Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Päivä Jerisjärveläisenä

Päivä alkaa Keimiöniemen kalapirteiltä, jossa oppaasi, tarinamestari Jari, kertoo Jerisjärven ja kalapirttien historiaa ja nykypäivää. Rantapolkua (n. 500 m) pitkin siirrymme Jarin kotirantaan, jossa tutustumme perinteisen nuottakalastuksen saloihin.
Nyt pääset itse, Jarin ja jerisjärveläisen ammattikalastajan kanssa kokemaan, miten Keimiöniemessä on eletty ja kalastettu vuosisatojen ajan. Nuotta viedään järvelle kahdella veneellä ja heitetään veteen. Nuottaveneisiin mahtuu mukaan muutama “kalastaja”. Maiseman ihailuun järveltä käsin on halukkaille käytössä soutuvene. Järvinäkymää voi ihailla myös rannalta käsin tulen äärellä istuskellen.

Nuotan laskemisen jälkeen veneet palaavat rantaan ja nuotan kelaaminen voi alkaa. Kelauksen aikana on mukava arvuutella mahdollisen saaliin määrää. Paras arvaaja palkitaan… Tulos selviääkin vajaan tunnin kestävän nuotanvedon huipentuessa nuotan perän saapumiseen rantaan.
Hopeakylkiset siiat perataan välittömästi paikanpäällä. Voit halutessasi osallistua perkaamiseen.
Kun saalis on perattu, siiat savustetaan herkullisen kuparinhohtoisiksi tulilla. Siiat syödään sormin, ja jälkiruuaksi hörpätään nuotiokahvit paikallisten kertomusten kera.

  • Ohjelman kesto: 3,5 – 4 tuntia
  • Ryhmän koko: Min. 4 aikuista
  • Saatavuus: 1.6. – 30.9.
  • Varusteet: Tuulenpitävät ja lämpimät, sään mukaiset ulkoiluvarusteet
  • Palvelukielet: suomi, englanti

Ohjelma sisältää: Aikamatka Keimiöniemen kalapirttien menneisyyteen tarinamestarin johdolla, osallistuminen nuotanvedon eri vaiheisiin, tuore savusiika, nuotiokahvi + talon marjapiirakka, tarinoita tulen äärellä

Lisätietoja: Tarvittaessa autolla ja minibussilla pääsee 50 metrin päähän kotarannasta.

Päivä Jerisjärveläisenä

Keimiön Koukkaus»