Ajankohtaista

Nyt on aika nauttia. Koe Levin kesä.

Tervetuloa Levin kesään! Levi on monipuolisia aktiviteetteja, hyviä palveluita ja erityyppistä majoitusta tarjoava kylä keskellä uskomatonta Tunturi-Lapin luontoa. Leviltä löytyy tekemistä ja luonnon rauhaa, matkustat sitten yksin, yhdessä tai perheen kanssa.

4.5.2021

Kotimaan mökkimatkailu on nostanut suosiotaan Suomessa ja Levi toivottaa tänäkin kesänä tervetulleeksi kaikki kokemaan Lapin upean yöttömän yön sen upean luonnon lisäksi! Levillä nautit mökkeilyistä vaivattomasti ja juuri niillä mukavuuksilla, jotka tekevät sinun lomastasi onnistuneen. Leviltä löytyvät puitteet rentoon yhdessä oleiluun, eikä tekeminen lopu aktiivilomailijaltakaan. Leviltä löytyy majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun: erilaisia ja -tasoisia lomahuoneistoja 1-5 tähteen, hotelleista lasikattoisiin majoituksiin, sekä myös uusia glamping-majoitusvaihtoehtoja.

Leviltä löytyvät myös monipuoliset retkeily- ja aktiviteettimahdollisuudet ympäri vuoden, unohtamatta lähistöllä sijaitsevaa Pallas- Yllästunturin kansallispuistoa. Täällä nautit maailman puhtaimmasta ilmasta sekä ainutlaatuisesta luonnosta. Päiväpatikoinnin ja vaeltamisen lisäksi Levillä ja kansallispuistossa voit harrastaa maastopyöräilyä niille merkityillä reiteillä. Hieman pidempiä maastopyöräilylenkkejä kaipaavat voivat käydä polkaisemassa suositun Ylläs-Levi maastopyöräreitin (50 km) tai vaikka Pahakurun reitin (noin 22 km) Raattaman kylässä. Hyvien maastopyöräilyreittien lisäksi Levi tarjoaa loistavat puitteet alamäki- tai enduropyöräilijöille. Levitunturiin Levi Bike Parkkiin on rakennettu alamäki-/hissipyöräilyä varten 13 eripituista ja -tasoista reittiä, joista pisin Village Trail (noin 4,2 km) valmistui kesällä 2020. Village trail on kaiken tasoisille sopiva reitti, jonka varrelta avautuvat mitä upeimmat tunturimaisemat. Reitille tullaan rakentamaan jatkoa kesällä 2021, kun valmistuu uusi Levi trail, jota pitkin pyöräilijä pääsee laskemaan Levitunturin huipulta aina Levin keskustaan saakka.  

Kesäkausi aloitetaan virallisesti kesäkuun puolen välin tienoilla, mutta kesätekemistä löytyy heti lumien sulettua. Pyörävuokraamot palvelevat toukokuussa ja lisää palveluita avautuu kesän edetessä. Toukokuun lopulla avautuvat Levin seikkailupuisto ja Activity Parkin aktiviteetit: liikenne- ja leikkipuisto, minigolf (18-reikäinen rata), tennis-/pickleballkenttiä, pumptrack-rata, skatepark, North Trampoline Park. Gondoli2000-hissi avataan 11.6., Frisbee-golf radat, Levikeskuksen Express-hissi ja kesäkelkkarata aukeavat 19.6. Levi Bike Parkin ensimmäiset reitit avautuvat 24.6.2021.

Elämyskylä Tonttula ja sen kahvila avautuvat kesäkuussa 11.6. ja palvelevat kuvankauniissa Könkään kylässä Ounasjoen rannalla. Näkemistä ja kokemista löytyy niin perheen pienimmille, kuin aktiivisille ja luonnonrauhasta nauttiville aikuisillekin. Tonttula on myös helppo pyöräretkikohde noin 8 km matkan päässä Leviltä.

Muita pistäytymis- ja kulttuurikohteita löytyy Kittilästä ja sen lähialueilta useita: Levillä saamelaisten kulttuurista, historiasta ja mytologiasta kertova näyttely Samiland (avoinna 11.6. alkaen), taiteilija, professori Reidar Särestöniemen (1925–1981) taidetta ja hänen asuin- ja työympäristöään esittelevä Särestöniemi-museo Kaukosessa, taiteilija Kalervo Palsan (1947-1987) kotimökki ja ateljee Palsa-museo Kittilässä ja taiteilija Einari Junttilan taidemuseo Kittilässä, Kittilän kotiseutumuseo, sekä Alakylässä olevan Vene-Aapon venehuone, joka kertoo veneseppä Johan Abram Jääskön ja hänen jälkeläistensä elämästä 1800-luvun lopun Kittilän Alakylässä.

Immeljärven rannassa sijaitseva Levin uimaranta & Saunabaari aukaisee ovensa 4.6. alkaen. Immeljärven pohjoispäässä sijaitsevalla rannalla voit nauttia kesäpäivistä niin yksin, kuin ystävienkin kanssa kera virvokkeiden ja virkistäytyä immeljärvessä uimassa. Jos rantalöhöily ei ole sinun juttusi ja kaipaat vaihtelua, voit vuokrata saunabaarilta myös sup-lautoja tai veneen käyttöösi. Lisäksi saunabaarilla valmistetaan joka perjantai perinteiseen tapaan rosvopaisti.  


Suomen pohjoisin 18-reikäinen yli 93 ha golfkenttä palvelee golffareita kesäisin ympäri vuorokauden! Kenttä sijoittuu Levitunturin ja Ounasjoen maastoon luonnonkauniille alueelle, jolla voit törmätä esimerkiksi poroihin, aamukävelyllä oleviin hirviin, palloja varastelevaan kettuun tai vaikkapa hiiripöllön poikasiin. Levillä golfaaminen on rentoa ja sopii kaiken tasoisille golffaajille. Kenttä on suunniteltu niin, että vaihtelevuutta ja haastetta löytyy kokeneemmallekin pelaajalle.

Lisää tekemistä ja ohjattuja aktiviteetteja on varattavissa kesän jokaiselle päivälle! Voit valita rauhallisen riippumattorentoutuksen tai vauhdikkaan koskenlaskun, tai lähteä vaikka melomaan, ratsastamaan, huskytilavierailulle, kalastus- ja pyöräilyretkille sekä paljon muuta! Nauti Tunturi-Lapin keskiyön auringosta ja valon leikistä eri vuorokaudenaikoina ja tunturista avautuvista upeista maisemista. Tutustu Levin aktiviteetteihin tästä.

Lisää reitti- ja aktiviteettivinkkejä, sekä alueen ilmais- ja myytäviä karttoja löydät Levin matkailuneuvonnasta. Matkailuneuvonta palvelee kesällä maanantaista lauantaihin klo 9.00 - 17.00, kävelytien varrella osoitteessa Torikuja 5.

Katso Levin alueen palveluiden aukioloajat tästä


Varaa MajoitusTervetuloa kokemaan Levin kesä!