Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

kohti kairaa

Kittilän ja Levin ympäristöstä löytyy kokonaisuudessaan lähes 900 km kelkkareittejä. Lisätietoja Kittilän moottorikelkkareiteistä ja reiteillä liikkumisesta osoitteesta www.kittila.fi/moottorikelkkareitit

Kelkkailemaan lähtiessä on hyvä muistaa muutama tärkeä asia. Moottorikelkan kuljettajalta vaaditaan vähintään T-ajokortti. Vesistöreiteillä suurin sallittu ajonopeus on 80 km/h, maastoreiteillä 60 km/h ja taajamissa, kyläkeskuksissa sekä vaarapaikoissa 30 km/h. Seuraa liikennemerkkejä, nopeusrajoitukset löytyvät niistä. Myös tieliikennelain mukaisia promillerajoja pitää noudattaa. Vauhti ja matka kannattaa sovittaa ennen kaikkea omien taitojen mukaisiksi.

Muistat, että kypärän käyttö on pakollista sekä kelkan päällä että reessä oleville.

Linkki sähköiseen Kelkkapalveluun                           

Sähköinen Kelkkapalvelu tuo Kittilän kelkkareitit katseltavaksesi aivan uudella tavalla. Voit tehdä laajennettuja karttavalintoja tarkennetuilla zoom-toiminnoilla, tarkastella maastokarttaa tai bongata tuttuja paikkoja ilmasta käsin hyödyntäen ortoilmakuvaa. 3D mahdollistaa korkeustehosteet, joiden lisäksi voit valita niin sanotun kohokuvanäkymän korkeusvyöhykkeineen kaikille katselemillesi kartoille.

Kelkkareittien kunnossapitotilanne näytetään sähkoisessä Kelkkapalvelussa eri väreillä. Näet palvelussa myös kelkkareittien varsille sijoittuvien kahviloiden, kotien, laavujen ja taukotupien sijainnit valintasi mukaan. Voit mitata eri kelkkareittien pituuksia ja tallentaa omia karttanäkymiä taukopaikkoineen. Palvelu mahdollistaa myös linkkien jakamisen sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla.

Levin Kelkkapalvelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti palvelun helppokäyttöisyyteen, ajantasalla olevaan sisältöön, laadukkaaseen karttapohjaan ja mobiilikäyttöön GPS-paikannuksella.

Levi Online Ski Shopiin

Palvelun hinta on 10 €/ koko kausi 2018-2019. Kun olet maksanut Levin Kelkkapalvelun kausimaksun Online Ski Shop-verkkokaupassa, siirryt palvelun rekisteröintisivulle luomaan henkilökohtaisen tunnuksen Kelkkapalvelua varten. Saat vahvistuksen maksutapahtumasta myös antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jatkossa käytät luomaasi tunnusta kirjautumiseen ja voit vapaasti valita millä päätelaitteella käytät palvelua (yksi laite kerrallaan).

Palvelu tukee yleisimpiä käytössä olevia selaimia ja on optimoitu toimimaan mobiililaitteissa GPS-paikannuksella. Palvelussa on huomioitu mobiilikäytön tuomat haasteet niin käytettävyyden kuin rajallisen suorituskyvyn osalta. Avattaessa Kelkkapalvelua mobiililaitteilla, avautuu se automaattisesti mobiiliversiona. Voit vaihtaa näkymän toiminnoiltaan laajempaan "Tietokoneversioon" laitteen asetuksista. Tätä suositellaan käytettäväksi vain tablet- päätelaitteissa.

Mobiiliversiossa ovat käytössä samat kartta-aineistot ja sisällöt kuin normaalistikin. Lisäksi käytössä on oman sijainnin näyttö kartalla perustuen käytössä olevan laitteen paikannusominaisuuksiin. Liikuttaessa näytetään oma kulkusuunta sijainnin pysyessä ruudun keskellä.

Levin Kelkkapalvelun kausimaksut käytetään virallisen kelkkailuverkoston ylläpitokustannuksiin. Aina ajantasalla olevissa kartta-aineistoissa ja Ortoilmakuvissa käytetään Maanmittauslaitoksen rajapintapalvelua. Levin Kelkkapalvelut tuotetaan InfoGIS paikkatietopalvelulla.

Lisätietoja Oy Levi Ski Resort Ltd, p. 020 7960 200, email leviskiresort(at)levi.fi