Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Missä Levi sijaitsee?

Levi on ympärivuotinen matkailukeskus Tunturi-Lapissa , Sirkan kylässä, Kittilän kunnassa n. 170 km Napapiirin yläpuolella Suomen Lapissa.

Miten saavun Leville?

Tulet sitten lentäen, junalla ja bussilla tai omalla autolla, Leville pääsee ympäri vuoden.
Lentoliput ja junaliput voit varata Matkatoimisto Levi Travelista.

Missä on lähin lentokenttä?

Kittilän lentokenttä sijaitsee 15 km etelään (Kittilän suuntaan) Leviltä.

Miten pääsen lentokentältä Leville? Entä lähtevälle lennolle?

Jokaiselta saapuvalta kotimaan lennolta sekä jokaiselle lähtevälle lennolle on lentokenttäkuljetus. Aikataulu ja hinnat: www.tunturilinjat.fi (huom. aikataulua päivitetään kuukausittain jokaisen kuukauden viimeinen arkipäivä). Voit myös tilata taksin tai varata etukäteen yksityisen lentokenttäkuljetuksen Levin Keskusvaraamon kautta.

Missä sijaitsee lähin juna-asema?

Lähin juna-asema sijaitsee Kolarissa, n. 80 km Leviltä. Jokaiselta Kolariin saapuvalta junalta on bussiyhteys Leville. Myös jokaiselle lähtevälle junalle on bussiyhteys. Aikataulu ja hinnat: www.tunturilinjat.fi. Myös useilta Rovaniemeen saapuvilla junilla on bussyhteys Leville sekä Leviltä bussiyhteys Rovaniemeltä lähteville junille. (Tarkistathan aina linja-autoaikataulut etukäteen www.matkahuolto.fi )

Onko Levillä matkatoimistoa?

Kyllä. Matkatoimisto Levi Travel, joka sijaitsee samassa rakennuksessa yhdessä Levin Keskusvaraamon ja Levin Matkailuneuvonnan kanssa. Osoite: Myllyjoentie 2 (Levin liikenneympyrän vieressä, sininen rakennus, INFO-kyltti katolla.

Mistä voin lukea LeviDays-lehteä?

Verkossa LeviDays

Milloin hiihtokausi alkaa Levillä?

Maastohiihtokauden käynnistää Levillä heti ensipakkasilla loka-marraskuussa avattava 9 kilometrin mittainen Ensilumenlatu, joka sopii sekä perinteiseen että luisteluhiihtoon. Laskettelukausi avataan heti, kun pakkaset sallivat tykkilumen teon ja lunta on tarpeeksi. Eturinteellä lasketellaan aina touokuuhun asti!

Mistä löydän lasketteluun liittyviä tietoja?

Laskettelu ja lautailu

Mistä saan karttoja ja muita esitteitä?

Levin Matkailuneuvonnasta, joka on avoinna pääsääntöisesti ma-pe klo 9.00– 17.00. ja la-su klo 10.00–16.00. Poikkeusaukioloajat voit tarkistaa täältä. Levi 365-esitteessä on alueen kartat. Maksulliset kartat ovat latukartta 10 € ja moottokelkkareittikartta 10 € ja patikointi / maastopyöräilykartta 5 €. Matkailuneuvonnassa on myynnissä lisäksi mm. Pallas-Hetta-Olos, Ylläs-Levi ja muita lähialueiden maasto- ja autoilukarttoja.

Minä vuonna Levin ensimmäinen hissi avattiin?

V. 1964. Tutustu Levin historiaan täältä.

Onko Leviltä mahdollista vuokrata hiihto- ja lasketteluvälineitä (sukset ja lumilaudat)?

Kyllä. Keskustassa on kolme vuokraamoa, joista voit vuokrata sekä lasketteluvälineitä (sukset, sauvat, monot, lumilaudat) että murtomaahiihtovälineitä. Lisäksi Gondoli2000-vuokraamolta voit vuokrata alppivälineitä ja lumilautoja. Etelärinteen vuoraamolta löytyy lasketteluvälineet.
Voit myös vuokrata laskettelukypärän.

Voinko vuokrata Leviltä lumikenkiä?

Kyllä. Voit vuokrata lumikengät Intersportista, Zero Point tai Etelärinteen vuokraamolta.

Onko Levillä talvikävelyreittejä?

Kyllä, yhteensä 20 km. Reitit ajetaan talvikaudella moottorikelkalla kävelijöiden käyttöön. Reitit sopivat normaalikuntoisille. Huomioithan sääolosuhteet, tuulen ja tuiskun jälkeen suosittelemme lumikenkien käyttöä.

En harrasta laskettelua enkä hiihtoa, mitä muuta voin tehdä talvella?

Levin n. 50 ohjelmapalveluyritystä tarjoavat aktiviteetteja laidasta laitaan. Esimerkkejä talven viikko-ohjelmassa! Voit myös osallistua esim. ohjatulle ryhmäliikuntatunnille! Mikäli etsit leppoisampia palveluja, tutustu Levin hyvinvointi- ja kauneuspalveluihin, pulahda kylpylän poreisiin tai haasta ystäväsi keilaukseen! Taiteen ystäville Levin ja Kittilän alueella on useita vierailunarvoisia museoita ja gallerioita. Lappilaiseen makumaailmaan voit tutustua useissa Levin alueen ravintoloissa. Keväällä voit nousta gondolille tunturin huipulle vaikka kuumalle kaakaolle!

