Tanja Poutiainen-Rinne – Maailmancupin voittaja, yrittäjä, perheen äiti 

 

Tanja Poutiainen-Rinne on Suomen menestynein alppihiihtäjä. Tanjan ura oli pitkä ja täynnä upeita ja ikimuistoisia hetkiä. Hetki, kun Tanja Poutiainen juhli 2004 Levillä ensimmäistä maailmancupin voittoaan, koko Suomi eli juhlissa mukana. Uransa aikana hän sai MM-mitalien lisäksi kaulaansa myös hopeisen Olympia-mitalin.

Tanja laittoi sukset naulaan kilpailujen osalta vuonna 2014. Tämän jälkeen Tanjalla alkoi uusi ja erilainen elämä: Asettuminen kotimaisemiin Rovaniemelle ja uusi rooli äitinä ihanille kaksosilleen miehensä kanssa.

Tanja ei kuitenkaan ole jäänyt urheilusta kokonaan pois, vaan hänen tämän hetken päätyö löytyy Rovaniemeltä ja intensiivikuntoutusklinikalta Comeback Centeristä. Poutiainen-Rinne on myös nimetty Kansainvälisen hiihtoliiton alppihiihdon johtoryhmään.

Levi on Tanjalle rakas paikka. Poutiainen-Rinne perheellä on Levillä oma mökki, jonne he tulevat ympäri vuoden viettämään laatuaikaa.


Tanja Poutiainen - Rinne – FaktaBoxi

Syntynyt: 1980, Rovaniemi
Asuu: Rovaniemellä
Parhaimmat saavutukset: 3 maailmancupin kristallipalloa (=lajicupin kokonaisvoittoa), olympiahopea, 4 MM-mitalia
Harrastukset: Perheen kanssa ulkoilu (mies ja 4-vuotiaat kaksoset), laskettelu
Lempi paikka Levillä: Mökki ja mökin ympäristö: metsä ja touhut siellä lasten kanssa, laskettelurinteet sekä gondolialueen Activity Park - puuhaa koko perheelle :) Kävelyetäisyydellä mökiltä.