Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Ajankohtaiset rinne- ja latutiedot Levi Ski Resortin sivuilta

Maastohiihto on yhä edelleenkin Suomen suosituin talviurheilulaji. Lähes 800.000 suomalaista harrastaa hiihtoa yli kolmesti viikossa ja melkein 200.000 suomalaista ilmoittautuu potentiaalisiksi hiihdon harrastajiksi. Maastohiihto on erinomainen kuntoilulaji. Se rasittaa lihaksistoa monipuolisesti aiheuttamatta ylikuormitusta nivelille. Hiihto vahvistaa sydämen ja verenkierron toimintaa, sekä kehittää koordinaatiokykyä ja tasapainoa. Laji soveltuu monimuotoisuutensa ansiosta kaikille ikään, sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. (Lähde ski.fi)

Tutustu latukarttaan ja valitse sinulle sopiva hiihtolenkki. Levin vuokraamoista saat vuokrattua kelin mukaan voidellut sukset. Hiihtokoulun opastuksella saat tekniikan kuntoon. Levin valaistun ladun valojen toiminta-aika on klo 6:00 – 23:00.

Levin latukartta (pdf)

Koska maastohiihto on tekninen laji, on välineillä suuri merkitys hiihdon nautittavuuteen. Sukset valitaan hiihtäjän pituuden, painon ja hiihtotekniikan perusteella. Lapset ovat kevyempiä ja heillä on vähemmän voimaa, joten lasten suksia valittaessa tulee pitoon kiinnittää erityishuomio. Lapsen suksi ei saa olla liian jäykkä, jotta voidepesä painautuu tukevasti latuun potkaistaessa.

Hyvä perinteisen hiihtotavan suksi:

  • Pito: Kun hiihtäjä potkaisee, suksen keskiosa eli pitoalue painautuu latuun kiinni. Pitoalueeseen eli voidepesään levitetään ao. kelin pitovoide.
  • Luisto: Kun hiihtäjä seisoo tasaisesti molemmilla suksilla, pitoalueet irtoavat ladusta ja suksi liukuu kärjen ja kannan eli luistoalueen varassa.
  • Suksen pituus: 15 – 30 cm yli hiihtäjän pituuden.

Hyvä luistelusuksi:

  • Kiertojäykkä. Suksi kulkee vakaasti ja suoraan yhden jalan liu’ussa niin ylä- kuin alamäkeenkin ja on tukeva potkuvaiheessa. Hyvän suksen kärki ja kanta ovat keveitä.
  • Jäykkä. Suksen keskiosa ei kosketa alustaa, vaikka hiihtäjä ponnistaa koko painollaan vain toisen suksen päältä. Potkuvaiheessa suksen on kyettävä kantamaan potkun aiheuttama kuorma.
  • 10-25 cm yli hiihtäjän pituuden.