Levidays

Levin Igluissa on katto auki taivaaseen

Levin Igluista voi ihastella paitsi revontulia ja tähtitaivasta, myös Utsuvaaran uskomatonta luontoa. Toimitusjohtaja Kristiina Kylmälahti kertoo, mitä hänen isänsä unelma sai aikaan.

”Levin Igluja ei olisi ilman isääni Tauno Mäkelää, jonka ideasta ja unelmasta kaikki 12 vuotta sitten alkoi. Isäni omisti maita Levin Utsuvaarasta ja nautti paikan luonnosta, vuodenajoista ja poikkeuksellisesta kauneudesta. Hän halusi, että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan niistä.

Kun isä alkoi puhua igluista, muu perhe ei ollut siinä vaiheessa niin innoissaan. Isäni oli silloin jo 75-vuotias ja ajattelimme, että olisiko jo aika vähän rauhoittua. Emme olleet varmoja, löytäisikö tänne kukaan. Mutta isäni on päättäväinen mies ja vuonna 2008 neljä lasikattoista iglua valmistui Utsuvaaran rinteeseen. Siinä vaiheessa mekin jo ymmärsimme niiden ainutlaatuisuuden.

Otin virkavapaata omasta työstäni ja tulin auttamaan isää markkinoinnissa ja myynnissä. Ensimmäiset kolme vuotta olivat hiljaisia, mutta jokainen vierailu vahvisti ajatusta, että isä oli osunut oikeaan, palaute oli aina niin positiivista. Kolmen vuoden jälkeen aloimme laajentaa, kun matkatoimistot soittelivat, että tehkää nyt hyvät ihmiset lisää. Nyt meillä on 27 iglua ja kolme sviitti-iglua sekä erillinen vastaanotto- ja ravintolarakennus, jonka lasikaton alta voi sieltäkin ihailla tähtitaivasta.” 

 

Lumimyrskykin on jännittävä lasikaton alla

”Olemme kasvaneet kysynnän mukana, mutta halunneet kuitenkin pitää toiminnan tarpeeksi pienenä, jotta voimme keskittyä jokaiseen vieraaseen kunnolla. Mietimme koko ajan, miten voimme yllättää asiakkaitamme iloisesti. Esimerkiksi syksyllä olemme askarrelleet kaikille vieraille pussillisen vaahtokarkkeja, joita voi käydä paahtamassa kodassa.

Revontulet ovat ehdottomasti ykkösasia, jonka ihmiset toivovat meillä näkevänsä. Jos yöllä on näkynyt revontulia, ihmiset pulisevat ja ovat innoissaan aamupalalla. Vaikka revontulia ei olisi, lasi-iglussa yöpyminen on joka tapauksessa ainutlaatuinen kokemus: lumimyrskyäkin on jännittävä seurata lämpimän peiton alta. 

Ajattelen usein, että saan tehdä aivan ihanaa työtä, kun tarjoan ihmisille ainutlaatuisia elämyksiä. Meillä mennään paljon naimisiin ja kositaan. Jännittäviä sulhasia rauhoittelen aina, että meillä on tähän mennessä ollut kosintatakuu, yksiäkään rukkasia ei ole vielä tullut.”
 

Tutustu muihin inspiroiviin tarinoihin Leviltä