Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

OMATOIMISESTI KALASTAMAAN!

Levillä ja sen läheisyydessä sijaitsee paljon järviä, lampia, jokia ja pikkupuroja. Kaikissa on kalaa, alla lueteltuna kalaisimmat ja varmimmat vesistöt. Ilman suurempia puheita: parhaat kalajutut syntyvät täällä.
Kalastukseen tarvitset tositteen maksetusta valtion kalastuksenhoitomaksusta (18 – 64-vuotiaat)
aluekohtaisen luvan

KALASTUKSEEN TARVITSET

 • tositteen maksetusta valtion kalastuksenhoitomaksusta (18 – 64-vuotiaat)
 • aluekohtaisen luvan

VALTION KALASTUKSENHOITOMAKSU

Kalastuksenhoitomaksu on valtion veroluontoinen maksu 18–64 –vuotiaille. Maksu on suoritettava vaikka kalastaisikin vain omalla vesialueella.

Nuoret (alle 18-vuotiaat) ja ikäihmiset (yli 65-vuotiaat) saavat kalastaa yhdellä vavalla ja vieheellä ilman kalastuksenhoitomaksua. Alle 18-vuotiaiden ja 65 vuotta täyttäneiden tulee kuitenkin pyydettäessä todistaa ikänsä kalastuksenvalvojalle.

Maksu:

(Huom. Kalastuksenhoitomaksua ei ole saatavilla mobiililupana)

 • Maksun voi suorittaa myös Levin Matkailuneuvonnassa ja Kittilän R-kioskilla (Valtatie 39).

Lisätiedot: www.mmm.fiwww.eraluvat.fi

ALUEKOHTAINEN LUPA

Lupia voit ostaa mm. Levin Matkailuneuvonnasta. 

Levillä ja sen läheisyydessä sijaitsee paljon järviä, lampia, jokia ja pikkupuroja. Alla lueteltuna kalaisimmat ja varmimmat vesistöt. Ilman suurempia puheita: parhaat kalajutut syntyvät täällä.

Levin Matkailuneuvonnassa myynnissä olevat luvat

 • Sirkka-Köngäs -kalastuskunnan lupa, Immeljärvi, Ounasjoen yhtenäislupa, Metsähallituksen luvat, Lähialueilla esim. Tornion-Muoniojoki, Pyhäjärvi, Kapsajoki, Aakenusjoki (Länsi-Lapin vapalupa )

SIRKKA-KÖNGÄS -KALASTUSKUNNAN LUPA

Kalastuskausi: koko vuosi. 

Luvan hinta: 10,- / vrk (24 h), 20,- / viikko, 30,- / kuukausi, 50,- / kalenterivuosi. Lupa on henkilökohtainen kouluikäisestä alkaen. 
Luvan myynti: LeviMarket ja Levin Matkailuneuvonta, josta on saatavana myös karttoja luvan oston yhteydessä.

Kalastusalue: Sirkka – Köngäs -kalastuskunnan lupa on laajin alueen luvista. 

 • Levi- ja Sirkkajärvi (ahven, hauki, siika)
 • Levijoki (tammukka, harri, taimen, siika)
 • Munajärvi Könkäällä (hauki, ahven, siika)
 • Rautusjärvi Rautuskylässä (hauki, ahven, siika)
 • Kulkujoki Veitservasasta alaspäin (tammukka, harri)
 • Loukinen Kapsajoen haarasta alaspäin (taimen, harjus, siika)
 • Ounasjoki Kuortanokoskelta alaspäin Torpanivaan saakka (harjus, taimen, siika, hauki)
 • Kapsajoki Alalaen kohdalta alaspäin (taimen, harjus, tammukka)
 • Lismajoki

OUNASJOEN YHTENÄISLUPA

Sijainti: Saa alkunsa Ounasjärvestä (Enontekiö) ja yhtyy Rovaniemellä Kemijokeen.
Kalastuskausi: koko vuosi, taimenen rauhoitus 1.9. - 30.11.
Luvan hinta10,- / vrk, 20,- / vko ja 40,- / kausi. Perhelupa x 1,5. Perhelupa sisältää samaan ruokakuntaan kuuluvat 2 aikuista ja lapset. Alle 18-vuotiaat voivat kalastaa maksutta, mikäli mukana olevalla vanhemmalla on voimassa oleva lupa.  Yhteisölupa 10 henkeä tai sitä suuremmille ryhmille alennus -20 %. 
Luvan myynti: mm. Levin Matkailuneuvonta, Kinos Safaris. Muut luvanmyyjät: http://www.ounasjoki.fi/kalastus/yhteinaislupa/

Rajoitukset: Ei saaliskiintiötä. Alamitat harjus 30cm, taimen  50 cm (rauhoitettu 1.9 - 30.11).  Lupa käsittää joen pääuoman, sivujoet eivät kuulu luvan piiriin.

