Levidays

Kilpahiihtäjän harjoittelua Levillä kaamosaikaan

Maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen kertoo treenileiristään Levin kauniissa maisemissa kaamoksen keskellä.

"Kaamos eli polaariyö on vuotuinen ajanjakso, jonka aikana aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle. Ilmiö esiintyy maapallon napapiireillä ja niitä korkeammilla leveysasteilla."

Näin sanoo Wikipedia ja saa kaamoksen kuulostamaan synkältä jaksolta. Ensimmäinen kertani kaamoksen aikaan Lapissa treenaamassa on kuitenkin ollut mainio kokemus. Yleensä tähän aikaan vuodesta olen ollut Keski-Euroopan valoisuudessa kilpailumatkalla. Mutta koska tänä vuonna mikään pidemmän tähtäimen suunnitelma ei ole toteutunut, tarjoutui mahdollisuus tulla tänne Leville harjoittelemaan ja rauhoittumaan joulun alla.

Alkukauden kisat kulkivat mallikkaasti ja oli kiva huomata, että harjoituskauden aikana tehty työ tuottaa tulosta. Tämä viikko Levillä on sisältänyt paljon määräharjoittelua ja vielä enemmän mielen rentoutumista ja nauttimista upeista laduista, luonnosta ja maisemista.

Marraskuun alussa avattiin Levin joulutori. Torilta voit löytää upeita käsitöitä, nauttia avotulella kahvia ja virittäytyä aitoon joulutunnelmaan! Joulutorilla vieraili Lucian päivänä myös upea islanninhevoskulkue. Kerta kaikkiaan ihana tunnelma! Joulutori on auki vielä tammikuun 9. päivään asti, joten jos olet tulossa Leville vielä loppuvuodesta, niin suosittelen vierailemaan!

Kaiken kaikkiaan viikko kaamoksessa on ollut nautintoa. Luonto on todella kaunis ja taivaalla roihuavat revontulet ovat aitoa Lapin lumoa. Vietimme yhden yön jopa revontulien alla majoittuen. Vaikka treenasin kovaa, lähden täältä energisempänä kuin tulin. Vielä on edessä viimeiset jouluvalmistelut kotona ja sitten rauhoitun joulun viettoon perheen kanssa, hyvin syöden ja ulkoillen.

Oikein hyvää joulun odotusta <3

Riitta-Liisa Roponen