Ajankohtaista

Lapissa painetaan etätöitä 5G-vauhdilla

Koronapandemian liikkeelle sysäämä työn murros on nostanut luotettavien yhteyksien ja turvallisten työtilojen merkitystä ympäri Suomea. Lapissa Levin etätyöskentelytiloissa sähköpostit ja tiedostot välittyvät nyt vauhdikkaasti Elisan 5G-yhteydellä. Myös ensimmäiset yksityiset huoneistojen vuokraajat tarjoavat nyt asiakkailleen uuden sukupolven verkkoyhteyttä.

Paikkariippumattomasta työstä on muotoutunut yksi 5G-verkon pääkäyttökohteista. Levillä Elisan 5G-verkosta pääsee nyt hyötymään muun muassa Innovation Homen vuokraamissa etätyöskentelypisteissä Visit Levin toimitiloissa. Lisäksi ensimmäiset yksityiset huoneistonomistajat ovat ottaneet 5G-yhteyden käyttöön Levin keskustan läheisyydessä.

Reitittimen jakama 5G-yhteys takaa nopean kaistan muun muassa etäpalavereihin ja isojenkin tiedostojen lataamiseen. Yhä useammalla Leville saapuvalla majoittujalla on suunnitelmissaan after skin sijaan nimenomaan työskentely.

– 5G-verkko on nopeasti osoittanut tarpeellisuutensa työelämän murroksessa. Töitä tehdään entistä useammin etänä koko perheen läsnä ollessa ja esimerkiksi mökiltä käsin. Tämä on kasvattanut luotettavien yhteyksien ja turvallisten etätyötilojen merkitystä. Levillä näihin tarpeisiin on löytynyt vastaus nopeasta 5G-yhteydestä sekä vuokrattavista etätyötiloista. 5G:tä on alettu hyödyntää myös yksityisomisteisten huoneistojen sisäverkoissa. Tällä hetkellä Elisa on ainoa operaattori, jolla on 5G-verkkoa Levillä, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

– Toimiva nettiyhteys on mökeillä oletusarvo, mutta nykyään matkailijat kysyvät jo ennen varauksen tekemistä, minkä tasoinen verkko on. Näin ollen luotettava ja nopea 5G-yhteys on kilpailuetu ja parantaa vuokrattavan kohteen käyttöastetta myös sesonkiaikojen ulkopuolella, Levin eturinteiden juurelta Levin Kunkusta huoneistoa vuokraava Jari Mäki-Runsas kuvailee.

Jarin vuokraama huoneisto on varustettu 5G-reittimellä, joka jakaa yhteyden kaikille huoneiston lähiverkon laitteille, kuten tietokoneille, tableteille ja puhelimille.

Kohti elämyksellistä etätyötä ja parempaa asiakaskokemusta

Etätyöarjen vakiintuessa moni suomalainen on työnkuvan ja pandemiatilanteen salliessa siirtänyt etäkonttorinsa mökille tai kotimaan matkakohteisiin.

– Onnistunut matkailuelämys rakentuu tänä päivänä runsaasta tilasta, luonnonläheisyydestä sekä turvallisuudesta. Nämä edellytykset haluamme asiakkaillemme taata nyt ja tulevaisuudessa. Visit Levin kautta matkailijan onnistuu varata sekä majoitus, aktiviteetit että etätyötila, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

– Turvalliset ja laadukkaat etätyötilat vastaavat sekä etätyöskentelevän matkailijan tarpeisiin että tukevat suomalaisen matkailun selviytymistä koronapandemian aiheuttamasta murroksesta. Lapissa työskentely onnistuu hienosti ympäri vuoden, kuvailee etätyötiloja vuokraavan Innovation Homen toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kola.

5G:n avulla yhteyskaistasta riittää myös muiden perheenjäsenien tarpeisiin, kuten etäkoulunkäyntiin, videoiden katseluun ja pelaamiseen. Levin lisäksi Elisan laajeneva 5G-verkko löytyy Lapista jo Rovaniemeltä, Kemistä ja Ylläkseltä.
 

Visit Levin etätyöpisteet Levin keskustassa Myllyjoentiellä

Työtilat ovat yksittäisiä äänieristämättömiä työskentelypisteitä, joissa turvavälit ja yksityisyys ovat hyvin huomioituna. Vuokrahintaan kuuluu työpiste ja langaton nettiyhteys. Halutessaan voi myös keittää kahvia sekä teetä oleskelutilan puolella. Tila on käytettävissä viikon jokaisena päivänä klo 7-21, mutta aloituspäivän tulee olla arkipäivä.
Hinta 40 eur/päivä ja 125 eur/viikko

Varaa 5G-yhteyksillä varustettu etätyötila tästä

Lisätietoja:

Elisa Viestintä, p. +358 50 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Innovation Home, CEO Petra Erätuli-Kola, p. +358 40 041 5946, petra@coworkinghome.com

Visit Levi, toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari, p. +358 40 198 3958, yrjotapio.kivisaari@visitlevi.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj