Arto Majava – Vapaalaskija

Vapaalaskupiireissä ja sen ulkopuolellakin Arto ”Ape” Majavan nimi on tunnettu - Hän on vapaalaskulegenda. Ape on rakentanut pitkän uran ja laskukokemusta löytyy vuosikymmenien ajalta. Ape on liikkunut vuorilla ja tuntureille jo 90-luvulta asti. Hän on ehtinyt kokemaan rakkaan lajinsa parissa ja sen myötä enemmän, mitä moni ehtii elämänsä aikana edes haaveilla. Vapaalaskureissut ovat vieneet miestä lähes kaikille maailman mantereille. Ape on tehnyt vapaalaskuretkiä mm. jääkarhujen maassa Huippuvuorilla, Patagonian tuntemattomissa ja kartoittamattomissa vuoristomaastoissa, vienyt asiakkaita Japanin pehmeääkin pehmeämmille ja syville lumille ja kiertänyt kotimaassa Lapin tuntureita ja vaaroja.

Ape vetää lumiturvallisuuskoulutuksia, pitää luentoja vapaalaskusta sekä esiintyy tapahtumissa. Tänä talvena luvassa myös Vapaalaskun Abc: klinikat / kurssit aloittelijoille sekä kokeneemmille. Hän on Protect Our Winters -lähettiläs ja pyrkii antamaan hyvää esimerkkiä ja rohkaisee tekemään hyviä asioita.

Vapaalaskukonkari Apessa yhdistyy sielukkaasti vapaalaskun ydin ja kauneus: Pilke silmäkulmassa, vapaus ja vauhti, turvallisuudesta ei tingitä ja ilmastomuutoksen hidastaminen.

Tulevana talvena Apen tapaat Levillä vetämässä mm. vapaalasku-kursseja, joista ensimmäinen on suunnattu ensikertalaisille ja kaksi seuraavaa jo hieman vapaalaskua kokeilleille.


Arto Majava
Syntynyt: 1974, Kemijärvi
Asuu: Oulu
Parhaimmat saavutukset: Vuorten ensi nousut ja laskut ympäri maailmaa since 1997.
Lempi paikka Levillä: Levin huippu ja keskiyön aurinko sekä kaamoksen revontulet
Harrastukset: Kiipeily, kalastus, Mtb, polkujuoksu ja kuntosali