Levidays

Ritun kevätkuulumiset Leviltä

Riitta-Liisa Roponen aloittaa valmistaumisen Olympialaiskauteen Levin keväthangilla.

Uusi harjoituskausi on pyörähtänyt käyntiin. Ja kuinka uskomattomalta se kuulostaakin, niin ensimmäistä kertaa eläissäni aloitan sen lumella! Kun mietin parhaita mahdollisia olosuhteita, oli minulle tällä hetkellä helppo kääntää auton nokka kohti pohjoista ja Leviä. Suunnitelmissa on hiihtää paljon rauhallista hiihtoa ja olosuhteet siihen ovat vielä hyvät.
Tämä harjoituskausi tulee olemaan erilainen kuin edellinen. Viime vuonna toukokuussa minulla ei ollut tarkkoja suunnitelmia kilpailukaudelle, mutta jo nyt tiedän aika tarkkaan missä tulen olemaan päivät  ja kuukaudet  ennen Olympialaisia.
Kisat hiihdetään korkealla, 1800 metrissä, joten harjoituskaudella on tärkeä päästä myös harjoittelemaan paljon korkeassa ilmanalassa.

Denverin vuoden aikana opimme paljon korkeanpaikan harjoittelusta ja minullle sopii loistavasti viettää pitkiä aikoja korkealla. Kroppani sopeutuu kovaan harjoitteluun pitkillä leireillä ja pystyn näin ollen harjoittelemaan paljon kovempaa kuin normaalisti korkealla.

Suunnitelmat ovat siis valmiina ja tiedän että tulen olemaan kotona tämän vuoden loppuun mennessä n. 8 viikkoa.  Leiripaikoiksi olen valinnut Levin lisäksi Livignon Italiassa jossa tulen harjoittelemaan vajaat 3 kuukautta tämän vuoden puolella. Livignossa asutaan n.180 0metrissä ja harjoitukset tehdään 1800-2300 metrin korkeudella.
Vaikka teen kaikki asiat urheilun ehdoilla, jotta olisin kauden parhaassa kunnossa ensi helmikuussa, aion myös nauttia suomen kesästä, ystävien ja perheen seurasta.

Hyvää kesää täältä lumen keskeltä ,Ritu