Ajankohtaista

Kun kaikki toimivat vastuullisesti, Levillä lomailu on turvallista

Levin suosituin vuodenaika talvi on käynnistynyt ja alueen monipuoliset palvelut ovat käytettävissä. Painotamme kuitenkin erityisesti koronaturvallisuutta sekä asiakkaillemme, alueen yrityksille, yrittäjille sekä henkilökunnallemme. Olemme ottaneet käyttöön kaikki mahdolliset toimet, jotta kaikki vieraamme nauttivat turvallisesta lomasta samalla kun varmistamme, että kaikilla on mukavaa ja viihtyisää lomaillessaan Levitunturissa.

11.12.2020

Suhtaudumme Covid19- tilanteeseen vakavasti noudattamalla aina viranomaisten suosituksia ja ohjeita sekä ottamalla käyttöön erilaisia terveysturvallisuustoimenpiteitä. Visit Levin kanssa yhteistyössä toimii yli 170 yritystä.

- Toivoisimme näkevämme kaikilla matkailijoilla maskin kasvoillaan. Paikalliset ovat sen jo hyvin omaksuneet, koska he haluavat matkailun alueella jatkuvan. Peräänkuulutamme matkailijoiden omavastuuta ja välttämään tilanteita sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Tällä tavoin uskomme, että meille tulee onnistunut talvikausi ja pystymme tarjoamaan Lapin upeita elämyksiä, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Olemme koostaneet ohjeita, joiden avulla Levillä lomaillaan vastuullisesti, ja tässä  muutamia esimerkkejä, kuinka alueen eri yritykset ja yrittäjät ovat ottaneet käyttöön koronaviruksen leviämistä ehkäiseviä toimia.
Lisää toimistamme voit lukea täältä

Levin hiihtokeskuksen sisätiloissa pyydetään asiakkaita käyttämään maskia sekä desinfioimaan kädet rakennuksiin tullessa sekä poistuessa. Ulkona lasketellessa tulee myös muistaa ja huolehtia turvaväleistä. Jos et pysty pitämään riittävää etäisyyttä, käytä suojamaskia. Muista turvaväli myös mattohississä ja ankkurihissiin mennään vain saman seurueen jäsenen kanssa tai yksin. Jos et tuolihississä matkusta saman seurueen jäsenen kanssa, muista säilyttää turvaväli (jättämällä yksi tyhjä paikka väliin) tai käytä suojamaskia. Gondoli-hississä asiakkaita pyydetään käyttämään suojamaskia tai menemään hissiin vain saman seurueen jäsenen kanssa.

Hiihtokeskus toivoo asiakkaiden ostavan hissiliput verkkokaupasta tai lippuautomaateista sekä käyttämään paikan päällä lähimaksua. Zero Pointin lipunmyyntipisteellä on otettu käyttöön myös vuoronumerojärjestelmä, joten hissilipunmyyntiin voi numeron käydä nappaamassa sisällä ja odottaa omaa vuoroaan myös ulkona. Hiihtokeskus desinfioi vuokrakypärät, polkupyörien ohjaustangot, sauvat sekä monot jokaisen asiakkaan jälkeen. Asiakaskontakteissa oleva henkilökunta käyttää sisätiloissa visiiriä tai suojamaskia. Osassa asiointipisteistä asiakkaan ja henkilökunnan välissä on myös pleksi. 

Hiihtokoulun opetuksessa pyritään välttämään lähikontaktia ja hyödyntämään apuvälineitä. Kasvosuojainten käyttö on suositeltavaa lähikontakteissa. Opetustuntien tapaamispaikat sijaitsevat ulkona. Ja esimerkiksi Levin Zero Point Brand Storen ja South Point Levi Shopin myymälöisssä aurinkolaseja, laskulaseja, kypärämyssyjä tai tuubihuiveja ei voi sovitella päähän.

Ohjelmapalveluyritys Tokka Safariksen henkilökunta on perehtynyt ajankohtaisesti COVID19 tilanteeseen ja viranomaisten ohjeistukseen. Henkilökunta käyttää maskia sekä käsidesiä ja pitävät puhtaudesta erityishuolta. He toivovat asiakkaillaan olevan Koronavilkku käytössä.

