Ajankohtaista

World Cup Levi ja Aurora Event yleisötiedote

AUDI FIS ALPINE SKI WORLD CUP LEVI 19.-21.11.2021 JA AURORA EVENT 19.11.2021

 

FISin toiveiden mukaisesti tänä vuonna lasketaan jälleen kaksi naisten kilpailua lauantaina 20.11. ja sunnuntaina 21.11.2021. Kisoihin saapuu joukkueiden myötä lähes 240 henkilöä, joista urheilijoita on 85 ja loput ovat mm. valmennus- ja huoltohenkilökuntaa 23 eri maasta.

TV yhtiöitä saapuu kuudesta eri maasta lähettämään kisoja ympäri maailmaa.

Tänä vuonna Levin maailmancupin rinnalle on rakennettu yhdessä Ylen kanssa Aurora – tulevaisuus tapahtuma tunturissa. Aurora on uusi vuosittainen huipputapaaminen, joka kokoaa merkittäviä ja kiinnostavia puhujia pohtimaan tulevaisuuden isoja kysymyksiä.  Ensimmäisen vuoden teema on tasa-arvo.  Aurora on “puhefestivaali”. Se koostuu keskusteluista ja kohtaamisista, ja huipentuu pääpuhujan puheenvuoroon tunturilla, ulkona avoimen taivaan alla. Ensimmäisen vuoden pääpuhuja on NASAn astronautti Karen Nyberg. Ulkona tapahtuma puheenvuoro on kaikille avoin ja veloitukseton. Päivällä tapahtuvia keskustela pääsee seuraamaan lounaslipun hinnalla. Lisätietoja ja lipunmyynti: auroraevent.com

Keskustelut lähetetään Ylen kanavilla ja Areenassa.

VIIKONLOPUN OHJELMA

Perjantai 19.11.2021

11.30 – 16.45                            Aurora – tulevaisuustapahtuma tunturissa, Levi Summit
14.30                                            Lasten alppikisa eturinteillä
17.00 – 17.45                             Astronautti Karen Nyberg, avoin yleisöluento lumilavalla Express-hissin yläasemalla
17.45 – 18.00                             Maailmancupin avajaiset ja lasten kisan palkintojenjako lumilavalla Express-hissin yläasemalla.

Express-hissillä kulkeminen on maksutonta Aurora-tapahtumaan ja maailmancupin avajaisiin.

Lauantai 20.11.2021

09.45 – 16.30                            Yleisökuljetukset non-stop (katso erillinen aikataulu alla)
10.00                                             Kisa-alue ja Lapland Avenue aukeavat
11.30                                             Naisten pujottelu, 1. kierros
14.30                                             Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen.

Sunnuntai 21.11.2021

9.45 – 16.30                                Yleisökuljetukset non-stop (katso erillinen aikataulu alla)
11.30                                             Naisten pujottelu, 1. kierros
14.30                                             Naisten pujottelu, 2. kierros. Palkintojen jako heti kilpailun jälkeen

LIPUNMYYNTI

Molempien tapahtumien pääsylippuja ja pysäköintilippuja myydään ennakkoon lippu.fi -verkkokaupassa. Lisätietoja:
www.worldcuplevi.com/liput
www.auroraevent.fi/signup

Ostathan lippusi ajoissa!

Pääsylippujen hinnat:

PERJANTAI 19.11.                   

Aurora-lipun hinta 30€ + lippu.fi palvelumaksut. Lippu sisältää lounaan ja kahvin sekä meno-paluumatkan tapahtumaan Express-näköalahissillä.

LAUANTAI 20.11.

Aluelippu 28 €
Lasten lippu (7–12 -vuotta) 6 €
Alle 7-vuotiaat veloituksetta
Pääkatsomolippu 48,50 €
Pysäköintilippu 11 €

SUNNUNTAI 21.11.

Aluelippu 28 €
Lasten lippu (7 –12-vuotta) 6 €
Alle 7-vuotiaat veloituksetta
Pääkatsomolippu 48,50 €
Pysäköintilippu 11 €

VIIKONLOPPU 20-21.11.

Aluelippu 38 €
Lasten lippu (7 –12-vuotta) 11 €
Alle 7-vuotiaat veloituksetta
Pääkatsomolippu 64,50 €
Parttio-passi (sisältää kisapipon ja pääsyn pääkatsomoon) 76,50 €
Pysäköintilippu 17,50 €

Liput ostetaan lippu.fi sivulta. Maailmancup lippujen hinnat sisältävät lippu.fi palvelupalkkion ja niihin lisätään toimitusmaksu, riippuen toimitustavasta. 

