Ajankohtaista

Ylen uusi tulevaisuustapahtuma Aurora on marraskuussa Levillä. Ensimmäisen tapahtuman teemana tasa-arvo

Pohjoiseen ja Leville saapuva uusi tapahtuma Aurora kokoaa kiinnostavia puhujia pohtimaan tulevaisuuden isoja kysymyksiä. Ensimmäinen Aurora järjestetään Levillä 19. marraskuuta ja teemana on sukupuolten tasa-arvo.

Aurora koostuu keskusteluista ja kohtaamisista, ja huipentuu pääpuhujan puheenvuoroon tunturissa, ulkona avoimen taivaan alla Levin Eturinteen päällä. Aurora on yhteistyöhanke, jossa Yleisradio vastaa sisällöstä ja Visit Levi tapahtuman järjestämisestä. Ensimmäisen vuoden pääpuhuja on NASAn astronautti Karen Nyberg.

Karen Nybergin lisäksi tapahtuman vahvistettuja puhujia ovat muun muassa Sophia the Robot, teknologiayhtiö TietoEVRYn johtaja Satu Kiiskinen, tekoälytutkimuksen eritysiasiantuntija Anna-Mari Rusanen, jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen ja toimittaja Zahra Karimy. Samana viikonloppuna lasketaan Levillä alppihiihdon naisten pujottelun maailmancupin ensimmäinen osakilpailu.

- On hienoa, että pääsemme Yle Tapahtumissa luomaan uuden yhteiskunnallisen keskustelufoorumin. Haluamme tehdä tapahtuman, jossa on tilaa ajatella ja oivaltaa uutta. Pohjoinen on mainio paikka keskustelulle, koska tunturin laella luonnon ympäröimänä on tilaa pysähtyä ajattelemaan ja korkealtahan näkee kauemmaksi. Meille Yle Tapahtumissa on tärkeää luoda tapahtumia myös ruuhkasuomen ulkopuolelle. Lisäksi samana viikonloppuna Levillä käynnistyy toden teolla alppihiihdon maailmancup, jonka Yle myös televisioi, niin palaset loksahtivat kohdilleen, kertoo Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

- Upeaa tarjota näyttämö tapahtumalle, jossa keskustellaan globaalisti merkittävistä asioista. Olen todella iloinen, että Yle valitsi Levin tapahtumapaikaksi ja tämä on hyvä osoitus pitkäaikaisesta yhteistyöstä mitä olemme tehneet alppihiihdon maailmancupin osalta. Auroran tämän vuoden teema, sukupuolten tasa-arvo, sopii hyvin alppihiihtoon, sillä se on yksi tasa-arvoisimmista urheilulajeista, kun katsotaan esimerkiksi palkintoja- ja kumppanirahoja naisten ja miesten välillä. Tämä tulee olemaan todellinen superviikonloppu, sanoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen.

Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä, ja kaikkia Auroran keskusteluja voi myös seurata suorana Yle Areenasta. Tapahtuman ohjelmasta kerrotaan tarkemmin Auroran verkkosivuilla.

www.auroraevent.fi

Teksti: Visit Levi
Kuvat: Astronautin kuvalähde: Karen Nyberg

Lisätiedot:

Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala, asta.kujala@yle.fi 
Tuottaja Hannele Valkeeniemi, hannele.valkeeniemi@yle.fi 
Visit Levi toimitusjohtaja Satu Pesonen, satu.pesonen@visitlevi.fi 

Majoitusvaraukset Leville