Levidays

Levillä voit tutustua eläinystäviin kesälläkin

Levillä asustaa ympärivuotisesti paljon karvakavereita jotka tekevät talvisin töitä ja kesällä lepäilevät. Oletko koskaan miettinyt mitä huskyfarmeilla tapahtuu kesäisin? Tule ottamaan siitä selvää!

Lappi ja eläimet. Mitä se tuo mieleesi? Pörröisen huskykoiran vetämässä rekeä iloisesti häntä heiluen? Vai kenties komeasarvisen poron, jonka reessä istutaan vällyjen alla? Pörröinen hevonen, joka vie sinut selässään talven ihmemaahan? Nämä kaikki voit kokea Levillä talvella, mutta haluatko kuulla mitä kaikkea voit eläinten kanssa touhuta Levillä kesällä?

Ratsastusvaellukset pyörivät ympäri vuoden, luontoon pääsee tutustumaan joko islanninhevosten tai suomenhevosten selässä. Retkiä järjestetään aina tunnin lenkeistä jopa viiden vuorokauden vaelluksiin ja leireihin asti. Ratsastamaan on mahdollista mennä myös ilta-aikaan, ja ihailla keskiyön aurinkoa tai syksyllä kuutamoa ja mahdollisesti myös revontulia. 

Jos hevosen selkään ei halua kivuta, mutta hevosista haluaa kuitenkin oppia lisää ja tutustua suomenhevoseen paremmin, voi niiden kanssa lähteä myös patikointiretkelle. Hevosta pääsee taluttamaan ja siihen tutustumaan lähemmin, ja samalla kuulet miten näitä uljaita eläimiämme hoidetaan, mitä ne syövät ja kuinka ne työskentelevät kanssamme täällä pohjoisen olosuhteissa. 

Talvella huskyt vetävät rekiä suurella innolla, mutta mitä nämä suloiset karvakuonot tekevätkään kesällä? Siihen saat vastauksen vierailemalla huskytilalla kesäaikaan. Vierailulla kuulet koirien elämästä ja siitä kuinka ne viettävät kesälomaa ja missä vaiheessa aloitetaan treenaaminen talven retkiä varten. Muistathan kuitenkin sopia vierailun etukäteen jotta tilalla ollaan valmiita tuloosi!

Kesällä ja syksyllä huskyjen kanssa on mahdollista lähteä myös patikoimaan. Metsään ja pikku poluille suuntautuva patikointiretki kestää noin tunnin ja sen aikana opas kertoo huskyjen elämästä. Patikoinnin jälkeen voit paijailla ja halailla huskyja tilalla. 

Lämpötilan laskiessa noin 10 asteeseen ja sen alle alkaa huskyillä varsinaiset treenit talvikautta varten. Eri huskyfarmeilla treenataan eri tyyleillä, ja nyt on mahdollista päästä kokemaan kuinka rekikoirakilpailuissa EM- tasolla menestynyt kennel treenaa koiriaan talven safareita ja kilpailuja varten. Mönkijän kyydissä pääset tuntemaan Alaskanhuskyjen voiman ja innon lähteä treenaamaan, lenkin pituus vaihtelee 5-10 kilometriin Lapin kauniissa luonnossa. Ajelun päätteeksi pääset ottamaan kuvia koirista jotka kirmaavat vapaana isossa juoksuaitauksessaan.

Elokuvissakin esiintyneeseen Taigo-poroon ja sen kaveriin Pokkaan, sekä huskypuistossa asuviin muihin eläimiin, kuten elokuvasusiin ja suloisiin pikku kettuihin pääsee tutustumaan Levin Huskypuiston opastetulla vierailulla.

Tutustu lisää kesän ja syksyn ohjelmiin ja varaa omasi!

Ohjelmavaraukset