Levidays

Rakkautta ilmassa

Yhteistä aikaa itselle ja läheisille, siitä on kyse Levin lomassa. Ainutlaatuista ikimuistoisuutta Levin lomaan tuo läheisimmän kosinta. Näissä paikoissa se jää takuulla mieleen.

13 romanttista paikkaa Levillä

Levin puitteet soveltuvat erinomaisesti romantiikan täyteiseen yhdessäoloon. Esittelyssä kolmetoista tarkemman tutustumisen arvoista kohdetta. 

1. LEVITUNTURIN HUIPPU

531 metriin merenpinnasta kurottautuva Levitunturi on itseoikeutettu vaihtoehto numero yksi Levin romanttisista vierailupaikoista. Me ja maailma, täältä ikuisuuteen yltävät lumoavat tunturimaisemat sekä yhteiset ylä- ja alamäet konkretisoituvat näissä upeissa puitteissa. Huipun lisäksi tunturista löytyy myös useita muita romantiikkaa ruokkivia pysähdyspaikkoja vaikkapa perinteiselle polvistumiselle.

2. JOULUPUKIN MÖKKI

Ikoninen Joulutarina-elokuvasta tuttu Joulupukin mökki on monelle Levin kävijälle pakollinen vierailukohde. Helposti saavutettava kohde tarjoaa myös romanttiset puitteet vaikkapa sen tietyn kysymyksen esittämiselle. Joulupukin mökiltä avautuvat monimuotoiset lappilaiset tunturimaisemat maalaavat täydellisen taustakuvan yhteisen matkan seuraavalle etapille.

3. LUMIKISSAN SYLEILYSSÄ

Aina mielitietyn ja Levitunturin valloittaminen ei vaadi pelkästään omia voimia, vaan lisäksi otollisten olosuhteiden luomista ja hyödyntämistä. Erinomaiset puitteet tähän luo tunnelmallinen Lapland Express Snowcat. Spesiaali kosintaretki Levitunturille huikeista rinnemaisemista, vilkkuvasta tähtitaivaasta tai lumoavista revontulista nauttien vain teidän kesken - kaiken kruununa olosuhteiden ollessa parhaimmillaan oikein muotoiltu kysymys ja siihen myöntävä vastaus.

4. LUMIHOTELLI, IGLU TAI MUU ERIKOISMAJOITUS

Haluatko Levin vierailun ja kosinnan jäävän takuulla mieleen? Ikimuistoisen ympäristön kosinnalle luo tällöin esimerkiksi alueelta talviaikaan löytyvät lumihotellit. Aimo annoksen lisää romantiikan täyteisiä muistoja saat päivävierailun sijaan majoittumalla näissä ihastuttavissa kohteissa. Ihanat maja- jakosintapaikat eivät Levillä rajoitu pelkkään lumeen ja jäähän. Alueen monet "kerran elämässä" -tyyliset erikoismajoitukset luovat otolliset puitteet kosinnalle.

5. KOHOTEN KOHTI KORKEUKSIA

Kirkkaanvalkoisina hohtavien keväthankien aikaan tarjoutuu Levillä mahdollisuus todella korkealentoiseen kosintaan! Yleisölennätystä tarjoava helikopteri nostattaa suhteen kirjaimellisesti seuraavalle tasolle kohti korkeuksia. Lumihankeen esimerkiksi läheisen järven jäälle etukäteen muotoiltu kysymys on helposti luettavissa yläilmoista käsin. Myös kuumailmapallo nostattaa kosintapaikan ja tunnelman täysin uusiin sfääreihin.

6. REKIRETKELLÄ LÄMPÖISTEN VÄLLYJEN ALLA

Talviset rekiajelut porojen tai husky-koirien vetämänä johdattavat Levin vierailijat kauniiden maisemien taikamatkalle. Paukkuva pakkanen ja kimaltelevat hanget kehystävät matkantekoa kyyditettävien nauttiessa olostaan ja hyvästä seurasta reessä lämpimien vällyjen alla. Lisää lämpöä yhteiselle taikamatkalle tuo sopivalle hetkellä ilmoille heitetty kysymys – mennäänkö… ?

