Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levi toimii mainiona tukikohtana kesä-Lapin löytöretkille - tutustu tarkemmin Levi-loman mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin!

Levillä voit majoittua mukavasti valkoisten lakanoiden välissä, nauttia kylän tarjoamista palveluista ja Tunturi-Lapin ainutlaatuista elämyksistä sekä tehdä sopivan pituisia retkiä lähelle ja kauas. Tutustu tarkemmin Levin kesän mahdollisuuksiin erityisesti luonnossa liikkujan näkökulmasta.

VAELLUS JA PATIKOINTI levillä

Kiipeä tunturiin kuulemaan hiljaisuutta, yövy autiotuvassa, koe yötön yö, juo suoraan purosta tai tulistele omassa rauhassa. Kesä Levillä on kuin tehty luonnossa liikkumiseen ja rauhoittumiseen sekä akkujen lataamiseen ja voimien keräämiseen arkea varten. 

Patikoinnin ja vaelluksen paras puoli on monelle  sen kiireettömyys - jalan liikkuen vauhti hidastuu ja myös pään sisäinen kiire kaikkoaa mahtavia maisemia ja luonnon ykistyiskohtia havainnoiden. Vain sinä ja polku, eteneminen ajattelematta juuri mitään on monelle tavoittelemisen arvoinen tila itsessään. Ja jalan kulkien näkee paljon - samalla sielu lepää mahtavien maisemien ääressä.

Tunturiin, jängälle ja metsään - 4 vinkkiä LUonnon ystäville

Luonto tekee hyvää sekä keholle että mielelle, ja Leviltä ei tarvitse lähteä kauas kokeakseen luonnon kauneuden ja rauhoittavan vaikutuksen. Näillä vinkeillä löydät ainutlaatuisia luontoelämyksiä helposti!

1) PATIKOINTI LEVINTUNTURISSA

Helpoin tapa Levitunturiin ja ympäröivään luontoon tutustumiseen on valita sopiva kohde ja yksinkertaisesti patikoida perille. Pieni kävelypatikka toimii säässä kuin säässä, vuorokauden ja vuodenajasta välittämättä ja on lisäksi kuntoa kohottavaa sekä myös henkistä hyvinvointia parantavaa hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

Monipuolinen Levitunturi on oiva kohde patikointiin. Vaihtelevat polut ja lähireitit tutustuttavat moniin mielenkiintoisiin kohteisiin  - ja tuovat illaksi takaisin omaan majapaikan ja Levin palveluiden äärelle. Vajaan kilometrin mittainen Huippupolku kiertää Levitunturin huipun ja paljastaa sieltä avautuvat upeat tunturimaisemat. Noin yhdeksän kilometrin Jääkausipolku kiertää puolestaan Levitunturin puurajan tuntumassa paljastaen mielenkiintoisesti alueen menneisyyden miljoonien vuosien takaa.

Muita tarkemman tutustumisen arvoisia patikointipolkuja Levillä ovat esimerkiksi Levintunturin ympäri johdattava Entisaikojen eloa polku sekä lumoaviin Ounasjoki-maisemiin vievä Suurnoita Päiviän polku. Kuntoiluun ja palkitseviin maisemiin sopii erinomaisesti puolestaan viereisen Kätkätunturin huipulle kiertävä Rykimäpolku.

2) Levin TULISTELUPAIKAT

Aina Levin ja Lapin ainutlaatuisesta luonnosta nauttiminen ei vaadi itseltä edes suurta aktiivisuutta. Tulistelu on monien mielestä parasta loma-aktiviteettia helposti ymmärrettävästä syytä - nuotion lumoava rauha koukuttaa! Tulistelu yhdistettynä pieneen patikointiin sisältää itsessään jo kaikki onnistuneen lomaretken elementit.

Leviltä helposti saavutettavia mukavan tunnelman tulistelupaikkoja löytyy useita. Levintunturin mahtavissa maisemissa sijaitsee esimerkiksi rinnekartassa hissien 10 ja 11 välistä löytyvä "Kympin kota" sekä Tuikun parkkipaikan vierestä löytyvä Lammaskurun kota (kota on kesäaikaan lukittu, avaimet saa Levi Ski Resortilta) . Koillisrinteiltä Levin golf-kentän läheisyydestä löytyy puolestaan "Kutosen kota", jonka avaimet on kesäaikaan saatavissa viereisestä ravintola Draivista.

Levin yleisillä tulistelupaikoilla on tärkeää huomioida myös muut kulkijat. Tee tarpeesi mukaiset, riittävän pienet, tulet ja käytä puita säästeliäästi.

