Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

MTB-enduron SM-sarja 2019 rantautuu jälleen Leville heinäkuun lopulla  – tule sinäkin mukaan kisaamaan tai katsomaan ja nauttimaan tunnelmasta! 

Neljättä kertaa Levillä parhaaseen kesäloma-aikaan järjestettävä MTB-Enduro Levi tarjoaa kuskeille ainutlaatuiset puitteet kilpailla Suomen ykköskuskin tittelistä. Ja vauhdista ja vaarallisista tilanteista pitäville katsojille eturivin näköalapaikan suosiotaan hurjasti kasvattavan lajin kiehtovaan maailmaan.

MTB-ENduro - mistä on kyse?

MTB- eli maastopyöräenduro on erittäin monipuolinen laji, joka yhdistää vauhdikkaan alamäki- ja rauhallisemman "perinteisen" maastopyöräilyn parhaat puolet. Endurossa vuorottelevat yleensä alamäkeen suuntautuvat kovavauhtiset erikoiskokeet sekä erikoiskokeiden väliset hissiavusteiset tai omin voimin suoritettavat leppoisammat siirtymätaipaleet. Erikoiskokeilta lasketaan yhteisaika ja nopein voittaa. 

Harrastuksen alkuun pääsee tavallisella maastopyörällä, kypärällä ja suojavarusteilla sekä ennen kaikkea ajamisen halulla. Monipuolinen luokkajako tekee lajiin vihkiytymisen helpoksi. Mukaan mahtuvat niin naiset kuin miehet. Lapset ja harrastustaan vasta aloittelevat kisaavat aikuisten sarjoja lyhyemmillä radoilla. Helposti ymmärrettävä matalan osallistumiskynnyksen kisalaji koukuttaa!

Levi Midnight enduro 2019

Suoritukset kelloa ja muita kuskeja vastaan SM-sarjan korkeuseroltaan suurimmilla reiteillä Levi- ja Kätkätunturien mahtavissa maisemissa ja samanhenkisten ihmisten hyvässä seurassa luovat puitteet ikimuistoiselle kilpailulle. Levin enduro-reiteillä tiedossa on niin rahkasammalta, mätäsmaastoa kuin kivikkoakin sekä Levi Bike Parkin haastavia DH-osuuksia. Vauhdikasta ja liukasta rinnekurvailua Eturinteellä - sekä paljon muuta!

OSALLISTUMINEN

Luokat Nuoret & Juniorit, Funduro, Aikuiset. 

Ilmoittautumaan pääset täältä


Pyöräkuljetukset Vantaalta ja Jyväskylästä Leville.

Päivitys tilanteeseen 19.7.2019
KIITOS PYÖRÄKULJETUKSEN VARANNEILLE!
Varaukset on otettu vastaan ja pyörät lähtevät keskiviikkona kohti Leviä. Jos kuitenkin vielä haluaisit apuamme pyörän kuljetuksessa niin olethan yhteydessä numeroon 040 820 94 19

ALUSTAVA Aikataulu ja reitti

Kilpailun erikoiskokeet julkaistaan torstaina kello 10.00, jonka jälkeen ohjelmassa on reitteihin tutustumista ja vapaata harjoittelua varsinaista kisailua varten. Varsinainen endurokilpailu starttaa perjantai-illalla ja jatkuu koko lauantai-päivän. Alustavasti perjantaina kisataan kolme erikoiskoetta ja 8-10 erikoiskoetta lauantaina (osa näistä kahteen kertaan kisan aikana). 

Kisa on sangen haastava. Siirtymät tapahtuvat sekä omin voimin että gondoli-hissillä erikoiskokeesta riippuen. Levin kisa poikkeaa muista SM-sarjan kisoista erityisesti mäen koon puolesta, joka mahdollistaa muita osakilpailuja huomattavasti pidemmät ja kovavauhtisemmat erikoiskokeet. Useimpien erikoiskokeiden korkeusero on 200 - 300 metriä. Omin voimin noustaan kisan aikana 500-800 korkeuserometriä, laskua tulee kisan erikoiskokeissa yli 2000 korkeuserometriä. Nopeimmilla kuskeilla erikoiskokeilla aika yli 30 minuuttia. 

Lopullinen kisan reitistö ja kartta julkaistaan keskiviikkoiltana 24.7. Kaikki harjoittelu kilpailuun merkatuilla tai rakenteilla olevilla reiteillä kielletty kilpailuviikolla ennen torstaita 25.7 kello 10:00.


Alustava aikataulu kisalle:

Kuljettajien info: perjantaina 26.7 klo 16.30.

Kilpailu alkaa perjantaina 26.7 klo 19.30.

Kilpailu alkaa lauantaina 27.7 klo 10.00.

Palkintojenjako lauantaina 27.7 klo 17.00 Cafe Bar Kodassa.

Tarkemmat kisatiedot

Myös paljon muuta

Kesällä 2019 Levin osakilpailu on Enduro World Series Qualifier -sarjan kilpailu. Useat kisaajat saapuvat paikalle jo aiemmin ottamaan pyörä- ja maastotuntumaa Levin Bike Parkissa sekä nauttimaan yhteisen harrastuksen tiimoilta, joten tiedossa on takuulla ikumuistoinen kokemus ja tapahtuma. Levin osakilpailussa on paikalla myös suomalaisen maastopyörämerkin Polen edustaja sekä valikoima mielenkiintoisia demopyöriä tutkittavaksi ja testattavaksi! 

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Outdoor Fest tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista. 

Hae kesän majoitusta Leviltä

Monipuolisia majoitusvaihtoehtoja löydät alta - varaa unelmiesi kesäloma Levillä pikimmiten! 

Tiedustelut ja varaukset myös levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

Hae