Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levi Bike Festin kilpailuista Ylläs-Levi MTB kilpaillaan mahtavissa kansallispuiston maisemissa. Tutustu tarkemmin tähän ainutlaatuiseen maastopyöräkisaan.

TAPAHTUMAINFO

Ylläs-Levi MTB poljetaan keskiviikkona 22.7.2020 Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemissa. Tänä vuonna valittavana on kaksi eri matkaa; uusi, vaativa 69 ja aiemmilta vuosilta jo tuttu 30 kilometriä. Lisäksi ajetaan erillinen sähköpyöräsarja.

Sähköpyöräsarja starttaa klo 9.30 ja täysmatka klo 10.00 Ylläkseltä luontokeskus Kellokkaasta. Klo 13.00 starttaa 30 km matka Pyhäjärven pysäköintipaikalta. Molempien matkojen maali on Levin keskustassa.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan

Kisapaketin voit noutaa kilpailuinfosta Zero Pointilta tiistaina 21.7. klo 16.00 – 20.00 sekä Ylläkseltä Kellokkaasta 22.7. klo 8.00 – 9.30.

SARJAT

 • Naiset sähköpyörä 69 km
 • Miehet sähköpyörä 69 km
 • Naiset yleinen 30 km / 69 km
 • Miehet yleinen 30 km / 69 km
 • Naiset + 50 vuotta 30 km / 69 km
 • Miehet + 50 vuotta 30 km / 69 km

Hintaportaat

30.4 asti 1. - 31.5. 1.6 - 
69 KM 55€ 70€ 80€
30 KM 40€ 50€ 60€
 • Kuljetus (henkilö+pyörä) Leviltä Ylläkselle Kellokkaan lähtöön klo 8.00: 10 €
 • Kuljetus (henkilö+pyörä) Leviltä Pyhäjärven lähtöön klo 11.30: 10 €
 • Kuljetus (henkilö+pyörä) Leviltä Ylläkselle kilpailun jälkeen (klo 16.00 tai 19.00): 10 €

Osallistumismaksuihin sisältyy numero ja chip-ajanotto, muistopalkinto maaliin tulleille, peseytymismahdollisuus, kaikille osallistujille urheilijalounas ja pyörän pesumahdollisuus. Yleisölle on vapaa pääsy sekä tapahtuma-alueelle että katsomoalueelle.

REITIT

69 KM


Pidempi Ylläs-Levi MTB reitti lähtee luontokeskus Kellokkaasta. Alkulämpöä haetaan suuntaamalla ylämäkeen kohti hiihtokeskuksen pysäköintialuetta, josta pudottaudutaan takaisin virallista maastopyöräreittiä alas kohti Äkäslompolon kylää. Äkäslompolojärven rantaa seurattuaan reitti kulkee Nilivaaran halki Kesänkijärvelle ja kiertää Kesänkitunturin Hangaskuruun. Hangaskurusta ajetaan Kukastunturille noin neljän kilometrin pituinen nousu.

Kukastunturin huiputuksen jälkeen laskeudutaan Kotamajalle. Matka jatkuu pitkin Lainion ja Pyhätunturin välistä kurua Pyhäjärven eteläpäähän. Järveltä lähdetään polkemaan Aakenustunturin alarinteitä pitkin Äkäslompolo-Kittilä- tielle. Aakenusjoen yli vievän sillan jälkeen poljetaan soratietä pitkin Aakenusjärven kodalle, josta jatketaan Homevaaran kautta Pyhä- ja Kätkätunturin eteläpuolista metsäpolkua kohti Immeljärveä. Loppumatka poljetaan Levitunturin maisemareittiä Levin keskustaan.

MTB-reitti kulkee osittain Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Reittiä ei suljeta muilta kulkijoilta, joten reitillä voi tulla vastaan muita kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä retkeilijöitä. Roskaaminen reitillä on ehdottomasti kielletty. Ajanotto sulkeutuu 8 tuntia lähtöajasta eli klo 18:00.