7. KAUNIIDEN MAISEMIEN NÄKÖALAPAIKAT

Kauniiden asioiden äärelle Levillä johdattavat monet strategisesti sijoitetut näköala- ja taukopaikat. Erinomaisena esimerkkinä Levin keskustan läheisyydestä löytyvät Hotelli Panoraaman laavu ja näköalatorni. Lähes yhtä helposti tavoitettava on Immeljärven länsipuolella Levi- ja Kätkätunturin välissä oleva Korkeaniemen laavu. Omaa rauhaa ja laajempaa perspektiiviä suo puolestaan Akanrimpin lintutorni Könkaan suunnalla. Kaikki omalla tavallaan erinomaisia paikkoja oikealla hetkellä ja oikeassa seurassa.

8. KÄTKÄTUNTURIN HUIPPU

Kauniita maisemia ja erinomaisia paikkoja polvistumiselle on tiedossa myös Kätkätunturin suunnassa. Kätkän huipulta avautuvat palkitsevat tunturimaisemat kaikkiin ilmansuuntiin vaativat hieman vaivan näköä ja pientä puurtamista kumppania välillä auttaen ja kannustaen. Huipulle suuntautuva vaellus tarjoaa myös mainion vertailukohdan yhteiselle matkalle.

9. ERÄMAAN RAUHASSA

Vähemmän tunnettu vierailukohde Levin kävijöiden keskuudessa vie omaan rauhaan metsän siimeksessä. Ruoppaköngäs sijaitsee reilut 20 kilometriä Leviltä Muonion suuntaan ja on helppo retkikohde. Viereen pääsee autolla ja lyhyt polku johdattaa perille kauniin Pahikkojärven rannalle. Tunnelma on kuin syvemmällä erämaassa ja kuin tehty romanttiselle vierailulle. Pienellä etukäteisvalmistelulla – esimerkiksi mukaan varatulla lasillisilla kuohuvaa – on kiva juhlistaa onnistunutta vierailua.

10. UUSI PERSPEKTIIVI VESILLÄ

Tunturiensa lisäksi Levi on tunnettu monista vesistöistään. Levi-, Sirkka- ja Immeljärvi mahdollistavat kesäaikaan ikimuistoiset lauttaristeilyt. Ounasjoki puolestaan tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutun Levitunturin näkemiseen täysin uudesta perspektiivistä. Yöttömän yön melontaretki kahden johdattaa rauhallisesti lipuen kohti horisontissa näkyvää yhteistä määränpäätä.

11. GOLFKENTÄN LUMOSSA

Suomen pohjoisin täysimittainen golf-kenttä on vienyt monen mennessään. Näyttävä sijainti Levitunturin ja Ounasjoen välissä saa monet ihastumaan lajiin näissä hienoissa puitteissa. Lähes 100 hehtaaria kauniisti kumpuilevaa kenttää luonnonkauniilla alueelle pitää sisällään myös monia mukavia pysähdyspaikkoja. Yhtenä esimerkkinä Ounasjoen läheisyydessä väylän 12 jälkeen sijaitseva taukopaikka paviljonki.

12. SYDÄMEEN VATSAN KAUTTA

Aktiivisen päivän jälkeen Levin yli 60 ravintolaa tarjoavat monia mahdollisuuksia kehon ja mielen ravitsemiselle. Arjesta poikkeava vaihtoehto on esimerkiksi lappilaisia perinneherkkuja ainutlaatuisissa ympäristöissä tarjoilevat kammi-ravintolat. Intiimiä kynttiläillallisen tunnelmaa on puolestaan helppo kokea esimerkiksi Utsuvaaran mahtavien maisemien sävyttämänä ravintola Aurora Skyssa.

13. LUONNON TAIDENÄYTTELYSSÄ

Levillä kaunis lappilainen luonto, hiljaisuus sekä maailman puhtain ilma luovat itsessään näyttämön monille kauniille kohtaamisille. Taivaanrannan pastellisävyillä värittämät auringonlaskut ja -nousut, yöttömän yön valo, luonnon värikylläiseksi maalaava ruska, kaukaisuudessa vilkkuva tähtitaivas sekä lumoavat revontulet ovat omalla tavallaan kaikki yhdessä kokemisen arvoisia muistoja Leviltä.

AUTAMME UNELMIESI LOMAN JÄRJESTELYISSÄ

Varaa unohtumaton lomasi Levillä! Levi tarjoilee ainutlaatuisia elämyksiä ja ikimuistoista Lapin taikaa. Lisätietoa ja neuvoa alueen monipuolisista mahdollisuuksista saat Levin Matkailusta, levi@levi.fi ja p. 016-639 3300. Tervetuloa Leville!

VARAA MAJOITUS LEVILTÄ!