- Asiakkaita neuvoma tulemaan meille vain terveinä, käsidesillä saapi lotrata sisälle tultaessa ja se maski olisi hyvä myös sisällä pittää. Puhdistamme varusteet ja välineet joka käytön jälkeen, opastamme asiakkaita kelkkailun saloihin ulkona ja suosimme hipsimään heti ulos, kun varusteet on saatu päälle. Rajoitamme henkilömäärää sisällä safaritalollamme ja otamma suuremman porukan osissa sissään, saapi muut nauttia Lapin raitista ilmaa ja tehhä lumipalloja sillä välillä, kertoo Tokka Safaris -yrittäjä Jan Alatalo.

K-Market LevinPoroon tullessa tuulikaapissa on piste mistä asiakkaat saavat käsidesiä ja desinfioivia liinoja, joilla voi pyyhkiä ostosvaunut puhtaiksi. Lisäksi toinen liinapiste löytyy aulasta ostoskorien viereltä.  Ensi viikolla myymälään saapuu vuoronumeroautomaatti, jotta pakettipalveluihin jonottaminen on turvallista aulassa ja turvavälit säilyvät.

Levi Black Restaurant & Catering käynnistää joulun alla uuden ruokaaovelle.com -palvelun Levin alueella. Online verkkokaupan kautta asiakkaat voivat tilata ruoka-annokset helposti, nopeasti ja turvallisesti suoraan ovelle.

- Tämä on turvallinen vaihtoehto ravintolassa ruokailulle ja antaa enemmän aikaa rentoon yhdessäoloon. Kaikki annokset valmistetaan meidän omassa keittiössä laadukkaista raaka-aineista. Ruokalistalta löytyy pizzoja, salaatteja, keittoa ja poronkäristystä nopeaan toimitukseen, kertoo Riina Leivonen Levi Blackista.

Useista muistakin Levin alueen ravintoloista on saatavana Take Away-ruokaa. Levin ravintolat ovat ottaneet laajasti (yli 40 ravintolaa) käyttöön koronastoppi.fi palvelun, jossa ravintoloissa vierailevat voivat rekisteröityä saapuessaan ja poistuessaan. Näin saadaan mahdolliset tartuntaketjut nopeasti jäljitettyä.

Levin toimijoiden toimenpiteitä on listattu nettisivuille, josta lomailijat voivat varmistua koronaturvallisesta toiminnasta yrittäjien puolelta: www.levi.fi/vastuullinenloma

- Me Levillä pyydämme, että asiakkaat noudattavat voimassa olevia ohjeita ennen vierailua ja sen aikana. Voimme luoda turvallisen ympäristön yhdessä pitämällä etäisyyttä, käyttämällä maskia, kun turvavälejä ei voida säilyttää, pysymällä kotona, jos tunnet olosi kipeäksi ja osoittamalla ylimääräistä huomiota toisiamme kohtaan, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Levillä toimivien yritysten tiloissa, näytöillä, julisteissa, kuulutuksin sekä Visit Levin sosiaalisessa mediassa muistutetaan lomailijoille, kuinka toimia koronaturvallisesti tunturissa. Korona-info löytyy myös Visit Levin nettisivuilta: www.levi.fi/info/korona-info

- On sanomattakin on selvää, että tavoitteemme on tarjota asiakkaille ikimuistoinen talviloma, vaikka jotkut asiat ovat hieman erin tavoin tänä talvena, Kivisaari jatkaa.


- Tule Leville vain terveenä.
- Vältä väkijoukkoja sisätiloissa
- Muista käsi- ja yskimishygienia
- Laita käytetyt nenäliinat ja kertakäyttöiset suojamaskit roskikseen
- Varaa etukäteen kaikki palvelusi verkkokaupasta jos mahdollista
- Käytä etämaksua aina kun mahdollista
- Lataa puhelimeesi Koronavilkku-sovellus
- Vältä iltarientoja, joissa et pysty pitämään riittävää turvaväliä ja pitämään maskia
- Toimi vastuullisesti, noudata annettuja sääntöjä sekä henkilökunnan antamia ohjeita

Levillä koronatestiin pääsee Levin Pihlajalinnassa ja Kittilän terveyskeskuksessa.

Käytäthän Levillä maskia, haluamme pysyä terveinä Teitä varten!