Yhtenäislupa: Ounasjoen kalastusalue alkaa Sinetästä Tapionkylän osakaskunnan alarajalta, johon voimalaitosten vaikutusalue päättyy. Jokialue on luonnonmukainen koskineen ja suvantoineen. Kalastusalueen yläraja on Kittilän ja Enontekiön kuntien raja. Suurin osa osakaskunnista on mukana yhtenäisluvassa, mutta tarkista luvanmyyjältäsi tämän hetken tilanne. Yhtenäislupa oikeuttaa kalastamaan rannalta tai veneestä seuraavasti: veto- ja heittouistelu, perhokalastus.

Saaliskala on pääasiassa harjusta, taimenta, siikaa ja haukea.

Enontekiön Ounasjärvestä alkava Ounasjoki yhtyy Rovaniemellä Kemijokeen. Ounasjoki on yksittäisenä jokena pisin vapaana virtaava joki Suomessa. Joki on rakentamaton suurjoki ja pituutta sillä on noin 300 km. Yläjuoksun suuria koskia ovat mm. Raattamakoski, Mertakoski, Puksukoski, Tuomikoski, Pierkukoski, Tepasto ja Köngäs. Kittilän kirkonkylän yläpuolella sijaitseva Riikonkoski on yksi tunnetuin ja kalaisin Ounasjoen koskista.

IMMELJÄRVI

Sijainti: Kittilän Sirkassa Levitunturin länsipuolella.
Kalastuskausi: koko vuosi
Luvan hinta: 15,- / vrk, 45,- / vko, 150,- / vuosi. Lupa on henkilökohtainen. 
Luvan myynti: mm. Levin Matkailuneuvonta, LeviMarket, Kylpylähotelli Levitunturi ja Immelmökit
Rajoitukset: 3 lohikalan vrk-kiintiö. Kaksi vapaa per lupa, vavat oltava käden ulottuvilla. Lupa tarvitaan myös pilkkimiseen. 
Venevuokraus:  Immelmökit, ja Reijo Tiensuu (Kirstin Hieronta).
Kalastus on sallittua uistimien lisäksi perholla, ongella ja pilkillä. Kalastus veneestä (vene ilman moottoria).

Oman veneen säilyttäminen alueella ja rannalta kalastaminen sallittu vain maanomistajan luvalla.

1,6 kilometrin mittainen Immeljärvi sijaitsee aivan Levitunturin juurella, Kätkä- ja Levituntureiden välissä. Immeljärven houkittimena ovat säännöllisesti vapautettavat taimen- ja harri-istukkaat. Taimen sekä harri viihtyvät hyvin tässä kylmävetisessä ja parhaimmillaan jopa kymmenen metrin syvyisessä järvessä. Kalastukselta välttyneet huippuyksilöt saattavat painaa jopa yli viisi kiloa. Suurin virallisesti punnittu järvitaimen on painanut 5,620 kg

KAPSAJOKI

Sijainti: Kapsajoen valtion vedet noin 30 km:n matkalla Köngäs-Pokka tien pohjoispuolella.

Kalastuskausi: koko vuosi (taimenen kuturauhoitus 11.9. - 15.11)
Luvan hinta8,-/ 3 h, 10,- / vrk, 30,- / viikko ja 50,- / kausi. Alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen ja alle 15- vuotiaat voivat kalastaa huoltajansa luvalla samaan saaliskiintiöön. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen. Huom. Kapsajoen alaosa, Alalaen kohdalta alaspäin, kuuluu Sirkka-Köngäs kalastuskunnan lupaan. Luvan hinta: 10,- / vrk (24 h), 20,- / viikko, 30,- / kuukausi, 50,- / kalenterivuosi. Lupa on henkilökohtainen.

Saaliskiintiö: Saaliskiintiö yksi lohikala/ 3h, vrk- ja viikko- ja kausiluvalla kolme lohikalaa/ vrk. Saaliskiintiö ei koske siikaa.

