Vähennä jäteasemille menevää tavaraa laittamalla sopivat jätteet hyötykäyttöön!

Erikseen lajitellaan pienmetalli, lasi ja paperi. Jos majapaikassasi ei ole astioita eri jätteille, voit toimittaa ne Levin ekopisteisiin.

Levin ekopisteet

Ekopisteet löytyvät Leviltä Eturinteiltä, Visit Leviltä, Nuottirakasta, S-Marketilta, Lämpötieltä ja Poronportilta.

  • Eturinne, Hissitie: polttokelpoinen jäte, paperi, lasi, pienmetalli
  • Visit Levi, Myllyjoentie 2; polttokelpoinen sekajäte, paperi, lasi, pienmetalli
  • Nuottirakka, Nuottitie: polttokelponen jäte, paperi, lasi, pienmetalli
  • S-Market Levi, Leviraitti 18: lasi, pienmetalli, paperi, muovi, kartonki (ekopiste sijaitsee takapihan pysäköintialueella)
  • Lämpölaitoksen risteys, Lämpötie: polttokelpoinen jäte, lasi, pienmetalli, paperi
  • ST1 Poron Bensis, Tunturitie 2: polttokelpoinen jäte, lasi, pienmetalli, paperi

Kittilän kirkonkylällä ekopisteitä on Kittilän Nesteellä, Pakatintien risteyksessä, Ansatien P-alueella ja Nilitiellä Levi-Instituuttia vastapäätä.

Levin ekopisteet kartalla

Nämä voit viedä ekopisteisiin

PIENMETALLIT: Puhtaat säilyketölkit, foliot, alumiinivuoat, alumiinipaperit, metallikannet, pantittomat juomatölkit, tuikkukynttilöiden foliot, pienet metalliastiat (kattilat, paistinpannut, uunipellit), käytöstä poistetut pienet työkalut, täysin tyhjät maalipurkit (muista irrottaa kansi irti purkista)

LASIT: Lasipullot ja lasipurkit (huuhtele ja poista kannet)

PAPERIT: Kaikki postin kautta tuleva paperi: sanomalehdet, aikakauslehdet, mainokset, esitteet, kirjekuoret sekä kopiopaperit

PAHVIT: Kartonkiset nestepakkaukset, kuten maito- ja mehutölkit (myös alumiinivuoratut), muro- ja keksipakkaukset, paperipussit ja -kassit, käärepaperit, munakennot, talous- ja wc-paperin hylsyt, aaltopahvi ja voimapaperi. Huuhtele neste- ja ruoantähteitä sisältävät pakkaukset, valuta kuiviksi, litistä ja pakkaa ne sisäkkäin. Irrota muovikorkit ja laita muovipakkausten keräykseen.

Pahveille on oma erillinen kierrätyspiste S-Marketilla.

MUOVIT: Elintarvikkeiden tyhjät muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset, tyhjät muoviset pesuaine-, shampoo- ja saippuapullot, muovikassit, -pussit ja -kääreet, tyhjät muovipullot, -kanisterit ja -purkit, (mieluiten litistettynä, korkit ja kannet erikseen). Huuhtele pakkaukset tarvittaessa. 

Muoveille on oma erillinen kierrätyspiste S-Marketilla.

Vihreitä vinkkejä Levillä lomailuun

Poimi lisää helppoja vinkkejä Levillä oleskeluun, kulkemiseen, tekemiseen ja ostoksille.