Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Yksisilmäisen hauen jäljillä

Seikkailu alkaa kotarannasta, jossa varustaudutaan retkeä varten. Veneeseen lastataan virvelit, vieheet ja haavi. Pelastusliivien pukemisen jälkeen suunnataan järvelle. Alkumatkasta ohitamme idylliset Keimiöniemen kalapirtit, jotka ovat olennainen osa Jerisjärven kalastushistoriaa. Venematka ottipaikoille kestää noin kymmenen minuuttia.
Vain harvojen järviperäläisten tuntemilla apajapaikoilla laskemme vieheet veteen ja jättihauen jahtaaminen voi alkaa. Sattuvimmat vieheet ja parhaat paikat saattavat tuoda saalista. Järvessä tiedetään lymyilevän useita vanhoja, vieheiden koristelemia haukia. Kenties se vanha, ovela yksisilmäinenkin jää vihdoin koukkuun… Uistelemme noin tunnin verran ympäröiviä Sammal-, Keimiö- ja Pallastuntureita ihaillen, minkä jälkeen palaamme kotarantaan.
Rantautumisen jälkeen valmistetaan avotulella herkulliset haukileivät ja retken päätteeksi juodaan nokipannukahvit. Saaliskalat saa halutessaan mukaan ruodottomaksi fileoituina.

  • Ohjelman kesto: n. 3 tuntia
  • Ryhmän koko: Min. 2 henkilöä, max. 5 henkilöä.
  • Saatavuus: 1.6. – 30.9.
  • Varusteet: Tuulenpitävät ja lämpimät, sään mukaiset ulkoiluvarusteet
  • Palvelukielet: suomi, englanti

Ohjelma sisältää: Hauen vetouistelua Jerisjärvellä, ohjelmassa tarvittavat varusteet ja osakaskunnan lupamaksu (10 EUR), eräruoka ja tarinointia tulilla.(Yli 18-vuotiailla on oltava voimassa oleva valtion kalastonhoitomaksu).

Lisätietoja: Tarvittaessa autolla ja minibussilla pääsee 50 metrin päähän kotarannasta.

Yksisilmäisen hauen jäljillä

Keimiön Koukkaus»