Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Tuuli tukassa ja mieleenpainuvat Lapin maisemat kaukana horisontissa - pyöräily tunturissa on unohtumaton elämys! Puitteina maailman puhtain ilma ja Levin ainutlaatuinen luonto.  

Pyörän satulasta avautuu aivan uusi näkökanta ympäröivään luontoon ja ympäristöön. Pyöräilyn ystäville Levillä on vaihtoehtoja jokaiseen makuun, vauhdikkaasta hissipyöräilystä ja maastopyöräendurosta vaihteleviin pitkiin lenkkeihin maalaismaisemissa maanteillä sekä kyläpyörillä kruisailuun lempeässä auringonvalossa. Levillä ikimuistoisiin pyörähetkiin on helppo yhdistää myös muita elämyksiä, tämän takeena alueen monipuoliset palvelut sekä laadukkaat majoitusvaihtoehdot.

Tutustu tarkemmin Levin monipuolisiin mahdollisuuksiin pyöräilyn ystäville.

LEVIN Lumeton kausi ON TÄYNNÄ IKIMUISTOISIA PYÖRÄILYELÄMYKSIÄ

Levillä pääset pyöräilemään mahtavissa maisemissa ympäri vuoden, mutta monipuolisimmat mahdollisuudet ovat tarjolla kesä-syysaikaan. Ikimuistoisia pyöräilyelämyksiä mahdollistavat esimerkiksi yöttömän yön valo tai ruskan kauniiksi sävyttämä maasto. Yöttömän yön aika Tunturi-Lapissa toukokuun lopulta heinäkuulle on täydellistä aikaa nauttia pyöräilystä vuorokauden ajasta välittämättä! Parasta ruska-aikaa Levillä puolestaan vietetään syyskuussa. 

Pyöräily levillä - 10 ikimuistoista elämystä

Vauhtia, elämyksiä, mahtavia maisemia, kaikki itselle oman maun ja toiveiden mukaan paketoituna. Poimi omasi Levin mahtavista pyöräilymahdollisuuksista tai "kerää koko sarja"!

1) Levi Bike fest

Viisi päivää fillarointia Levin mahtavissa puitteissa, tuntureilla, metsässä ja kylillä. Levi Bike Fest heinäkuun lopussa on uusin lisäys Levin monipuoliseen tapahtumakattaukseen ja kaikkien fillariharrastajien kesäinen kohtauspaikka. Ohjelmassa muun muassa opastusta pyöräilyn saloihin Matti Lehikoisen johdolla sekä leffailta ja fillarivideokisa. Unohtamatta mahdollisuuksia oman kunnon ja taitojen testaamiseen suosituissa Levi Midnight Enduro ja Ylläs-Levi MTB -kisoissa. Varmista osallistumisesti heti!

2) HissILLÄ TUNTURIIN

Levillä vauhdin ystävät pääsevät kokeilemaan hissipyöräilyä Levi Bike Parkissa sekä  vaihtelevia MTB-enduroreittejä ympäri tunturia. Alkuun päästäksesi et tarvitse välttämättä edes omia välineitä, sillä kaikki tarvittava on helposti vuokrattavissa paikan päällä. Näissä lajeissa - ja Levin ainutlaatuisissa puitteissa - vauhti koukuttaa ja kehittyminen palkitsee, jonka seurauksena koko tunturi mahdollisuuksineen näyttäytyy aivan uudessa valossa.

3) maastoon, metsään ja poluille

Levin ympäristössä maastopyöräilyyn on tarjolla niin leveää baanaa, nopeita polkuja kuin teknisempää kivikkoa ja juurakkoa. Tiheänä alueella risteilevä polku- ja reittiverkosto kutsuu löytöretkelle - palkintona usein unohtumattomia elämyksia ja uusia suosikkipaikkoja eri puolilla tunturia. Suosittuja reittejä paikallisten keskuudessa ovat esimerkiksi Levitunturin kierros ja Kätkätunturin monet polut. Maastopyöräiltävää löytyy myös pidemmäksi etapiksi, esimerkkinä merkityt reitit Leviltä Ylläkselle saakka.

4) KYLÄPYÖRÄILY LEVILLÄ

Levillä pyörä on luonteva valinta myös loma-ajan arkipäiväiseksi kulkuvälineeksi, sillä maksuttomat kyläpyörät ovat veloituksetta kesäaikaan kenen tahansa käytössä. Kyläpyörällä liikennöit vaivattomasti esimerkiksi majoituksen ja Levin keskustan väliä, pistäydyt kaupassa, kyläilemässä, golf-kentällä tai suuntaat illalla nauttimaan Levin kattavasta ravintolatarjonnasta. Helppoa ja ekologista hyötyliikuntaa!

5) Peruskuntoa Tunturi-lapin maanteiltä

Kesä ja Lappi, tie ja pyörä. Tämän helpompaa aktiivisen lomapäivän suunnittelu ei voi juuri olla. Hissi- ja maastopyöräilyn lisäksi Levin ympäristö on kuin tehty rauhallisiin retkiin ja pitkiin lenkkeihin maantiepyörän selässä. Esimerkkinä kierros Levitunturin ympäri on matkaltaan noin 20 km. Pyöräillen etelän suuntaan Kittilän raitin halki ja takaisin vajaat 40 km. Pyörän keula kohti luodetta ja Jerisjärven lenkki kerryttää mittariin jo 100 km. Todellisen teräsnaiset ja -miehet suuntaavat puolestaan 130 km lenkille Levin triahtlonistakin tuttuihin maisemiin Ylläksen ympäri. Luontevan taukopaikan tarjoaa esimerkiksi Luontokeskus Kellokkaassa Äkäslompolossa.

