinteessä noin kello 17.30–18.30, pitkänmatkalaiset hieman myöhemmin, järjestäjät kertovat.

Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Visit Levi, Levi Hotel Spa, Agnico Eagle Finland Oy, Hotelli Kittilä, Ounashovi, Aslakin Liike, Finntriathlon.

Kilpailuun voi ilmoittautua vielä päivää ennen kisaa, eli perjantaihin 26.7. saakka. Ilmoittautumassa voit käydä osoitteessa www.levi.fi/extremetriathlon

Lisätietoja: Juuso ”Aslak” Laitinen puh. 044 555 1309