Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levi Bike Fest 22. – 26.7.2020 on fillariharrastajien uusin kohtauspaikka. Viisi päivää fillarointia ylämäkeen, alamäkeen, metsässä, kylilllä ja tuntureilla.

Rakastu uuteen harrastukseen tai kehity pyöräilijänä. Iltaisin kokoonnutaan Levin kylälle vaihtamaan kuulumiset ja nauramaan parhaille pannuille.

SuperBikeTrial-näytökset

Trialpyöräily eli BikeTrial on taito- ja tasapainolaji, jossa pyritään ajamaan vaikeista paikoista ottamatta jalalla tukea tai kaatumatta. Trialpyöräilyssä ajetaan trialiin valmistetuilla erikoispyörillä, joiden eräs ominainen piirre on, että niissä ei ole satulaa. Trialpyöräilyä voi harrastaa lähes missä vain: takapihalla, puistossa, metsässä, rakennetussa kaupunkiympäristössä.

SuperBikeTrial-ajaja Antti Rekilä on viime vuoden SM-halli hopeamitalisti ja Suomen Cupin hopeamitalisti miesten Eliitti-luokassa. Antilla on myös suomenmestaruus junioreiden B-luokasta. Vuonna 2018 Antti edusti Suomea maailmanmestaruuskisoissa Kiinassa.

BATTERY MTB MOVIE NIGHT

Torstai-iltana rentoudutaan porukalla pyöräilyelokuvia katsellen. Tee oma fillarivideo ja osallistu kilpailuun!

Tallenna parhaat fillarointihetkesi, kauneimmat maisemat, haastavimmat nousut ja jyrkimmät laskusi. Tee oma pyöräilyaiheinen videosi tai kenties kutsut sitä jopa lyhytelokuvaksi.

Toimita elokuvasi osoitteeseen outdoorfest@levi.fi 15.7.2020 mennessä. Kirjoita viestiin elokuvan tekijät, ajajat, kuvaajat sekä vähintään kahden lauseen kuvaus, mistä lyhärissä on kyse. Lähettäjällä täytyy olla lupa käyttää videon materiaalia. Lähettämällä videon kilpailuun osallistuja sitoutuu siihen, että video voidaan näyttää Levi Bike Festissä.

Elokuvan tekniset tiedot:

 • Elokuvan mitta max 5 min.
 • Tiedostomuoto .mp4

Raati valitsee toimitetuista elokuvista viisi parasta esitettäväksi. Paikan päällä yleisö äänestää voittajan. Voittaja palkitaan tuotelahjakortilla.

Levi Midnight Enduro

Suomessa ajetaan ensimmäistä kertaa maastopyöräenduron EM-osakilpailu. EM-pisteistä ajetaan heinäkuun 24.-25.7.2020 Levi Bike Festin yhteydessä. Ilmoittaudu mukaan heti!

Enduron EM-sarja 2020 pitää sisällään seitsemän osakilpailua, joista Levin osakilpailu on neljäs. Tapahtuma tulee nostamaan Levin maailmankartalle ja aivan uudelle tasolle vauhdikkaan ja katsojaystävällisen lajin parissa. EM-osakilpailu toimii samalla myös Enduron SM-osakilpailuna. 

Levillä on jo vuosia tehty aktiivista työtä tunturin enduroreittien eteen yhteistyössä MTB-Enduro Finlandin kanssa, jonka myötä kasvavan lajin fanit niin Suomessa kuin ulkomailla ovat löytäneet maamme parhaimmistoon kuuluvat puitteet lajin harrastamiseen. Vuodesta 2015 saakka Levillä ajettu MTB-Enduron SM-osakilpailu on kerännyt paljon kehuja. Levi enduromekkana poikkeaa muiden maiden pyöräkeskuksista sekä Suomen muista endurokilpailuista arktisuudellaan, keskiyön auringolla sekä hapottavuudestaan tunnetuilla pitkillä reiteillä.