Lajit: Harjus, hauki, siika, taimen

Erityistiedot / rajoitukset: Alamitat taimen 50cm ja harjus 30cm. Kalastajaa kohti saa käyttää yhtä vapaa tai siimaa, jonka on oltava kalastajan käden ulottuvilla. Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa. Kalastajaa kohti saa käyttää yhtä vapaa tai siimaa, jonka on oltava kalastajan käden ulottuvilla.

Luvan myynti: Levin Matkailuneuvonta, Eräluvat: Vapalupa 2535 Kapsajoki

Kapsajoki on kuuluisa erämainen taimenjoki, joka entisöitiin uiton jäljiltä 1994. Se on Metsähallituksen virkistyskalastusvesi, missä luontainen kalasto (ei istutuksia). Kapsajoki soveltuu viehekalastukseen ja perhokalastukseen sekä melontaan

AAKENUSJOKI

Sijainti: Kittilässä kuntakeskuksen länsipuolella. Yhtyy Ounasjokeen Kittilän keskustan tuntumassa.
Kalastuskausi: koko vuosi (taimenen kuturauhoitus 11.9.–15.11.)
Luvan hinta: 10,- / vuorokausi, 15,- / viikko, 25,- / kalenterivuosi (perhekohtainen). Nuorisolupa alle 18-v (henkilökohtainen) 10,- / kalenterivuosi. Alle 15-v ilmainen kausilupa henkilökohtainen. Käytettävien vapojen/siimojen määrää ole rajoitettu.
Luvan myynti: Levin Matkailuneuvonta, Eräluvat: 2410 Länsi-Lapin vapalupa. Aakenusjoen alaosa kuuluu Kittilän kirkonkylän kalaveden osakaskunnan lupa-aluueen piiriin: Luvanmyynti Kittilä Teboil nro. 0407711117

Sallitut vieheet: Uistin ja perho.

Rajoitukset: 3 lohikalaa / vrk. (Huom. Metsähallituksen Viehelupa 1401: useita aluekohtaisia rajoituksia. Kts. rajoitukset Eraluvat.fi.)

Aakenusjoki kulkee Aakenustunturin kupeessa Kittilän ja Ylläksen välisessä maastossa. Pääasiallinen saalis on taimen, myös harjusta ja siikaa on mahdollisuus saada. Aakenusjoen ottipaikat ovat helposti saavutettavissa autolla. Aakenusjoella joitakin yksityisvesialueita, lisätiedot Matkailuneuvonnasta.

PYHÄJÄRVI

PYHÄJÄRVI
Sijainti: Pyhäjärvi sijaitsee 25 km Kittilästä Äkäslompoloon (Aakenuksentie kohti Tiurajärveä).
Kalastuskausi: koko vuosi
Luvan hinta: kesäkausi: 10,- / 3 h, 12,- / vrk, 35,- / viikko ja 60,- / kausi. Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen, mutta alle 15-vuotiaat voivat kalastaa huoltajansa luvalla samaan saaliskiintiöön. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.
Saaliskiintiö: Saaliskiintiö yksi lohikala / 3h, vrk- ja viikkoluvalla kolme lohikalaa / vrk. Saaliskiintiö ei koske siikaa.
Kalastusmuodot: Onkiminen, perhokalastus, pilkkiminen, viehekalastus
Lajit: Ahven, harjus, hauki, made, nieriä, siika, taimen
Erityistiedot / rajoitukset: Alamitat taimen 50cm ja harjus 30cm.

Kalaveden hoito: luontaisten lajien poikasistutuksia, pyyntikokoisen kalan istutuksia. Rannalta tai jäältä kalastettaessa kalastajaa kohti saa käyttää yhtä vapaa tai siimaa, jonka on oltava kalastajan käden ulottuvilla. Soutu-uistelussa saa käyttää 2 vapaa tai siimaa / kalastaja. Perämoottorin (myös sähkökäyttöisen) käyttö on kielletty. Oman veneen säilyttäminen alueella on kielletty. Valtakunnalliset tai läänikohtaiset luvat tai jokamiehen onginta- ja pilkintäoikeus eivät oikeuta kalastamaan Pyhäjärvessä. Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi (myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa)
Luvan myynti: Levin Matkailuneuvonta, Eräluvat; 2525 Pyhäjärvi
Muuta: vuokraveneitä Kittilän Teboilista (p. 016 642 070).
Pyhä- ja Aakenustunturin väliin jäävä, erittäin kirkasvetinen Pyhäjärvi tarjoaa kauniit puitteet kalastaa syvyyksissä vaanivia suurtaimenia ja harria. Pinta-alaltaan Pyhäjärvi on 90 hehtaaria ja on syvimmästä kohdastaan yli 30 metriä. Suosituimpia kalastustapoja on pilkkiminen ensijäiltä ja keväällä. Vetouistelun ja heittokalastuksen kannalta parhaat kalastusajat ovat heti alkukesästä ja loppusyksyllä ennen jäiden tuloa. Järven ympäri kulkee polku ja rannoilla on kotia sekä laavuja. Oman veneen saa vesille pohjoispään veneenlaskupaikalta.

