Levidays

Levi Hotel Spa ja Design Hotel Levi ovat saaneet Green Key-ympäristösertifikaatin

Puhdas Lapin luonto on meille elinehto

”Olemme matkailuyritys Suomen Lapissa, keskellä erikoislaatuista ja herkkää luontoa. Perusedellytys toiminnallemme on luonnon ja ilman puhtaus. Haluamme toimia luontoa suojellen, vähentäen toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja edistäen kestävän kehityksen periaatteita kaikessa toiminnassamme, ” toteaa toimitusjohtaja Sanna Leinonen. ”Kansainvälinen Green Key-ohjelma on antanut meille konkreettisen työvälineen siihen, miten pitkällä aikavälillä voimme lisätä toimintamme ympäristövastuullisuutta.   Haluamme  kasvattaa henkilöstömme ja asiakkaidemme ympäristötietoisuutta. Tulemme lisäämään jatkossakin energian- ja vedenkäytön tehostamista, lajittelua ja kierrätystä sekä laajennamme entisestään lähi- ja luomuruokavalikoimaa. ”
Sertifiointi pitää  sisällään hotellien lisäksi kaikki yleiset tilat sekä ravintola Ahkun ja kylpylän.

”Etenkin vedenkäytön tehostamisessa on ollut paljon teknisiä työvaiheita. Kahdessa hotellissamme on yhteensä 264 huonetta, ravintola- ja kokoustiloja sekä kylpylä. Kaikkien hanojen ja suihkujen vedenvirtaamien tarkistaminen hyväksyttyyn kuntoon on vaatinut työtunteja. Mutta nyt voimme ylpeästi todeta, että tämä ponnistus on tuottanut tulosta. Konkreettista parannusta jätteenlajitteluun toi myös uusi hotellipihan jätteenlajittelupiste, jota ovat tervetulleita käyttämään myös yrityksemme tiloissa toimivat muut yritykset,” toteaa ympäristö- ja kiinteistöpäällikkö Juho Kalliainen.”

Kansainvälinen Green Key-sertifikaatti saavutetaan, kun hotelli täyttää kaikki yli 60 pakollista kriteeriä ja raportoi hakemuksessaan ympäristötyöstään. Merkin myöntää hakemuksen ja auditointiraportin perusteella ympäristönsuojelun, matkailu- ja majoitusalan sekä yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo. Merkkiä haetaan uudestaan vuosittain ja samalla raportoidaan ympäristötyön tuloksista ja uusista tavoitteista.

 

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Sanna Leinonen, puh. 040 627 9899 
Ympäristö- ja kiinteistöpäällikkö Juho Kalliainen, puh. 040 779 0547


 

Levi Hotel Spa & Design Hotel Levi
Levin Matkailukeskus Oy
Levintie 1590, 99130 Sirkka      
www.levihotelspa.fi 
www.designhotellevi.fi