Maastopyöräenduro on äärimmäisen vauhdikas ja haastava laji, jossa korostuu tekniikan, ajosilmän ja vauhdin yhdistelmä. Kaksipäiväisessä endurokilpailussa varsinainen kisaaminen kelloa vastaan starttaa vapaiden harjoitusten jälkeen perjantaina ja jatkuu koko lauantaipäivän. Kilpailemiseen ei vaadita lisenssiä, vaan tavoitteena on tarjota ajonautintoja kaikille maastopyöräilystä kiinnostuneille. Kilpailun aikana vallitseva rento ja välitön tunnelma koukuttaa niin itse kisaajat kuin paikan päällä jännittävät katsojat.

Levi Midnight Enduro ajetaan Levi- ja Kätkätunturien mahtavissa maisemissa. Paikalle odotetaan lähes 400 osallistujaa ja mukana on sekä Suomen että koko Euroopan kovin endurokärki sekä suuri määrä yleisöä, lajin harrastajia ja kansainvälistä mediaa. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

YLLÄS-LEVI MTB

Ylläs-Levi MTB poljetaan keskiviikkona 22.7.2020 Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa. Kilpailu on ensi kertaa osa maastopyöräilyn Suomen Marathon Cupia.

Valittavana on kaksi eri matkaa; täysmaraton 69 km ja puolimaraton 30 kilometriä. Uutuutena myös sähköpyöräsarja 69 kilometrin matkalle.

Sähköpyöräsarja starttaa klo 9.30 ja täysmaraton klo 10.00 Ylläkseltä luontokeskus Kellokkaasta. Klo 13.00 starttaa 30 km matka Pyhäjärven pysäköintipaikalta. Molempien matkojen maali on Levin keskustassa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Tutustu kansallispuistoon täällä.

Levi Bike festin alustava ohjelma ja aikataulu

Tiistai 21.7.2020

Klo 16 - 20: Ylläs-Levi MTB -kisatoimisto avoinna Zero Pointilla

Keskiviikko 22.7.2020

Klo 7 - 18: Kisa- ja tapahtumatoimisto avoinna Zero Pointilla

Klo 10 - 18: Ylläs-Levi MTB

Klo 16.30 -17: Ylläs-Levi MTB -palkintojenjako (noin aika, riippuu maaliintulijoista)

Klo 17: Chainless-kisa Eturinteille

Klo 19 - Grillibileet ja sauna, lisätietoa myöhemmin

Torstai 23.7.2020

Klo 10 - 16: Koko perheen fillarirastit

Klo 10 - 18: Levi Mignight Enduro / EM-osakilpailu

 • kisatoimisto avoinna Zero Pointilla
 • vapaat harjoitukset

Klo 16.30: Lasten Pump Track -kisa

Klo 17.30 - 18.30: Lasten trial-sessarit

Klo 19: Kylätrial-näytös Levin torilla

Klo 19.30: Battery Movie Night @ Olutkellari Kämppä

Perjantai 24.7.2020

Klo 8 - 18: Naisten MTB-päiväretki klo 8 - 18

Klo 10 - 23: Levi Midnight Enduro / EM-osakilpailu

 • klo 10 - 16.30 kisatoimisto avoinna Zero Pointilla
 • klo 10 - 16.30 vapaat harjoitukset
 • klo 16.30: kilpailijoiden briiffaus Zero Pointilla
 • klo 19.30: ensimmäisten kilpailijoiden esittely
 • klo 23.00 perjantain erikoiskokeet päättyvät

Klo 14: Lasten Pump Track -kisa

Klo 16: Kylätrial-näytös

Klo 16 - 23: DJ Wild Mike soittaa Zero Pointilla

Klo 18: Kylätrial-näytös

Lauantai 25.7.2020

Klo 9 - 17: Levi Midnight Enduro / EM-osakilpailu

 • klo 9 - 17 kisatoimisto avoinna Zero Pointilla
 • klo 10 - 16 erikoiskokeet
 • klo 17 palkintojen jako

Klo 10 - 19: DJ Wild Mike soittaa Zero Pointilla

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Outdoor Fest tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista.

Osta pyörällesi kuljetus Leville

Tutustu tarkemmin Levi Outdoor Festiin!

Hae kesän majoitusta Leviltä

Monipuolisia majoitusvaihtoehtoja löydät alta - varaa unelmiesi kesäloma Levillä pikimmiten!

Tiedustelut ja varaukset myös levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

Hae