Millaisia museoita / gallerioita / näyttelyitä Levi tarjoaa taiteen ystäville?

Levin ja Kittilän alueella on useita mielenkiintoisia käyntikohteita.

Tutustu taiteeseen ja lähde vierailulle!

Mikä on Samiland?

Samiland on maailmanlaajuisen Unesco Obrservatory Cultural Village -ohjelman osahanke, joka on avoinna Levi Summit Kongressi- ja näyttelykeskuksen yhteydessä. Samiland pitää sisällään sisänäyttelyn (500m2) ja ulkonäyttelyalueen (10 000m2), jossa esitellään Euroopan Unionin ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten, historiaa ja nykypäivää.

Millainen kylpylä Levillä on?

Levillä on Elämyskylpylä. Kylpylä on yksi Suomen upeimmista! 17 isoa ja pienempää allasta sisä- ja ulkotiloissa, monenlaiset saunat, vesiliukumäki ja kylpylässä vaihtelevat valot, äänet sekä luonnonilmiöt muodostavat kiehtovan kokonaisuuden kaikenikäisille.

Mitä Levillä voi tehdä kesällä?

Levin kesä on monipuolinen! Kesän suosituimpiin tekemisiin kuuluvat kesän koko perheen viikko-ohjelma, ilmaiset kyläpyörät, Gondolihissit, yöttömän yön golf (18-väyläinen kenttä), vierailu Huskyparkiin, kalastus, kylpylä, Seikkailupuisto ja koko Activity Park-alue aktiviteetteineen sekä patikointi ja melonta.

Miten ja milloin voin vuokrata vihreän kyläpyörän?

Kyläpyörät ovat käytössä kesäisin ja syksyisin. Voit vuokrata maksuttoman pyörän vuorokaudeksi käyttöösi antamalla henkilötietosi varausjärjestelmään. Kulkupelin saat kuvallista henkilötodistusta vastaan ja pyörän palautus onnistuu missä tahansa vuokrauspisteessä.

Kyläpyörät

Missä voin nähdä poroja?

Levillä on paljon poroja. Talvella porot ovat porotilojen aitauksissa ja palvelevat suuria määriä matkailijoita poroajeluilla. Kesämaan aikana porot ovat pääosin maastossa ja ne liikuskelevat vapaasti tuntureilla ja jopa Levikeskuksen kaduilla ja pihoissa.

Voinko mennä gondoliajelulle vaikka en laskettele?

Kyllä voit. Gondoliin voi ostaa meno-paluulipun ihaillakseen Tunturi-Lapin upeita maisemia. Gondolit ovat toiminnassa myös kesällä palvellen mm. kesäkelkkaradan ja Bike Parkin asiakkaita. Gondoliin voi ottaa mukaan myös lemmikin.

Montako ravintolaa Levillä on?

Levillä on tällä hetkellä 54 ravintolaa, joista 8 on rinneravintolaa. Osa ravintoloista on tilausravintoloita. Anniskelupaikkoja on yhteensä n. 15.500 henkilölle. Pääosa ravintoloista tarjoaa kotimaisia ja perinteisen lappilaisia makuja, mutta mukaan mahtuu myös kansainvälisten keittiöiden erikoisuuksia. Baareja, pubeja ja yökerhoja Levillä on myös paljon – halusit sitten tanssahdella kuumien hittirytmien tahtiin tai nauttia perinteikkäästä kotimaisesta tanssimusiikista.

Tarvitseeko iltaisin tehdä pöytävaraus?

Kesällä ja hiljaisempana sesonkina ei yleensä tarvitse tehdä pöytävarausta etukäteen. Talven ja kevään suosituimpina viikkoina suosittelemme pöytävarauksen tekemistä (lähinnä ruokaravintolat).

Lemmikin kanssa majoittuminen ja lemmikkihoitola

Lemmikin kanssa majoittuminen on helppoa, eläimet sallivia yöpymisvaihtoehtoja löytyy kyllä kun muistaa mainita asiasta majoitusta varatessa. Myös Levin Matkakaupassa voi ruksata hakukriteeriksi kohdan "lemmikit sallittu". Hännänheiluttajat ovat Levin alueella tuttu näky, ja useimpien ravintoloiden terasseillekin voi lemmikin kanssa istahtaa kupposelle tai ruokailemaan.

Levin ympäristö tarjoaa mahdollisuuksia lemmikin kanssa harrastamiseen kesät talvet. Kaiken toiminnan näyttämönä toimii alueen mahtava luonto, jossa yhdessä lenkkeily voi olla ikimuistoinen kokemus. Levi sijaitsee poronhoitoalueella, joten koira tulee pitää kytkettynä. Matkan aikana voi kuitenkin koittaa hetki, jolloin lemmikkiä ei voi ottaa mukaan. Tällöin alueella palveleva lemmikkihoitola tulee tarpeeseen - voit jättää lemmikkisi turvalliseen ja asiantuntevaan hoitoon muutamaksi tunniksi tai muutamaksi päiväksi, riippuen tarpeestasi.