Levidays

Riitta-Liisa Roposen terveiset Oberstdorfista

Kisakausi alkaa kääntymään loppusuoralle, mutta onneksi hiihtokausi tuntuisi jatkuvan vielä pitkään.

Palasin viikonloppuna Saksasta hiihdon MM-kisoista. Saksan Oberstdorfissa lämpömittari nousi "parhaimmillaan" +18c , mutta  ladulla riitti lunta, vaikka muualla nurmikko jo vihersi.
Onneksi näin ei ole meillä Suomessa, tänäkin aamuna mittari näytti -30c. Kevätauringon lämmittäessä päivällä on mitä mainioin ulkoilusää.

Olen ollut mukana hiihdon arvokisoissa vuodesta 2002 lähtien ja Oberstdorfin kisoista tuli yhdet ikimuistoisimmista kisoista minulle. Hiihdin yhden parhaista henkilökohtaisista arvokisahiihdoistani ja viestistä saimme pronssia!
Covid-19 aika on vaikuttanut meidän kaikkien elämään niin paljon, ja MM-kilpailut toivat rajoituksista huolimatta jotain normaalia urheilijan arkipäivään. Joukkueen yhteishenki oli todella vaikuttava! Minulla itselläni oli mahtava fiilis alusta lähtien, että sain olla osa joukkuetta, vaikka olenkin ollut maajoukkueen ulkopuolella kaksi edellistä vuotta. Kisat onnistuivat täydellisesti, ja on vaikea kuvailla sanoiksi sitä onnellisuuden ja hyvän olon määrää mikä minulla on onnistumisista ja Suomen kansan palautteesta suorituksistani.


Kisoissa tein kauden parhaat suoritukseni.
Kisan jälkeen palasin mietteissäni harjoituskauteen ja ensimmäisenä mieleen tulivat lukemattomat nousukerrat rullasuksilla Utsun päälle. Välillä lihaskestävyyttä tehden tasatyönnöllä, välillä rennon kovaa perinteisellä ja useimmiten aerobisella kynnyksellä vapaalla. Välillä maitohapot saivat olon tuntumaan tukalalta mutta heti päälle päästyä, kropan valtaa tunne jota rakastan. Kovan harjoituksen tai kisan jälkeen tulee mahtava tunne, kun adrenaliini ja keho palautuu normaalitasolle. Vietin viime kesänä useita viikkoja Levillä. Harjoittelu Levin pitkissä nousuissa oli yksi syy, miksi onnistuin Oberstdorfin vaativilla laduilla niin hyvin. 

Se, mikä minut on pitänyt kisaladuilla näin kauan,on halu kehittyä. Aloin heti pohtimaan, mitä voin tehdä vielä paremmin ja mitä puutteita voin kehittää . Aloitinkin jo uuden projektin jalkojen vielä paremman toimivuuden takaamiseksi. Halu olla parempi olympiakisoissa on valtava. Pekingissä hiihdetään korkealla 1800 metrissä ja tiedän että Denverin vuoden jälkeen korkealla kilpailu on minulle paljon helpompaa ja en edes huomaa korkealla oloa. Amerikan vuotenani hiihdin jopa yhden 50km kilpailun 2200 metrin korkeudessa.

Mutta nyt keväällä on aika nauttia. Levin tutut reitit ja latukahvilat mielessä suunnittelen jo kevään lomia. Minulle kevät tarkoittaa nautinnollisia pitkiä lenkkejä luonnossa ja aikaa ystävien kanssa, jotka ovat läheisten lisäksi elämäni suola


Tänä covid-19 vuonna olen myös todennut, että vanha sanonta: "Kaikella on tarkoituksensa", pitää todellakin paikkaansa.

Aurinkoista mieltä, toivottaa Ritu #42 

Tutustu Levin hiihtolatuihin 

Varaa majoitus Leviltä