Ajankohtaista

Levin laskettelurinteet suljetaan ja Visit Leviltä majoituksen varanneille palautetaan rahat

Levin laskettelurinteet suljetaan 22.3.2020 työntekijöiden ja asiakkaiden suojelemiseksi koronavirustartunnalta ja viruksen leviämisen estämiseksi. Hissilippujen myynti ja vuokraamotoiminta päättyvät jo 22.3.2020 klo 19.

Päivitetty 23.3. klo 10.50.

Hyvät matkailijat ja asukkaat, Levin laskettelurinteet on päätetty sulkea jo tänään 22.3.2020. Lapin rinnekeskukset tekivät päätöksen yhdessä tuumin.

Keskukset ilmoittivat toimivansa näin, koska ilmoitus sulkea ja vähentää asiakasmääriä hallitusti olisi voinut toimia päinvastoin kuin oli tarkoitus ja aiheuttaa ryntäyksen rinteisiin viimeisinä mahdollisina laskettelupäivinä.

Me kaikki haluamme turvata ennen kaikkea terveyden.

Poikkeustila iskee ankarasti, mutta me selviämme tästä, kun toimimme yhdessä vastuullisesti. Kokoontumisrajoitusten noudattaminen, käsien pesu ja muu hygienia on tärkeää. Pidetään yhdessä itsemme ja toisemme terveinä ja vältetään lähikontakteja. Kiitos ymmärryksestä ja vastuullisuudesta.

Tiedote 20.3.2020

- Toimimme vastuullisesti ja teemme sen minkä voimme suojellaksemme ihmisiä, mikä on meille ensisijainen asia. Haluamme mahdollisimman kokonaisvaltaisesti edistää ihmisten hyvinvointia ja turvallisuutta, korona tarttuu erittäin helposti ja on vaarallinen riskiryhmille, toteaa Visit Levin vt toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Levillä on ollut kaksi henkilöä joilla on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Sosiaalisten kontaktien ja kokoontumisten rajoittamisella on suuri merkitys. Toiveena on, että jokainen noudattaa ohjeita ja siten huomioi toisten ihmisten turvallisuuden. Jokaisen tulisi ottaa ohjeet tosissaan.

- Meillä on kova huoli täällä ensimmäisten koronavirustartuntojen johdosta. Vaikka ne eivät johtaisi laajempiin tartuntoihin, ne ovat jokaiselle vakava varoitus. Rajoituksia tulee noudattaa, käsiä on pestävä ja toisiin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin etäisyys, Visit Levin vt toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari sanoo.

Levillä kuten muuallakin Suomessa on kielletty kaikkien yli 10 henkilön kokoontumiset. Ravintolassa, kahviloissa, liikenneasemilla, keilahalleissa, hotelleissa ja kylpylöissä käynnit eivät ole julkisia kokoontumisia eivätkä laskettelu hiihtokeskuksissa tai erilaiset ohjelmapalvelut. Latuja huolletaan toistaiseksi.

- Levi Ski Resort on päätynyt sulkemaan laskettelukeskuksen ja myös muita palveluja ja ravintoloita suljetaan, jotta teemme parhaamme koronaviruksen leviämisen estämiseksi, sanoo Kivisaari.
Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Levi Ski Resort sulkeutuu tämän laskettelukauden osalta 22.3.2020 klo 19. Lue lisää Levi Ski Resortin toiminnasta täällä.

Ennakkoon ostettujen päivä-tai viikkohissilippujen, hiihtokoulun tai välinevuokrien summille voi hakea palautusta lähettämällä sähköpostitse kuitin ja tilinumeron osoitteeseen sales.ski@levi.fi. Levi Ski Resort on yhteydessä pikimmiten. Myös vuokravälineet toivotaan palautettavan Zero Pointille pikaisesti.

Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Markku Broas toteaa (Lapin Kansa 20.3.2020), että altistuneiden määrittelyperusteet ovat samanlaiset Lapissa kuin Suomen ensimmäisten uuden koronavirustartuntojen kohdalla. Altistuksen rajana pidetään muun muassa 15 minuutin oleskelua samassa tilassa, eikä ehto täyty sen enempää hiihtohississä, rinteessä kuin ladullakaan, hän sanoo.

Matkan voi peruuttaa ja rahat saa takaisin

Matkan Leville voi nyt peruuttaa. Visit Levin kautta majoituksen varanneille palautetaan rahat vähennettynä 35 euron peruutuskuluilla ja palvelumaksulla kotisivuiltamme löytyvän ohjeen mukaisesti.

Majoitusten siirto myöhempään ajankohtaan on myös mahdollinen, mikäli tämä lomahuoneiston omistajalle sopii. Käsittelemme siirrot tapauskohtaisesti.

Palautus-ja siirtopyynnöt sähköpostitse osoitteeseen levi@visitlevi.fi

Muutokset vallitsevan koronatilanteen edetessä saattavat vaihtua nopeastikin. Visit Levi päivittää ohjeita ja pyrkii jakamaan tietoa mahdollisimman ajantasaisesti siitä.

LISÄTIETOJA:
Visit Levi, vt toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari, puh. 040 198 3958, yt@levi.fi