30 KM


Lyhyempi matka soveltuu vasta aloittaneille maastopyöräilyn harrastajille. 30 kilometrin matka lähtee Pyhäjärven pysäköintipaikalta, josta lähdetään polkemaan Aakenustunturin alarinteitä pitkin Äkäslompolo-Kittilä- tielle. Alun haastavan ja teknisen 3,5 km osuuden jälkeen reitti muuttuu helpoksi ajaa. Aakenusjoen yli vievän sillan jälkeen poljetaan soratietä pitkin Aakenusjärven kodalle. Sieltä jatketaan Homevaaran kautta Pyhä- ja Kätkätunturin eteläpuolista metsäpolkua, joka tarjoaa kilpailijoille pari rankempaa, mutta teknisesti helppoa nousua. Seuraavaksi suunnataan kohti Immeljärveä. Loppumatka poljetaan Levitunturin maisemareittiä Levin keskustaan.

Reittiä ei suljeta muilta kulkijoilta, joten reitillä voi tulla vastaan muita kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä retkeilijöitä. Roskaaminen reitillä on ehdottomasti kielletty. Ajanotto sulkeutuu 5 tuntia lähtöajasta eli klo 18:00.

Ilmoittaudu mukaan

PALKINNOT

Täysmaratonmatkan (69 km) yleisen sarjan kolmelle parhaalle (naiset sekä miehet) rahapalkinto:

 1. sija 300 €
 2. sija 200 €
 3. sija 100 €

Muiden sarjojen ja 30 km puolimaratonin kolmelle parhaalle kumppaneiden tarjoamat tavarapalkinnot.

Muistopalkinto Levillä jokaiselle maaliin saapuneelle.

HUOLTOPISTEEt

Huoltopisteet löytyvät Kotamajalta, pidemmän reitin puolessa välissä Pyhäjärvellä, Hirvikämpällä sekä maalissa Levin keskustassa. Pyörähuolto toimii kilpailureitillä mahdollisuuksien mukaan. Kilpailutoimisto ja pyörän pesupaikka sijaitsee Zero Pointilla.

RUOKAILU & PESEYTYMINEN

Kilpailijoille on tarjolla lämmin ruoka ja peseytymismahdollisuus kilpailun jälkeen. Nämä sisältyvät osallistumismaksuun.

huomioitavaa

Ylläs-Levi MTB -kilpailun reitti kulkee osittain Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, joten roskaaminen on ehdottomasti kielletty. Huomioi, että jokamiehenoikeudet eivät ole voimassa kansallispuiston alueella. Tutustu ohjeisiin täällä.

MuutA

Pysäköinti: Luontokeskus Kellokkaan pihan parkkialue on rajallinen, ja n. 50 m Kellokkaasta Y1 hiihtokeskukselle päin on hiihtokeskuksen parkkialue vapaasti käytettävissä.

Turvallisuus ja ensiapu: Tapahtuman ensiavun hoitaa Kittilän SPR, Kolarin SPR sekä MediYlläs. Kilpailijoille puhelinpakko ja paikannusmahdollisuus, jotta kilpailija on hätätapauksissa pelastusväen tavoitettavissa. Täältä voi lukea lisää sovelluksesta jonka voit ladata puhelimeesi. Puolen välin tienoilla Pyhäjärvelle järjestetään kyyditykset pois, mikäli väsymys iskee. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Kilpailun viimeisenä ajaa pyöräilijä, joka tarvittaessa auttaa pyöräilijöitä matkan varrella.

Pyörän vuokraaminen: Voit tiedustella vuokrapyöriä sähköpostitse: vuokraamo@levi.fi

Tavarasäilytys: Tavarasäilytys löytyy Levi Outdoor & Bike Festin infopisteeltä.

Organisaatio: Lapland Productions Oy / Levi Events toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä ja se on myös koonnut tapahtumaan liittyvän organisaation.

 • Kilpailu Jari Kiiskinen, Levi Events Oy 050 - 5849557
 • Rata Nuts, 040 - 6605280
 • Ajanotto Jouko Kaarteenaho 044 - 4294361
 • Ensiapu 040 – 6672501

Levi Outdoor Fest

Hae kesän majoitusta Leviltä

Monipuolisia majoitusvaihtoehtoja löydät alta - varaa unelmiesi kesäloma Levillä pikimmiten!

Tiedustelut ja varaukset myös levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

Hae