Immeljärven läheisyydestä Levi- ja Kätkätunturin hienoista maisemista löytyy puolestaan Korkeaniemen laavu. Hieman hikoilua ja ponnisteluja vaatii puolestaan Kätkätunturin huipulta löytyvä laavu sekä Kätkänlaavu. Hieno päiväretkikohde esimerkiksi koko perheelle. Omaa rauhaa kaipaavien kannattaa puolestaan suunnata poispäin Leviltä kohti Köngästä ja Akanrimmin lintutornin yhteydessä olevaa tulistelupaikkaa (omat puut mukaan).

3) VAELLUSharrastuksen alkuun helposti

Lyhyempien retkien lisäksi Levi on erinomainen tukikohta myös pidemmälle vaelluksella Lapin tunturimaisemissa. Alueen kaunis luonto on elämys itsessään. Maailman puhtain ilma on takuulla myös kokemisen arvoinen asia, joka konkretisoituu helposti pidemmällä vaelluksella. Puhtaiden tuntureiden, soiden ja metsien katveessa ajatus kirkastuu ja mieli virkistyy.

Reittimahdollisuuksia Levillä läheisyydessä on lähes rajattomasti. Ensikertalaiselle toimiva ja helppo tapa vaellusharrastuksen alkuun pääsemiseksi on testata omia voimia peräkkäisinä päivinä, yksittäisiä päiväretkiä tehden - ja yöpyä yöt hyvin Levin palveluista nauttien. Esimerkki kolmen päivän reiteistä Levillä: 1. päivä: Levitunturin puurajassa kiertävä Jääkausipolku 9km, 2. päivä: Kätkätunturin kiertävä ja huiputtava Rykimäpolku 13km, 3. päivä: Levintunturin ympäri kiertävä Entisaikojen eloa polku 18km.

Kokonaisuutena 40 kilometriä kolmelle päivälle yöt Levillä majoittuen mahdollistaa päiväetapit kevyin kantamuksin ja iloisin mielin matkanteosta nauttien. Auton omaavalle lomailijalle mielenkiintoisia kohteita tarjoavat myös alueen muut tunturit, kuten ylväänä idässä Kittilän ja Sodankylän välissä kohoava Kumputunturi sekä Särki- ja Keimiötunturit Muonion puolella.

4) Portti KansallisPUISTOon

Kokeneemmalle vaeltajalle sopivat hyvin kattavan retkeilyreittiverkosten monet kohteet autiotupineen. Pidemmälle vaellukselle suuntautuvat polut vievät upeisiin Pallas-Yllästunturin kansallispuistomaisemiin. Kesäaikaan kulkijaa ei rajoita edes vuorokauden tunnit, sillä valoisaa on kellon ympäri. Täydellistä aikaa ikimuistoiselle kesävaellukselle.

Mieleenpainuvan vaelluksen tarjoaa esimerkiksi Leviltä Ylläkselle suuntautuva noin 50 km jotos. Matkan varrella monet autiotuvat, kodat ja laavut tarjoavat luontevan tauko- tai yöpymispaikan polun väsyttämälle vaeltajalle. Kovakuntoisimmat vaeltavat reitin myös takaisin Leville. Pitkistä vaelluksista kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa reittiä Ylläkseltä Pallakselle tai vaikka aina Enontekiön Hettaan asti. Kerran elämässä kokemus jokaiselle intohimoiselle vaeltajalle.

Lisää inspiraatiota ja vinkkejä

Lisää vinkkejä ja neuvoja saat Levin Matkailuneuvonnasta - alueen asiantuntemus apunasi: levi.info@levi.fi, puh. 016-639 3300. Ohjattuja elämyksiä ja retkiä jokaisena viikonpäivänä.

Hae Kesän majoitusta LEVILLÄ

Kuule luonnon kutsu ja haasta itsesi tunturimaisemissa.

Katso esimerkkejä Levin monipuolisesta majoitustarjonnasta ja poimi heti omasi!

LOPPUKESÄN MAJOITUS LEVILLÄ

Elokuun viikonloppu 23.-25.8.2019 Levillä, kahden yön majoitus:

Perhe tai kaveriporukka / 4 henkilöä alkaen 170€.

Edellä mainittu esimerkki ovat alkaen hintoja, ei sisällä lähtösiivousta eikä liinavaatteita. Huoneistoja rajoitettu määrä.
Kysy mökki-/lomahuoneistomajoitusta tai ryhmätarjousta! Tiedustelut ja varaukset myös levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Hae