Joona Kangas on yksi Suomen menestyneimmistä ja seuratuimmista freeski-laskijoista. Joona teki ensimmäiset laskunsa Jämsän Himosvuorella, mutta perheen muuttaessa Leville Joonan ollessa kahdeksan vuotias, olosuhteet paranivat entisestään.
Levi ski resort joona kangas

Joona Kangas - Freeski-laskija

Joona Kangas - Freeski-laskija, nuorten maailmanmestari

Joona Kangas on yksi Suomen menestyneimmistä ja seuratuimmista freeski-laskijoista. Joona teki ensimmäiset laskunsa Jämsän Himosvuorella, mutta perheen muuttaessa Leville Joonan ollessa kahdeksan vuotias, olosuhteet paranivat entisestään. Levillä Joonasta kehittyi yksi maan parhaista vapaalaskijoista.

Hän voitti nuorten MM-kullan slopestylessä Italian Valmalencossa 2014 ja on FIS:n maailmancupissa sijoittunut parhaimmillaan seitsemänneksi. Olympiakauden paras tulos on ollut 11. sija maailmancupin slopestyle-kilpailussa USA:n Snowmassissa.

Joona suuntaa Levin parkkiin suoraan kotiovelta. Joona tunnetaan tyylikkäästä ja luovasta laskutyylistään. Parhaimmillaan Joonalle kertyy talvikaudella alamäkipäiviä Levin parkissa ja rinteissä lähes 200 kpl! Joonan Instagram-tilillä on valtavasti seuraajia, jotka näkevät miehen huimia temppuja Levillä kuvien ja videoiden muodossa. Joona tunnetaan myös laskufilmeistään, joista hänet on palkittu kansainvälisissäkin kilpailuissa.

Avoin, iloinen ja inspiroiva Joona on tuttu näky Levin kylällä. Hän kuuluu Levi Ski Clubiin sekä Levin vapaalaskuseuraan.

Levi ski resort Joona

SYNTYNYT 1997, Jämsä

ASUU Sirkassa.

PARHAIMMAT SAAVUTUKSET Slopestylen nuorten maailmanmestaruus, 7. sija slopestylen maailmancup-osakilpailussa sekä "Amateur Film Of The Year" -palkinto yhdessä Keeshlife Crewin kanssa.

LEMPIPAIKKA LEVILLÄ 13-hissin kuru.

HARRASTUKSET Skeittaus, polkujuoksu, kiipeily ja jooga.

Tutustu muihin lähettiläisiimme