Aluelipulla pääset tapahtuma-alueelle ja kisan seuraaminen on mahdollista rinteen vierestä.

Pääkatsomolipulla ja Parttio-passilla pääset tapahtuma-alueen ja rinteen reunan lisäksi maalialueella sijaitsevaan kisakatsomoon, jossa on numeroimaton seisoma-/istumapaikka.

Alueelta ei voi poistua ja palata myöhemmin alueelle, vaan lipulla pääsee ainoastaan kerran sisään. Alueella on ruokamyyntipisteitä ja lämmin lounas- ja kahvilaravintola.

Osta lippusi ennakkoon nettikaupasta. Ovella on rajoitettu määrä lippuja tapahtumapäivinä.

KIELLETYT TAVARAT SEKÄ LEMMIKKIELÄIMET

Seuraavat tavarat ja aineet ovat kiellettyjä tapahtuma-alueella:

  • Päihteet tai muut huumaavat aineet
  • Terä ja ampuma-aseet
  • Räjähteet, raketit tai muu syttyvä / räjähtävä materiaali
  • Lemmikkieläimet

LIIKENNEJÄRJESTELYT

Levin maailmancup aiheuttaa alueella tavallisesta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Levi Black-alueella tämä tarkoittaa nopeusrajoituksien muutoksia sekä pysäköinnin rajoittamista.

Liikenne tulee ruuhkautumaan tapahtuman aikoihin, joten liikkeellä kannattaa olla ajoissa!

PYSÄKÖINTI

Levi Black -kilpailualueella on maksullinen parkkipaikka yleisölle 11 € / ajoneuvo / päivä. Opasteet ohjaavat! Levi Black -alueen parkkipaikan kapasiteetti on rajallinen. Ilmaiset non-stop yleisöbussit kuljettavat kätevästi kisa-alueelle.

Kilpailijoille, medialle ja organisaatiolle on järjestetty pysäköinti Levi Black alueella. Kulku tapahtuu ns. Levi Black pääliittymästä vain erillisellä kulkuluvalla. Myös yleisölle järjestetty bussikuljetus sekä taksit käyttävät pääliittymää.

Parkkialueet on merkattu selvästi kylteillä ja opasteilla aidattu tarpeen mukaan. Liikennettä sisäänajoa sekä pysäköintiä ohjaavat tähän erikseen koulutetut henkilöt.

YLEISÖKULJETUKSET

Levin keskustasta on järjestetty yleisölle ilmainen non-stop kuljetus Levi Black -kilpailualueelle ja sieltä takaisin. Kuljetusten aikataulu on seuraava:

La 20.11. klo 09.45 – 16.30
Su 21.11. klo 09.45 – 16.30

Yleisökuljetusten reitti: Hotelli Sirkantähti / Break Sokos Hotelli Levinraitilla -  Hotelli Hullu Poro Rakkavaarantiellä -  Hissitien bussipysäkki Kotipizza - Levi Black / kisa-alue. Klo 15 alkaen paluukuljetukset Levi Hotel Span pihaan.

Bussit kulkevat non-stoppina noin 10 minuutin välein. Bussikuljetus on maksuton.  

Muut kuljetukset

Ski bussi kulkee kahta eri reittiä 20. - 21.11.2021 klo 9.00 – 19.00 puolen tunnin välein.

R1 = Zero Point - Rakkavaara - Koillisrinne - Zero Point
R2 = Zero Point – Levinraitti – South Point – West Point – Gondoli – Zero Point

Taksit on ohjeistettu jättämään ja noutamaan asiakkaat Levi Blackin yleisöbussien kääntöpaikkaa hyväksikäyttäen.

Kuljetuksissa suosittelemme maskin käyttöä.

LEVI BLACK TAPAHTUMA-ALUE

Yleisölle on varattu katsomorakenne suoraan maalia vastapäätä. Katsomoon oikeuttavat VIP-liput, pääkatsomoliput ja Parttio-passi. Lisäksi alhaalta katsottuna oikealla puolella on hyviä katselupaikkoja. Yleisöllä on mahdollisuus myös katsoa tapahtumia aivan rinteen reunalta myös ns. jyrkän osuuden tietämillä. Kisoihin on tuotu myös kaksi ns. jättiscreeniä, jotka sijoitellaan molemmille puolille Levi Black - rinnettä. Yleisöä palvelee Metsäbaari pääkatsomon välittömässä läheisyydessä.

