Ajankohtaista

Riitta-Liisa Roponen ja Levi ovat solmineet kahden vuoden kumppanuussopimuksen

Levi on solminut kahden vuoden kumppanuussopimuksen vapaan hiihtotavan taitajan, maailmanmestari Riitta-Liisa Roposen kanssa. Ajatus yhteistyöhön lähti, koska Levi on Suomessa Riitta-Liisan suosikki paikka harjoitella. Tänään perjantaina, 2.10.2020, avautuvan Levin ensilumen ladun tulee korkkaamaan viisinkertainen olympiakävijä ja MM-mitalisti Riitta-Liisa Roponen.

Riitta-Liisa on harjoitellut Levillä paljon kesän aikana. Hyvät oheisharjoittelumahdollisuudet, kuten valaistut jalkakäytävät iltalenkkejä varten, tasokkaat kuntosalit sekä nyt avattava ensilumenlatu ja sen profiili auttavat Roposta valmistaumaan tulevan talven mahdollisiin hiihtokilpailuihin.
- Olen erittäin innoissani syvemmästä yhteistyöstä Levin matkailukeskuksen kanssa ja haluan omalta osaltani olla kehittämässä Leviä ja Levin tunnettavuutta myös loistavana maastohiihtokeskuksena. Harjoittelen Levillä vuosittain jopa 6-10 viikkoa. Levi tunnetaan erittäin hyvänä talvi hiihtokohteena ja matkailukeskuksena, mutta minulle Levi on paljon muutakin. Kesäisin ja syksyisin vietän viikkoja Levillä loistavissa kesäharjoittelu olosuhteissa. Aloitan aina myös ensilumen harjoitteluni Levillä koska latuprofiili on ensilumenharjoitteluun todella hyvä ja monipuolinen, kertoo Riitta-Liisa Roponen.

Riitta-Liisa Roponen on Levin näkökulmasta loistava lähettiläs. Hänen positiivinen asenteensa sekä aito halu tuoda Leviä esille ovat olleet avainasemassa kumppanuussopimusta tehdessä. Koko alueen kevään suurin tapahtuma Ylläs-Levi maratonhiihto houkuttelee joka kevät yli tuhat harrastajaa haastamaan itseään Lapin kevät hangille. Tähän tapahtumaan Roponen toimii myös hyvänä esimerkkinä sekä inspiraation lähteenä.
- Olemme erittäin iloisia syntyneestä sopimuksesta Riitta-Liisan kanssa. Se palaute minkä olemme häneltä saaneet alueena, tukee meidän omaa tekemistä sekä näkemystä alueen hyvien palveluiden osalta myös maastohiihtäjän näkökulmasta, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Riitta-Liisa tulee harjoittelemaan Levillä ja toivon mukaan myös miehensä hiihtovalmentaja Toni Roponen tullaan näkemään Levillä. Riitta-Liisa tulee näkymään monin tavoin myös Levin sosiaalisessa mediassa sekä tuomaan omilla kanavillaan esille harjoitteluaan Levillä.

Riitta-Liisa Roposen lisäksi Levillä on jo ennestään kumppanuussopimus entisen alppihiihtäjän Tanja Poutiaisen kanssa. Poutiainen viihtyy perheensä kanssa omalla mökillään Levillä ympäri vuoden. Poutiainen voitti ensimmäisen Levillä vuonna 2004 järjestetyn pujottelun maailmancupin ja tuo voitto oli samalla myös hänen uransa ensimmäinen.