Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

MTB-enduron SM-sarja rantautuu jälleen Leville 27.-28.7.2018 – tule sinäkin mukaan kisaamaan tai katsomaan ja nauttimaan tunnelmasta! 

Kolmatta kertaa Levillä parhaaseen kesäloma-aikaan järjestettävä MTB-Enduro Levi tarjoaa kuskeille ainutlaatuiset puitteet kilpailla Suomen ykköskuskin tittelistä. Ja vauhdista ja vaarallisista tilanteista pitäville katsojille eturivin näköalapaikan suosiotaan hurjasti kasvattavan lajin kiehtovaan maailmaan.

MTB-ENduro - mistä on kyse?

MTB- eli maastopyöräenduro on erittäin monipuolinen laji, joka yhdistää vauhdikkaan alamäki- ja rauhallisemman "perinteisen" maastopyöräilyn parhaat puolet. Endurossa vuorottelevat yleensä alamäkeen suuntautuvat kovavauhtiset erikoiskokeet sekä erikoiskokeiden väliset hissiavusteiset tai omin voimin suoritettavat leppoisammat siirtymätaipaleet. Erikoiskokeilta lasketaan yhteisaika ja nopein voittaa. 

Harrastuksen alkuun pääsee tavallisella maastopyörällä, kypärällä ja suojavarusteilla sekä ennen kaikkea ajamisen halulla. Monipuolinen luokkajako tekee lajiin vihkiytymisen helpoksi. Mukaan mahtuvat niin naiset kuin miehet. Lapset ja harrastustaan vasta aloittelevat kisaavat aikuisten sarjoja lyhyemmillä radoilla. Helposti ymmärrettävä matalan osallistumiskynnyksen kisalaji koukuttaa!

Levi Midnight enduro 2018

Suoritukset kelloa ja muita kuskeja vastaan SM-sarjan korkeuseroltaan suurimmilla reiteillä Levi- ja Kätkätunturien mahtavissa maisemissa ja samanhenkisten ihmisten hyvässä seurassa luovat puitteet ikimuistoiselle kilpailulle. Levin enduro-reiteillä tiedossa on niin rahkasammalta, mätäsmaastoa kuin kivikkoakin. Levi Bike Parkin haastavia DH-osuuksia. Vauhdikasta ja liukasta rinnekurvailua Eturinteellä - sekä paljon muuta!

OSALLISTUMINEN

Luokat Nuoret & Juniorit, Funduro, Aikuiset. Osallistumismaksu:

 • Nuoret & juniorit 30€
 • Aikuiset 59€ 15.7.2018 asti, 16.7. alkaen 65€
 • Jälki-ilmoittautuminen 70€ (käteismaksu), mahdollista vapaiden paikkojen mukaan paikan päällä Levillä enduron kisatoimistossa torstaina kello 10-18:00

Ilmoittaudu mukaan

Osallistumismaksuihin sisältyy merkatut reitit, ajanotto ja tulospalvelu, kilpailunumerot, mahdollinen ensiapu tapahtuman aikana, hissilippu perjantaille ja lauantaille, pyörän pesumahdollisuus, kilpailun jälkeinen sauna ja palkinnot sarjojejn nopeimmille.

Aikataulu ja reitti

Kilpailun erikoiskokeet julkaistaan torstaina kello 10.00, jonka jälkeen ohjelmassa on reitteihin tutustumista ja vapaata harjoittelua varsinaista kisailua varten. Varsinainen endurokilpailu starttaa perjantai-illalla ja jatkuu koko lauantai-päivän. Alustavasti perjantaina kisataan kolme erikoiskoetta ja 8-10 erikoiskoetta lauantaina (osa näistä kahteen kertaan kisan aikana). 

Kisa on sangen haastava. Siirtymät tapahtuvat sekä omin voimin että gondoli-hissillä erikoiskokeesta riippuen. Levin kisa poikkeaa muista SM-sarjan kisoista erityisesti mäen koon puolesta, joka mahdollistaa muita osakilpailuja huomattavasti pidemmät ja kovavauhtisemmat erikoiskokeet. Useimpien erikoiskokeiden korkeusero on 200 - 300 metriä. Omin voimin noustaan kisan aikana 500-800 korkeuserometriä, laskua tulee kisan erikoiskokeissa yli 2000 korkeuerometriä. Nopeimmilla kuskeilla erikoiskokeilla aika yli 30 minuuttia. Vuoden 2016 kisassa erikoiskokeita oli kaikkiaan 12 ja matkaa kertyi noin 60 kilometriä nousut mukaan lukien.

Lopullinen kisan reitistö ja kartta julkaistaan keskiviikkoiltana 25.7. Kaikki harjoittelu kilpailuun merkatuilla tai rakenteilla olevilla reiteillä kielletty kilpailuviikolla ennen torstaita 26.7 kello 10:00.

Torstai 26.7.

 • 10:00 - 18:00 kisatoimisto avoinna (Zero Point)
 • 10:00 - vapaat harjoitukset

Perjantai 27.7.

 • 10:00 - kisatoimisto avoinna
 • - 16:30 vapaata harjoittelua
 • 16:30 - kilpailijoiden briiffaus (Zero Pointin edessä)
 • 19:30 - ensimmäiset kuskit radalle
 • 23:00 - perjantain ajot päättyvät

Lauantai 28.7.

 • 09:00 - kisatoimisto avoinna
 • 10:00 - ensimmäiset kuskit radalle
 • 16:00 - lauantain ajot päättyvät
 • 19:00 - päätösbileet Hulluporo Areenalla
 • 20:00 - palkintojen jako Hulluporo Areenalla
 • 22:00 - jatkot aamunkoittoon

Aikataulumuutokset mahdollisia.

Katso koostevideo Levi Endurosta viime vuodelta alla.

Myös paljon muuta

Kesällä 2018 Levin osakilpailu on Enduro World Series Qualifier -sarjan kilpailu. Useat kisaajat saapuvat paikalle jo aiemmin ottamaan pyörä- ja maastotuntumaa Levin Bike Parkissa sekä nauttimaan yhteisen harrastuksen tiimoilta, joten tiedossa on takuulla ikumuistoinen kokemus ja tapahtuma. Levin osakilpailussa on paikalla myös suomalaisen maastopyörämerkin Polen edustaja sekä valikoima mielenkiintoisia demopyöriä tutkittavaksi ja testattavaksi! 

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Outdoor Fest tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista. 

Tutustu tarkemmin tapahtumaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Hae kesän majoitusta Leviltä

Monipuolisia majoitusvaihtoehtoja löydät alta - varaa unelmiesi kesäloma Levillä pikimmiten! 

Tiedustelut ja varaukset myös levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

Hae