Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levi Bike Festin kilpailuista Ylläs-Levi MTB kilpaillaan mahtavissa kansallispuiston maisemissa. Tutustu tarkemmin tähän ainutlaatuiseen maastopyöräkisaan.

Ilmoittaudu mukaan

TAPAHTUMAINFO


Ylläs-Levi MTB poljetaan keskiviikkona 22.7.2020 Pallas-Ylläs kansallispuiston maisemissa. Tänä vuonna valittavana on kaksi eri matkaa; 50 ja 30 kilometriä. Pidempi matka starttaa klo 10.00 Ylläkseltä luontokeskus Kellokkaasta. Klo 13.00 starttaa 30 km matka Pyhäjärven pysäköintipaikalta. Molempien matkojen maali on Levin keskustassa.

Palkintojenjako klo 16.30 Cafe Bar Kodassa.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen avataan pian! 


SARJAT

Naiset yleinen 30 km / 50 km
Miehet yleinen 30 km / 50 km
Naiset + 50 vuotta 30 km / 50 km
Miehet + 50 vuotta 30 km / 50 km

Osallistumismaksuihin sisältyy numero ja chip-ajanotto, muistopalkinto maaliin tulleille, peseytymismahdollisuus, kaikille osallistujille urheilijalounas ja pyörän pesumahdollisuus. Yleisölle on vapaa pääsy sekä tapahtuma-alueelle että katsomoalueelle.

KULJETUKSET

Kilpailijoilla on mahdollisuus ostaa bussikuljetus sekä itselle että pyörälle Leviltä Ylläkselle kilpailuaamuna klo 8.00 sekä paluukuljetus Leviltä Kellokkaaseen klo 17.00 ja 19.00. Bussi lähtee Zero Pointilta.

REITIT

50 KM
Ylläs-Levi MTB reitti lähtee luontokeskus Kellokkaasta virallista maastopyöräreittiä alas kohti Äkäslompolon kylää. Äkäslompolojärven rantaa seurattuaan reitti kääntyy oikealle kohti Nilivaaraa ja siitä edelleen Kukastunturille reitin pisintä nousua (4,3km). Kukastunturin huiputuksen jälkeen laskeudutaan Kotamajalle. Matka jatkuu pitkin Lainion ja Pyhätunturin välistä kurua Pyhäjärven eteläpäähän.
Järveltä lähdetään polkemaan Aakenustunturin alarinteitä pitkin Äkäslompolo-Kittilä- tielle. Aakenusjoen yli vievän sillan jälkeen poljetaan soratietä pitkin Aakenusjärven kodalle, josta jatketaan Homevaaran kautta Pyhä- ja Kätkätunturin eteläpuolista metsäpolkua kohti Immeljärveä. Loppumatka poljetaan Levitunturin maisemareittiä Levin keskustaan.
MTB reitti kulkee osittain Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Reittiä ei suljeta muilta kulkijoilta, joten reitillä voi tulla vastaan muita kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä retkeilijöitä. Roskaaminen reitillä on ehdottomasti kielletty. Ajanotto sulkeutuu 8 tuntia lähtöajasta eli klo 18:00.
50km reittikuvaus Outdoor Active palvelussa


30 KM
Tämä matka soveltuu vasta aloittaneille maastopyöräilyn harrastajille. 30 kilometrin matka lähtee Pyhäjärven pysäköintipaikalta Järveltä lähdetään polkemaan Aakenustunturin alarinteitä pitkin Äkäslompolo-Kittilä- tielle. Alun haastavan ja teknisen 3,5 km osuuden jälkeen reitti muuttuu helpoksi ajaa. Aakenusjoen yli vievän sillan jälkeen poljetaan soratietä pitkin Aakenusjärven kodalle. Sieltä jatketaan Homevaaran kautta Pyhä- ja Kätkätunturin eteläpuolista metsäpolkua, joka tarjoaa kilpailijoille pari rankempaa, mutta teknisesti helppoa nousua. Seuraavaksi suunnataan kohti Immeljärveä. Loppumatka poljetaan Levitunturin maisemareittiä Levin keskustaan.
Reittiä ei suljeta muilta kulkijoilta, joten reitillä voi tulla vastaan muita kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä retkeilijöitä. Roskaaminen reitillä on ehdottomasti kielletty. Ajanotto sulkeutuu 5 tuntia lähtöajasta eli klo 18:00.

PALKINNOT

Muistopalkinto Levillä jokaiselle maaliin saapuneelle.

HUOLTOPISTEEt

Pidemmällä reitillä on kaksi huoltopistettä reitin varrella ja yksi maalissa. 30 kilometrin reitin varrella on yksi huoltopiste. Huoltopisteet löytyvät pidemmän reitin puolessa välissä Pyhäjärvellä (samassa kuin 30 km startti), noin 10 / 40 km kohdalla Hirvikämpällä sekä maalialueella Zero Pointilla.

RUOKAILU & PESEYTYMINEN

Kilpailijoille on tarjolla lämmin ruoka ja peseytymismahdollisuus kilpailun jälkeen. Nämä sisältyvät osallistumismaksuun.

Muuta huomioitavaa

Ylläs-Levi MTB -kilpailun reitti kulkee osittain Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, joten roskaaminen on ehdottomasti kielletty. Huomioi, että jokamiehenoikeudet eivät ole voimassa kansallispuiston alueella. Tutustu ohjeisiin täällä.

Ylläs-Levi MTB 2019 -kilpailijainfo

MuutA

Pysäköinti: Luontokeskus Kellokkaan pihan parkkialue on rajallinen, ja n. 50 m Kellokkaasta Y1 hiihtokeskukselle päin on hiihtokeskuksen parkkialue vapaasti käytettävissä.

Turvallisuus ja ensiapu:  Tapahtuman ensiavun hoitaa Kittilän SPR, Kolarin SPR sekä MediYlläs. Kilpailijoille puhelinpakko ja paikannusmahdollisuus, jotta kilpailija on hätätapauksissa pelastusväen tavoitettavissa. Täältä voi lukea lisää sovelluksesta jonka voit ladata puhelimeesi. Puolen välin tienoilla Pyhäjärvelle järjestetään kyyditykset pois, mikäli väsymys iskee. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Kilpailun viimeisenä ajaa pyöräilijä, joka tarvittaessa auttaa pyöräilijöitä matkan varrella.

Pyörän vuokraaminen: Voit tiedustella vuokrapyöriä sähköpostitse: vuokraamo@levi.fi

Tavarasäilytys: Tavarasäilytys löytyy Levi Outdoor Festin infopisteeltä.

Organisaatio: Oy Levi Events Ltd toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä ja se on myös koonnut tapahtumaan liittyvän organisaation.

Kilpailu Jari Kiiskinen, Levi Events Oy 050 - 5849557
Rata Nuts, 040 - 6605280
Ajanotto Jouko Kaarteenaho 044 - 4294361
Ensiapu 040 – 6672501

Levi Outdoor Fest

Hae kesän majoitusta Leviltä

Monipuolisia majoitusvaihtoehtoja löydät alta - varaa unelmiesi kesäloma Levillä pikimmiten!

Tiedustelut ja varaukset myös levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

Hae