 6) Ohjatut elämykset ja pyöräretket

Levillä ikimuistoisten pyöräilyelämysten pariin pääsy ei vaadi aina edes oman mielikuvituksen käyttöä. Useat paikalliset matkailuyritykset järjestävät nimittäin monia mielenkiintoisia pyöräilyelämyksiä yhdessä muiden kanssa tai täysin räätälöidysti toiveesi mukaan Miltä vaikuttaisi esimerkiksi aloittelijan Fat bike -retki tai tutustuminen enduro- ja hissipyöräilyyn ohjatusti Levi Bike Parkissa? Alueen yrittäjät myös auttavat pyöräilyyn liittyvissä asioissa, kuten itselle sopivan pyörän vuokrauksessa tai pidemmän pyöräretken käytännön järjestelyissä.

7) Pyöräillen Kansallismaisemiin

Keskeisen sijaintinsa vuoksi Levi on portti Tunturi-Lapin ainutlaatuiseen luontoon sekä alueen monipuolisiin pyöräilymahdollisuuksiin. Suuntaamalla kohti Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa, mahdollisuudet sen kuin monipuolistuvat. Esimerkkinä helposti tavoitettava ja mahtavien maisemien Särkitunturi tai Ylläkselle suuntautuvan maastopyöräreitin sivuama Aakenus. Todellisiin kansallismaisemiin johdattaa puolestaan Hetta-Pallas -vaellusreitti, joka on kuljettavissa kuivan maan aikaan pääsääntöisesti myös maastopyörällä - todella hieno elämys. 

8) Koe Kittilän kylät

Lomatunnelmaan ja leppoisaan retkipyöräilyyn luontevasti johdattavat puolestaan Kittilän monet kylät ja niiden monipuoliset kesätapahtumat. Leviltä helposti saavutettavissa ovat kirkonkylän (Kittilän perinteiset  kesämarkkinat 4.-8.7.2019) lisäksi esimerkiksi Kaukonen (Hiljaisuus-festivaali 5.-8.6.2019) Rovaniemen suuntaan ja Kelontekemä (Musiikkivestivaalit heinäkuussa) Sodankylään päin. Rauhala ja Raattama johdattavat luontevasti Pallaksen mahtaviin maisemiin ja hiljaisuuteen. Kahdeksan kilometrin päässä Leviltä sijaitseva Köngäs on helppo retkikohde vaikka koko perheelle. 

9) Sähköavusteinen fatbike

Fatbike eli leveärenkainen "läskipyörä", epäilyttää ensialkuun monia, mutta kerran kokeiltuaan vie helposti mennessään! Vielä helpommin laji koukuttaa, kun läskipyörään yhdistetään sähkömoottori helpottamaan erityisesti haastavimpia ylämäkiosuuksia. Sähköavusteisen läskipyörän avulla koko Levi muuttuu hymyt huulille saavaksi leikkikentäksi. Kokeile esimerkiksi Levin huipulle vievän tien polkemista ensin tavallisella pyörällä ja vertailuna sähköavusteisesti - huomaat ja erityisesti tunnet eron jaloissasi.

10) PYÖRÄLOMAA TUKEVAT palvelut

Levin 25 000 petipaikasta löydät takuulla mieluisan tukikohdan pyöräpainotteiselle lomallesi. Valittavanasi on useita hotelleja, alppitalo-majoitusta keskusta-sijainnilla sekä monipuolisia lomahuoneistoja ja mökkivaihtoehtoja toiveidesi mukaan. Monien majoituskohteiden toimivat suksihuoltotilat ja -varastot palvelevat kesällä loistavasti myös pyöräilijöiden tarpeita. Levin alueen kattavat palvelut, kuten ravintolat ja hyvinvointi, ovat käytettävissäsi myös kesällä.

Tervetuloa pyöräilemään Leville - lisää inspiraatioa löydät alla olevista linkeistä.

Kuvat: Levin Matkailu, Timo Luukkonen

Hae Kesän majoitusta LEVILLÄ

Levi on helposti tavoitettava kohde ympäri vuoden. 

Voit majoittua mukavasti valkoisten lakanoiden välissä, tehdä sopivan pituisia retkiä ja
nauttia alueen monipuolisista aktiviteeteista sekä kylän tarjoamista palveluista.

Katso esimerkkejä monipuolisesta majoitustarjonnasta ja poimi heti omasi!

LOPPUKESÄN MAJOITUS LEVILLÄ

Elokuun viikonloppu 23.-25.8.2019 Levillä, kahden yön majoitus:

Perhe tai kaveriporukka / 4 henkilöä alkaen 170€.

Edellä mainittu esimerkki ovat alkaen hintoja, ei sisällä lähtösiivousta eikä liinavaatteita. Huoneistoja rajoitettu määrä.
Kysy mökki-/lomahuoneistomajoitusta tai ryhmätarjousta! Tiedustelut ja varaukset myös levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Hae