Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Maastopyöräily kasvattaa suosiotaan vauhdikkaana ja monipuolisena lumettoman ajan aktiviteettina. Kesä-syyskuussa Levi tarjoaakin huimat puitteet maastopyöräilyyn, laajan reitistön ulottuessa Levin lähipoluilta aina naapurituntureille saakka. Reittejä ja retkiä löytyy moneen lähtöön ja jokaiselle kunnolle soveltuen. Kesäkaudelle 2017 suunnitelmissa on uusi reitti Levitunturin ympäri!

Vaihtelua omatoimiseen maastopyöräilyyn tuo alueen yrittäjien tarjoamat maastopyöräretket. Voit lähteä esimerkiksi opastetulle retkelle Leviltä Ylläkselle, matkan varrella yövytään 1800-luvulla rakennetussa tukkimiesten kämpässä. Takuulla ikimuistoinen elämys!

Levin maastopyöräilykartta

Ylläs-Levi MTB -reittikuvaus

PALLAS-YLLÄSTUNTURIN KANSALLISPUISTO

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston uusi reitistösuunnitelma sallii pyöräilyn kansallispuiston reiteillä huomattavasti aiempaa laajemmin. Pyöräily on sallittua kaikilla maastoon merkityillä virallisilla kesäreiteillä pois lukien muutamat suojelullisista tai turvallisuussyistä kielletyt reitit. Kansallispuistoon on avautumassa lähes 300 lisäkilometriä maastopyöräilyyn, jolloin Tunturi-Lappiin muodostuu yksi maailman laajimmista maastopyöräilyreitistöistä.

Kaikki puiston polut eivät kivikkoisuutensa tai jyrkkyytensä vuoksi sovellu pyöräilyyn, vaikka se siellä nyt sallittua onkin. Pyöräilylle tullaan kunnostamaan, luokittelemaan ja merkitsemään reittejä, joille pyöräilijät ensisijaisesti ohjataan. Parhaita reittejä pyöräilyyn ovat sitä varten suunnitellut reitit, kuten Ylläs-Levi-maastopyöräilyreitti.

Pyöräilyä ei sallita luonnonsuojelullisista tai turvallisuussyistä Varkaankurussa, Palkaskerolla, Tuomikurussa, Pirunkurussa ja Kellostapulinkurussa. Pyöräilykiellot merkitään maastoon ja kartoille.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Huomaavaisen pyöräilijän etiketti

  • Polku on yhteinen ja luonto kuuluu kaikille. Otamme huomioon muut kulkijat.
  • Hallittu tilannenopeus tuo turvallisuutta kaikille. Pyöräilijä nopeampana on valmis väistämään muita.
  • Oikea ajotapa ei kuluta maastoa. Pysymme olemassa olevilla poluilla ja reiteillä. Vältämme lukkojarrutuksia ja herkkiä luontokohteita.
  • Noudatamme alueen ja reittien sääntöjä sekä roskattoman retkeilyn periaatteita.
  • Toimimme huomaavaisesti alueen asukkaita, maanomistajia ja reitin ylläpitäjiä kohtaan.
  • Nautimme luonnosta muistaen myös vastuumme.