Levidays

Laskijan paratiisi

Kokeneiden laskijoiden suosimat länsirinteet avautuvat uudessa asussa.

LEVILTÄ LÖYTYY täydellisiä rinteitä jokaiselle viikonpäivälle. Länsirinteet eli 10- ­ja 11­-rinteet ovat profiililtaan vauhdikkaita ja sopivat erityisesti kokeneille laskijoille. Rinteiden profiilit ja muodot pysyvät enti­sellään mutta niiden teknisiä ominaisuuksia parannellaan syksyn mittaan. Lokakuussa länsirinteiden juureen alkaa muodostua ko­konaan uusi rinnekeskus, West Point. Ensi vaiheessa rinteeseen tulee uusi tuolihissi.

AMMATTILAISEN VINKKI

- LEVILLÄ PANOSTETAAN alppihiihdon tulevaisuuteen eli lapsiin ja nuoriin. 1000 hengen talousalueella seurassamme on 12 kilpailijaa, 24 aloittelijaa ja 10 free ski ­-laskijaa. Se on hyvä määrä. Harjoittelemme usein kymppirinteellä, koska sillä on hyvä laskuprofiili. Korkeusero on 136 metriä ja siellä pystyy harjoittelemaan alppihiihdon eri osa-­alueita. Kun laitan itse vapaa­-ajallani leveät sukset jalkaan ja lähden laskemaan pehmeille lumille aurinkoon, pieni poika sisälläni herää. Tätä elämäntyyliä en vaihtaisi mihinkään!

Levi Ski Clubin vastuuvalmentaja Mika Kemppinen.

Levi West numeroina

  • 4000m2 nelikökilometriä Levi Wes- hissin ala-asemalle kaavoiteutun kylän koko. Kylään tulee majoituspaikkoja, ravintoloita sekä liiketiloja.
  • 250 vuodepaikkaa täydellisessä rinnemajoituksessa, jossa aamupalaa syödessäsi näet rinteille.
  • 20m matka majoituskeskuksesta rinteille ja hisseille.
  • 6 ihmistä mahtuu kerrallaa upouuteen tuolihissiin, jossa on lämmitetyt, muotoillut ja ekstra-turvapuomilla varustetut istuimet. Uusi hissi on tuulivarma ja siinä on heilahduksenvarmennin.
  • 30m€ hankkeen kokonaisinvestointi.
  • 10 & 11 uudistuvien rinteiden numerot: Rinteitä levennetään ja niihin asennetaan lumetusjärjestelmät ja led-valaistus. Rinteet palvelevat tulevaisuudessa erityisen hyvin suurpujotteluharrastajia.

Artikkeli on julkaistu alunperin Levidays-lehden vuoden 2019-2020 numerossa.