Levidays

Levin polut houkuttelevat juoksemaan

Juoksun ystäville Levillä on upeita elämyksiä tunturipoluilla. Tarjolla on nousua ja laskua, teknisempää polkua sekä helpompaa, juuri sinulle sopivaa maastoa upeilla maisemilla höystettynä!

Kesällä ei kellonajalla ole väliä, sillä yötön yö takaa valoisat kilometrit ympäri vuorokauden. 
Syksyllä taas luonnon värit ovat kuin karkkia, sillä maaruska sekä lehtipuiden ruskavärit hurmaavat luonnossa liikkujan. 
 
Levin lähireitit sekä patikointipolut soveltuvat täydellisesti polkujuoksuun. Reitit löydät helposti ja samoilla poluilla juostaan myös legendaarisen Ruskamaratonin Trail Run -kilpailu sekä suurta suosiota saanut Levi Extreme Triathlonin juoksuosuudet.

 


 

Tapahtumien juoksuosuuksien reittisuunnittelussa mukana oleva leviläinen Kepu Alila tietää ja tuntee alueen polut kuin taskunsa ja mies onkin loistava hahmo antamaan vinkit polkujuoksijoille. 
 
- Iso suositus polkujuoksun ystäville on Ruskamaratonin Trail Runissa juostavat reitit, josta löytyy kahta pituutta; noin 25km ja 15km. Reitti kiertää legendaarisen Kätkätunturin vaellusreitin ja pidempi reitti nousee myös kohti Levin huippua Palovartijan majalle Levi Black-maailmancupin pujottelurinnettä, kertoo Kepu. 
 
Kätkänkierroksella juostaan latupohjaa pitkin ennen kuin alkaa tiukka polkunousu kohti Kätkätunturin huippua, jonka aika nautiskellaan maitohapoista. Huipulta pääset nauttimaan rullaavaa polkua aina tunturin juurelle asti, josta siirtymä kohti maailmancupin rinnettä on asfalttia. Jyrkässä Levi Black -rinteessä saat halutessasi antaa kaikkesi noustessa Levin huipulle. Huipulta kohti Eturinnettä ja kylää juostaan leveää hiekkatietä pitkin.  
 
Levitunturissa kiertävä noin 10km Iceage-reitti on myös suosittu polku, joka tarjoaa matkalla teknisempää maastoa rakassa. Polku johdattelee sinut tunturia ympäri ja maisemat vaihtuvat joka ilmansuuntaan koko matkan ajan. Nauti hiljaisuudesta ja tunturimetsän tuoksuista.  
 
Toinen pidempi tunturikierros, joka juostaan pääasiassa latupohjaa pitkin, on Levitunturin ympäri kiertävä Entisaikojen eloa polku. Tällä 18km reitillä ei nousta ylös tunturiin, vaan kierretään Levitunturin juurta pitkin metsäisissä maisemissa.  

- Jos haluat lyhyempää reittiä, lähde Eturinteiden portailta ylös ja suunnista Hotelli Panoraman luota oikealle, kohti korkeaa mastoa. Sen luota lähtee polku alas kohti Immeljärveä ja saavut Koutamaahan.  Tästä pääset mukavasti Levin maisemareitille, joka johdattelee sinut takaisin Levin portaiden luokse. Pituutta reitille tulee noin 5km ja lyhyt lenkki tarjoaa maisemaa ja korkeutta, sanoo Kepu. 
 
Jos sinulle Rakkavaaran alue on tuttu maastohiihdosta, alue tarjoaa kokonaisuudessaan myös mahtavaa polkujuoksumaastoa ja eri pituisia lenkkejä. Voit juosta latupohjaa pitkin tai tunturin viertä metsässä meneviä pieniä polkuja. Reitit ja maasto sopii hyvin myös polkujuoksun vasta-alkajille.  


 

Levin monipuolinen polkuverkosto tarjoaa luontoliikuntaa parhaimmillaan! 

 

Varaa majoitus Leville
 

Tutustu muihin inspiroiviin tarinoihin Leviltä