KIVIJÄRVI

Sijainti: 32 km päässä Leviltä, Pallastunturin läheisyydessä. Järveä ympäröivät Lapin erämaat ja tunturit. Kivijärven rannalla on kaksi kotaa, joissa on mahdollisuus laittaa saalis heti tuoreena ruuaksi.
Muuta: Yksityinen järvi, tiedustelut ja luvat Kinos Safaris, puh. 050 403 2000.

Kivijärvelle voi ostaa luvan yksityiseen virkistyskalastukseen tai tilata järjestetyn kalastusreissun. Mahdollisuus tilata myös ruokailuja järvelle. Järven pohjoispäässä on eräkämppä, jossa voi halutessa yöpyä tai olla pitempäänkin. Kesällä matka järvelle taittuu autolla, talvella moottorikelkalla.

Kivipohjainen, kirkasvetinen ja 186 hehtaarin suuruinen, luonnontilainen Kivijärvi on kalastoltaan monipuolinen.

Saaliskaloina mm. muikku, siika, järvitaimen, hauki, made ja ahven. Kivijärvellä kalastustapoja on useita: nuotanveto, rannalta mato-onginta, virvelillä narraaminen, vetouistelu, tuulastus ja pilkintä.

TORNION-MUONIONJOKI-KÖNKÄMÄENO

TORNION-MUONIONJOKI-KÖNKÄMÄENO
Kalastusluvat: Virkistyskalastus
Kalastuskausi: Lohen kalastus on sallittu 1.6. - 31.8.
Luvan hinta / Yhteislupa: 20,-/ vrk, 80,-/ vko, 160,-/kausi, yhteislupa 13 - 18 -vuotiaat 10,-/vrk, 40,-/vko, 80,-/kausi.
Yhteislupa yhden kunnan alueelle: 60,- / kausi, yhteislupa yhden kunnan alueelle 13 - 18 vuotiaat 30,- / kausi. Alle 13-vuotiaat eivät tarvitse rajaväylälle viehekalastuksen yhteislupaa.
Rajoitukset: Lohen kalastus kielletty: Suomen aikaa sunnuntaista klo 19.00 - maanantaihin klo 19.00. Ruotsin aikaa sunnuntaista klo 18:00 - maanantaihin klo 18:00. Kaikenlainen kalastus on kielletty 15.9. - 15.12. Taimen on rauhoitettu, saaliiksi saatu taimen on välittömästi laskettava veteen elävänä tai kuolleena. Lohi min. 50 cm, harjus 35 cm. Lisäksi muita rajoituksia, tarkista aina viimeisimmät tiedot ennen kalastusta, Eraluvat.fi.
Kalastusmuodot: Heittokalastus, Perhokalastus, Uistelu
Lajit: harjus, hauki, merilohi, taimen, ahven, siika
Pohjoisen tuntureilta Pohjanlahdelle laskeva Tornion-Muonionjoki on Euroopan pisin vapaana virtaava lohijoki. Pituutta sillä on noin 450 kilometriä ja paikoin joki voi muuttua 100 metrin levyisestä koskesta jopa kilometrin levyiseksi suvannoksi. Tornion-Muonionjoki on Suomen ja Ruotsin välinen rajajoki. Lohen lisäksi joessa on meritaimenta ja harjusta. Tornion-Muonionjoen-Könkämäenon viehekalastuksen yhteislupa-alue on suosittu viehe- ja perhokalastajien keskuudessa. Perinteinen kalastusmuoto "Väylällä" on lohensoutu, mutta rannalta kalastamiseen löytyy hyviä paikkoja pitkin jokivartta.

Luvanmyyjät: Levin matkailuneuvonta, Eräluvat: 2502 Tornion-Muonionjoki-Könkämäeno

LEVIN MATKAILUNEUVONTA

Visit Levi
Myllyjoentie 2, 99130 Levi
Puh. 016 639 3378
levi.info@levi.fi

- i-tunnus.jpg

Kurkkaa viikoittainen aukiolo täältä