Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Patikointi & sauvakävely

Pidemmälle kulkevan polut vievät aina upeisiin Pallas-Yllästunturin kansallispuistomaisemiin saakka. Maisemat elävät voimakkaasti vuodenaikojen mukana: kesällä yöttömän yön valo kiehtoo kulkijaa, syksyllä taas ruska tuo mukanaan upean hehkun - ja jalan kulkien ehtii nähdä paljon!

Sauvakävely on erinomainen kuntoilumuoto jokaiselle. Se sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, mutta myös urheilijoille esimerkiksi lämmittelyyn ja palautukseen. Suomalainen sauvakävely kulkee vuorohiihdosta tutulla rennolla tekniikalla, jossa sauvojen käyttö antaa kävelylle rytmin, askelille lisää pituutta ja vauhtia.

Sauvakävely on nimensä mukaisesti kävelyä sauvojen kanssa. Tavallisen kävelyn monet elementit tehostuvat sauvojen myötä ja kävelytekniikka hioutuu usein tasapainoisemmaksi. Kalorikulutus on noin 400 kcal/h (tavallinen kävely kuluttaa samassa ajassa noin 280 kcal/h).

Patikointikartta (lataa pdf)
Katso avoimet kodat  Levin aukioloajoista

LUONTOPOLUT LEVITUNTURISSA

Huippupolku

Polku (ruskea väriraita) alkaa Gondolihissin yläasemalta ja kiertää myötäpäivään Levitunturin huipun. Polku on vajaan kilometrin pituinen, esteettömyysvaatimukset täyttävä maisemanihailu polku. Polulla on kuusi lepopaikkaa ja yksi tulistelupaikka. Teemana polulla on taivaalliset tarinat luontoilmiöinä. Maiseman ihailuun pääsee gondolihissillä niin pyörätuolilla liikkuvat kuin lapsiperheet lastenvaunujen kanssa.

Polku Outdoor Active reittipalvelussa. (kuvaukset englanniksi)
Gondolihissin aukioloajat: http://www.levi.fi/fi/yleista-levista/aukioloajat.html

Jääkausi/Geologinen polku

Polku (sininen väriraita maastossa) alkaa Luonto- ja kongressikeskus Levi Summitin pihalta ja kiertää Levitunturin myötäpäivään puurajan tuntumassa ja palaa Levi Summitin pihaan. Lähes 9 km pituiselle polulle tulee 13 luontopolkutaulua sekä 10 kilometripylvästä. Luontopolkutauluissa Jääkausi-teemaa käsitellään ajallisesti 30 000 vuotta kestäneeltä jaksolta ja matkallisesti 9 km jaksolle sijoitettuna, kukin aikakausi esitettynä eläinhahmojen kautta. Taulujen toisena teemana on alueen geologia. Kilometritaulut reitin varrella kertovat matkan lisäksi aikaa. Mitta-asteikkona on 10000 vuotta/metri eli jokainen kävelty kilometri vie ajassa taaksepäin kymmenen miljoonaa vuotta. Kilometripylväissä esitellään kullakin aikakaudella ympäri maailmaa eläneitä elämiä. Näissä kilometritauluissa mennään lopulta 80 miljoonaa vuotta taaksepäin. Reitin varrella on Huipun kota, jossa voit tulistella.

Reitti Outdoor Active karttapalvelussa (kuvaukset englanniksi)

Vinkki! Voit myös aloittaa patikoinnin Levin keskustasta kävelemällä Eturinteen ylös tai  nousemalla portaat Levi Summitiin. Portaat alkavat Kylpylän takaa.

Entisaikojen eloa –polku

Polku alkaa Levikeskuksesta Zero Pointin pihasta kiertäen tunturin juurella myötäpäivään takaisin lähtöpaikkaan 18 km matkan. Polulta avautuu hyvät näköalat Golfpuistoon. Entisaikojen eloa -teemalla luodaan kuva 1700-luvun lopun elämästä Levillä. Ihmisen ja luonnon välisiä suhteita käsitellään hauskasti 16 luontopolkutaulussa.

Reitti Outdoor Active karttapalvelussa. (kuvaukset englanniksi)

Suurnoita Päiviön polku

Polku sijoittuu Taalovaaraan, reitti on kilometrin mittainen ja se kulkee entisaikain eloa polun kanssa päällekkäin tehden piston Kellostapulille. Kansanperinteessä Suurnoita Päiviöstä on lukuisia tarinoita. Osa tauluihin valituista tarinoista liittyy Taalovaara - Kellostapuli alueelle.

Reitti Outdoor Active karttapalvelussa. (kuvaukset englanniksi)

Rykimäpolku 13 km. Polku on Kätkätunturissa.

Reittikuvaus Outdoor Active karttapalvelussa. (kuvaukset englanniksi)