Ajankohtaista

Levillä on nautittu värikylläisestä ruskasta ja ulkoilmatapahtumista

Syyskuun puoliväli on yleensä kulta-aikaa nauttia Lapin upeasta ruskaväriloistosta sekä tutustua kauniiseen luontoon. Tämä vuosi ei tehnyt poikkeusta, kun suuressa Levitunturissa on nautittu turvallisesti värikylläisestä ruskasta sekä alueen tarjoamista pientapahtumista.

Yksi suosituimmista vierailupaikoista Levillä on Levitunturin huippu, jonne vierailijat pääsevät sekä Gondoli-hissillä että kävellen. Huipulta avautuvat Tunturi-Lapin maisemat upeine väreineen kiehtovat kulkijaa, jonne moni palaa uudelleen ja uudelleen kokemaan Lapin syksyistä taikaa.

Tänä vuonna, lähes tunturin huipulla, järjestettiin ensimmäistä kertaa ulkoilmaelokuvanäytöksiä. Hissi numero kuuden
yläasema täyttyi autoista, joista käsin elokuvia katsottiin auringonlaskun jälkeen kahtena peräkkäisenä iltana. Lauantaina luonto tarjosi myös oman näytöksensä, kun elokuvan aikaan revontulet tanssivat taivaalla.


Perjantaina vietettiin Taiteiden Yötä, joka tarjosi erilaista ohjelmaa mm. eri ravintoloissa ja keskustan liikkeissä.  Esimerkiksi olut-tasting, jossa VMH & Kanabro esittivät eri oluista oman tulkintansa musiikin muodossa, osoittautui erittäin suosituksi. Samaan aikaan oli mahdollista joogata husky-koirien kanssa tai tutustua taiteilija Reidar Särestöniemen elämään Marian kappelissa.


-  Kun ymmärsimme viime keväänä, että tästä vuodesta tulee monella tapaa poikkeuksellinen, niin alueen ohjelmapalveluyrittäjät halusivat kehittää uusia elämyksiä kotimaiselle kohderyhmälle. Tästä syntyi syksylle erilaisia teemaviikonloppuja, jotka pitävät sisällään vanhoja, hyväksi todettuja aktiviteettejä, mutta myös uusia kokemuksia ja elämyksiä, kertoo Lapland Productionsin tapahtumajohtaja Satu Pesonen.


Lauantaina järjestettiin jo viidettä kertaa Street Kirppis. Kylän raitilla oli paikallisia asukkaita myymässä vanhoja tavaroita, vaatteita ja käsitöitä, jotka vaihtoivat omistajaa pientä rahaa vastaan, pysyen näin pidempään kuluttajien käytössä. Levin alueen yksi tavoitteista ja missioista on sitoutuminen vastuullisuuteen, ympäristövastuu sekä kestävän kehityksen tukeminen ja kehitys. Street Kirppis ja sen luoma kiertotalous tukevat Levin alueen asettamia tavoitteita hienosti.

 

Tunnelmallisen Street Kirppiksen yhteydessä myös paikalliset taiteilijat esittelivät töitään ja eri artistit säestivät päivää. Suurta kiinnostusta herätti saamelaisen Ante Aikion joiku- ja rumpuesitys ja päivän kruunasi Jaakko Laitinen ja Väärä raha, joka sai lantiot keinumaan Marian kappelin aukiolla.

 

Katujuhla ja Street Kirppis saivat paljon kiitosta hyvistä ja turvallisista järjestelyistä.

- Upea oli nähdä, kuinka alueen toimijat yhdessä lähtivät kehittämään ja toteuttamaan syksyn ja erityisesti Taiteiden Yön ja Street Kirppiksen -ohjelmaa, jossa haluttiin tuoda esille alueen kulttuuritarjontaa. Mukava oli myös huomata, kuinka paikalliset innostuivat osallistumaan eri pientapahtumiin. Vaikuttaa siltä, että tämä toi yhteisöämme entistä tiiviimmin yhteen. Hyvän kokemusten pohjalta, voidaan jo todeta, että ensi syksynä Levillä jatketaan näitä teemaviikonloppuja. Esimerkiksi perinteinen Ruskamaraton juostaan 4.9.2021 ja Taiteiden Yö & Street Kirppis ovat 10. – 11.9.2021, kertoo Satu Pesonen.


Syyskausi on saanut monen suomalaisvierailijan kokeilemaan myös Levin uniikkeja palveluita, kuten lasi-igluissa yöpymistä, ohjattuja ratsastusretkiä tunturissa sekä melonta- ja lauttaretkiä.

Seuraavaksi Levillä valmistaudutaan ensi viikonloppuna pidettävään Sauna Festiin, jossa 6 erilaista saunaa lämpiää ympäri tunturia sekä Astetta Levimpään Hiihtokauden avaukseen, kun kesä ja talvi kytkeytyvät upeasti yhteen lokakuun alussa Levillä. Lumettoman ajan aktiviteettien ollessa edelleen käynnissä, aukeavat myös talviaktiviteetit. Levin Eturinne avataan lasketteluun ja Levin Ensilumenlatu maastohiihtoon 2.10.2020 klo 09.30. Lisätietoa kauden avauksesta täältä


Lisätiedot SaunaFestistä

 

Varaa Majoitus Leviltä