Ajankohtaista

Korona-info

Kootut ohjeet koronaviruksen aiheuttamista varotoimista Levin alueella.

Päivitetty 8.4.2020 klo 14.50.

Tiedotamme mahdollista muutoksista ja päivitämme sivua säännöllisesti tilanteen kehittyessä.

YLEINEN TILANNE LEVILLÄ

Ajankohtaisen tilannekatsauksen koronatilanteesta Suomessa löydät täältä.

Alueella on palveluita auki vielä rajoitetusti. Rinteet on suljettu su 22.3.2020. 

1.4. alkaen sekä Levin matkailuneuvonta että majoitusmyynti palvelee puhelimitse ma-pe klo 12.00-15.00.

  • Levin Matkailuneuvonta puh. 016 639 3378
  • Majoitusmyynti puh. 016 639 3370 

Sähköpostitse tavoitat meidät levi@visitlevi.fi osoitteesta.

Alueella on kielletty kaikkien yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset. Ravintolassa, kahviloissa, liikenneasemilla, keilahalleissa, hotellissa ja kylpylöissä käynnit eivät ole julkisia kokoontumisia eivätkä laskettelu hiihtokeskuksissa tai erilaiset ohjelmapalvelut.

Huomioithan, että jos olet ulkomaanmatkojen tai altistumisen takia karanteenissa kotipaikkakunnallasi, samat määräykset pätevät myös Levillä. Kunnioitattehan tätä määräystä, kiitos!

17.3.2020 voimaan tullut valmiuslaki mahdollistaa myös yksityisten yritysten toiminnan rajoittamisen. Seuraamme sen myötä tulevia päätöksiä ja toimimme niiden mukaisesti.

Hygienialla on erityisen suuri merkitys koronaviruksen torjunnassa. Tämän vuoksi alueen toimijoita on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota siivouksen tehostamiseen ja desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön. Huolehdi itse myös riittävästä käsihygieniasta. Samoin tulisi välttää kättelyä, halauksia yms. ylimääräistä kosketusta.

ULKOMAALAISET MATKAILIJAT

Ulkomaalaisten matkailijoiden suositellaan alkavan suunnitella kotimaahansa paluuta pikimmiten. Rajojen sulkeuduttua liikkuminen voi hankaloitua huomattavasti.

LEVIN RAVINTOLAT JA PALVELUT

Seuraamme aluehallintaviraston ohjeita palveluiden osalta. Tällä hetkellä palveluista on edelleen avoinna ruokakaupat, joillain ravintoloilla take away tai kotiinkuljetuspalvelut.

Levin ravintoloista sulkeutunut tai sulkeutumassa tilapäisesti tältä kaudelta ovat esimerkiksi Vinkkari, Ihku, Kota, Soma, Bar Alakerta, Wanha Poro, Asia, Sapuska, Hölmölä, Wallis ja Northern Cowboy. Katso tarkemmat aukiolotiedot täältä.

Kittilän kunnan alueella kotiinkuljetuspalveluita tarjoavat yritykset ja asiakkaan kotona tarjottavat palvelut löytyvät täältä:
https://www.kideve.fi/blog/uutiset/kotiinkuljetusta-tarjoavat-palvelut-kittilassa/

LEVIN RINTEET

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Levi Ski Resort on suljettu 22.3.2020. 

Lisätietoja koronaviruksen vaikutuksista hiihtokeskuksen palveluihin:
https://blog.levi.ski//tietoa-koronaviruksen-vaikutuksesta-palveluihimme

Lasten sisäleikki-ja hoitopaikat Leevilandiassa ja Lastenmaassa ovat suljettuna toistaiseksi.

LEVIN TAPAHTUMAT

Kevättalven tapahtumista lauantaille 4. huhtikuuta ajoitettu Ylläs-Levi -hiihto on peruttu. Ilmoittautuneet voivat siirtää osallistumisensa ensi vuoden tapahtumaan 17.4.2021 tai saada  50%:n palautus osallistumismaksusta (peruutusehtojen mukaisesti). Kaikkiin ilmoittaytuneisiin ollaan yhteydessä järjestäjän toimesta lähiviikkoina. Tällä välin osallistujien ei tarvitse ottaa yhteyttä.

