Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Ennen lähtöä kannattaa hankkia kelkkakartta. Sen voi ostaa Levin Matkailuneuvonnasta. Kartasta löytyvät reitit, palvelu- ja tankkauspisteet sekä safariyritysten sijaintipaikat. Pysy reitillä, noudata ohjeita ja huomioi myös muut liikkujat, niin moottorikelkka vie sutjakkaasti uusiin maisemiin.

Moottorikelkan kuljettajalta vaaditaan vähintään T-ajokortti. Vesistöreiteillä suurin sallittu ajonopeus on 80 km/h, maastoreiteillä 60 km/h ja taajamissa, kyläkeskuksissa sekä vaarapaikoissa 30 km/h. Seuraa liikennemerkkejä, nopeusrajoitukset löytyvät niistä. Myös tieliikennelain mukaisia promillerajoja pitää noudattaa. Vauhti ja matka kannattaa sovittaa ennen kaikkea omien taitojen mukaisiksi.

Muistathan, että kypärän käyttö on pakollista sekä kelkan päällä että reessä oleville.

PORUKALLA SAFARILLE

Ammattitaitoinen safariopas tutustuttaa ensikertalaisenkin turvallisesti moottorikelkkailun maailmaan. Porukalla kelkkailu on hauskaa - ja kokemuksen karttuessa safarit voivat yltää aina Ruotsin ja Norjan puolelle saakka.

KELKKATARRA

Yksityiskelkkailijoille myytävä, koko talvikauden kattava kelkkatarra maksaa 30 €. Levin kelkkatarran tuotolla huolletaan kelkkareittejä. Kelkkatarraa myyvät kelkkavuokraamot sekä Levin Matkailuneuvonta.

Turvallisesti kelkalla - lyhyt ohjeistus turvalliseen moottorikelkkailuun.(Youtube-video 3:43)

Kittilän moottorikelkkareittien ajankohtainen info

Ohjeita moottorikelkkailijoille (Liikenneturva)