Levidays

Missä tärppää? Paikallisen vinkit perhokalastukseen

Oletko tulossa Lappiin kalastamaan? Leviä ympäröivät lukuisat vesistöt tarjoavat hyvät kalastuspaikat sekä kokeneemmille kalastajille että aloittelijoille!

Hotelli Levi Panoraman kiinteistöpäällikkö Miki Pahkalan perhokalastuskausi alkaa heti koskien avauduttua eli toukokuussa ja kausi päättyy syyskuussa. Levillä asuva Pahkala käy lumettomaan aikaan kalassa useita kertoja viikossa, sillä Levillä ja sen ympäristössä on lukuisia hyviä jokia ja koskia. 
 
- Luonto ja siitä nauttiminen on tärkeä osa omaa kalastuskokemusta. Täällä Lapissa saa pääasiassa olla omassa yksinäisyydessään, varsinkin jos viitsii mennä hieman syrjemmäs, sanoo Miki Pahkala. 
 
Ja kun pohjoisessa ollaan, sääskiä, mäkäriäisiä ja polttiaisia saattaa olla kalalla seuranasi, mutta tähän on Mikillä hyvä vinkki. 
 
- Eniten ötököitä on heinä-elokuussa. Suosittelen hankkimaan bugstopperi-paidan, joka suojaa sinua ötököiltä sekä myös auringolta. 
 
Majoittuessasi Levillä, helpoin perhokalastuskohde löytyy harjuksistaan tunnetusta Ounasjoesta, Taalovaaran suunnalta.  
 
- Torpanniva on hieno ja helppo paikka mennä kalaan. Jokirantaan vievän soratien päässä on laavu ja sen edessä virtaa hyvä harjuspaikka. Tästä muutama kilometri alemmas, niin siitä alkaa toinen hyvä paikka, Riikonkoski, kertoo Pahkala.  
Torpanniva on saavutettavuutensa takia suosittu paikka, joten jos haluat enemmän omaa rauhaa, lähde ajamaan Ounasjokea ylöspäin Tepaston suuntaan, matkalta löytyy monta erikokoista koskea. Erämaa kalastuksen tunnelmaa löytyy pienemmistä joista, kuten Aakenus- ja Kapsajoesta. Joet ovat kapeampia ja rannat hieman hankalammin kuljettavia.  

Jos haluat helppoa ja hauskaa kalastusta, lähde Levin ohjelmapalveluyritysten kalastusretkille mukaan.  

Varaa kalastusretkesi tästä

Aluekohtaisen kalastusluvan hankit helposti Levin Matkailuneuvonnasta – katso tarkemmat tiedot tästä. 

Varaa majoitus Leviltä

 

Kireitä siimoja!