Alppihiihdon Suurtapahtuma 22.-25.4. on peruttu.

Levi Maydayn eli vapun ajan ohjelma perutaan.

LEVIN KEIKAT

Hullu Poro Areenan kevään keikat on peruttu perjantaipäivästä 13.3.2020 alkaen. Lippujen ostaneille palautetaan rahat lipun ostopisteestä eli Tiketti.fi tai Hotelli Hullu Poron vastaanotosta.

Tuikun Tunturihumppien esiintyjät on peruttu koko kevään ajalta. Tuikun aukiolo kannattaa katsoa Tuikun Facebook-sivuilta.

Joikun esiintyjät on peruttu koko kevään ajalta,  ja Joiku suljettu.

Gastro K:n esiintyjät kevään ajalta on peruttu.

LEVIN KYLPYLÄ 

Levi Hotel Span Kylpylä, Ailu Family Fun ja keilaus suljettu toistaiseksi.

LEVI WELLNESS CLUB

Asiakaspalvelupisteet suljettu toistaiseksi. Puhelimitse, sähköpostitse ja somessa asiakaspalvelu toimii aktiivisesti.
Salit sekä Kuruyoga ovat suljettuna toistaiseksi.

VARAUSTEN PERUUTTAMINEN

Visit Levin kautta varatut majoitukset, ohjelmapalvelutuotteet ja lisäpalvelut: Ulkomaisten varausten osalta pyrimme siirtämään varauksen tai voimme peruuttaa sen kokonaan ja palauttaa varausmaksun vähennettynä peruutuskuluilla. Kotimaisten peruutusten osalta toimimme ensisijaisesti varausehtojemme mukaisesti.

Ajalle 27.3. - 10.5. ajalle tehdyt varaukset tälle sesongille voi perua ja asiakas saada rahansa takaisin vähennettynä peruutuskuluilla. Varauksen voi myös halutessa siirtää mikäli se on mahdollista ja sopii lomahuoneiston omistajalle.

Mahdolliset peruutus-tai siirtotiedustelut pyydämme lähettämään sähköpostitse osoitteeseen levi@visitlevi.fi ja käsittelemme viestit mahdollisimman pian. Tällä hetkellä on kuitenkin resurssien kuormittumisen vuoksi varauduttava n. 6-8 viikon käsittelyaikaan.

Visit Levin matkakauppa osoitteessa levi.fi on suljettu uusilta varauksilta 22.3-31.5.2020 väliselle ajalle. Uusia varauksia syksylle ja tulevalle talvelle voi tehdä normaalisti myös tänä aikana sekä verkossa että Visit Levin Myyntipalvelun kautta levi@visitlevi.fi.

Muut palveluntarjoajat: Onko tapahtuma peruttu? Järjestetäänkö retki? Onko ravintola avoinna? Voinko perua majoituksen? Tiedustele ajankohtainen tilanne suoraan palveluntarjoajaltasi.

EPÄILETKÖ TARTUNTAA?

Jos Levin alueella ollessasi epäilet saaneesi koronaviruksen, ota yhteyttä puhelimella Kittilän terveyskeskuksen päivystysnumeroon: 0400 356 498. Älä levitä mahdollista virusta vierailemalla terveyskeskuksessa, vaan odota ja toimi puhelimitse saamiesi ohjeiden mukaan.

Myös kausi-influenssan epidemia on nyt alkanut Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Käsi- ja yskimishygienian tehostaminen on suositeltavaa koko väestön keskuudessa infektioiden leviämisen estämiseksi. Jos sinua vaivaa normaalit flunssan oireet eikä ole syytä epäillä koronavirustartuntaa, voit hoitaa flunssaa normaalisti kotihoidossa. Vältä läheisiä ihmiskontakteja ja liikkumista ihmisjoukoissa.

Kittilän kunnan koronaohjeet ja tiedotteet:
http://www.kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

Ajankohtaista tietoa Suomen koronatilanteesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19