TOKKA VIP -vieraille on varattu oma teltta ja terassi Home of Quatro -kyltin läheisyyteen. Tänne pääsyyn vaaditaan erillinen VIP-lippu.

Katsomoalueiden ja gondolirakennuksen välisellä alueella kulkee ns. Lapland Avenue, jossa Levin ja Lapin yrittäjät tarjoavat palveluitaan ja esittelevät toimintaansa. Alueella on tarjolla myös kahvilatuotteita.

Alueella myydään myös virallisia Levi World Cup -kisatuotteita. Lisätietoja Levi Shopista numerosta 0207 960 205.

Tapahtuma-alueelle on sijoitettu yleisiä wc-tiloja sekä sisäänkäynnin läheisyyteen, että Home of Quatro -kyltin läheisyyteen. Inva WC:t sijaitsevat gondolirakennuksen alakerrassa, samoin lastenhoitohuone. Ensiaputilat ovat niin ikään gondolirakennuksessa, alimmassa kerroksessa.  Alueella päivystää SPR.

SOSIAALINEN MEDIA

Levin maailmancup panostaa viestinnässä erityisesti sosiaaliseen mediaan. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista @worldcuplevi. Olemme iloisia, jos käytät seuraavia tunnisteita jakaessasi kuvia tapahtumista: #worldcuplevi #welcometowinter #levilapland

LAPSET JA PERHEET

Lastenhoitohuone löytyy gondolirakennuksesta. Lapsille on tarjolla erilaista tekemistä kuten lumisählyä ja kullanhuuhdontaa. Kaikille Lapin alueen alakoululaisille on jaettu Agnico Eaglen toimesta ilmaiset pääsyliput.

TELEVISIOINTI YLE TV2

Ylen Urheilustudion olympiakausi starttaa Leviltä! Yle tekee koko viikonlopun Urheilustudion suoraa lähetystä Lapland Avenuelta. Tule tapaamaan Kallea ja muuta Urheilustudion väkeä studiolle.  TV2 televisioi suorana lähetyksenä Levin alppihiihdon maailmancupin kilpailutapahtumat. Lähetykset suoraan Leviltä lauantaina klo 11.15 – 19.00 ja sunnuntaina klo 10.00 – 19.00.

MAAILMANCUPISTA AIHEUTUVAT MUUTOKSET

Rinteet

Levi Black -alueelle ei pääse 20.-21.11.2021 ilman pääsylippua tai akkreditointia. Kilpailurinne G2 on suljettu yleiseltä käytöltä ennen kisoja sekä toistaiseksi kilpailuiden jälkeen. Rinteet G1 ja G3 johtavat kisa-alueelle. Kisa-alueelle saavuttaessa pitää olla etukäteen ostettu pääsylippu. Kisa-alueelta ei pääse eteenpäin Gondoli2000 – hissillä koska se on varattu ainoastaan kilpailijoiden käyttöön.

Gondolirakennus

Gondoliravintola on avoinna yleisölle klo 10.00 – 16.00. Ravintolassa on tarjolla buffet-lounas sekä laaja valikoima kahvilatuotteita, olutta ja muita juomia. Gondolirakennuksen alakerta on varattu median käyttöön. Löytötavarat toimitetaan Gondoliravintolaan.

TERVEYSTURVALLISUUS

Lapin sairaanhoitopiirissä on voimassa maskisuositus sisätiloissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista sekä julkisissa liikennevälineissä. Huolehditaan edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä pidetään huoli, että liikumme muiden ihmisten seurassa ja julkisilla paikoilla ainoastaan terveenä.

Oireiset potilaat (koronaan sopivat oireet) pyydetään ottamaan yhteyttä kunnan terveyskeskuksen päivystysnumeroon 0400 356 498. Kisojen aikana Levin testauspisteenä toimii Pihlajalinna.

ALUEKARTTA

 

YHTEYSTIEDOT

 

Pääsihteeri Iiro Kaukoniemi | 040 051 9422 |iiro.kaukoniemi@skisport.fi
Tapahtumajohtaja Satu Pesonen |040 820 9419 |satu.pesonen@levi.fi
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Palosaari | 0400 690 770 |jouni.palosaari@levi.fi
Turvallisuuspäällikkö Heikki Saarensalmi| 044 553 78 26 | heikki.saarensalmi@levi.fi
Kilpailutoimisto Natalia Lahtela | 0400 818 484 |natalia.lahtela@skisport.fi